ZVC Solona terug op titelkoers

Gehandicapt Solona pikt de draad terug op. Ondanks een hele resem blessures won het verdiend met 2-6 van ZVK Leest.

Het werd puzzelen voor Sebrechts. Lumbeeck (kraakbeenletsel), Jansen (barstje in de voet), Claes (zware kneuzing), Baert (rugproblemen) en De Bie (werk) haakten af. Hij selecteerde de volgende namen: Janssens, Meeusen, Knaepkens,  Raes , Cuyt en Janssens.

Verrassing in de selectie van de kanaries. Veteraan Bavo Janssens werd, door de vele blessures,  opgetrommeld om voor de nodige creativiteit te zorgen. Solona pakte de wedstrijd meteen in handen en dat resulteerde direct in een voorpsrong. Na wat geharrewar kwam de bal voor de voeten van Knaepkens, deze twijfelde niet en knalde de 0-1 op het scorebord. Niet veel later haalde de scheidsrechter de hoon van het thuispubliek op zijn hals door een strafschopfout te fluiten voor een fout op Knaepkens. Meeusen nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de 0-2 binnen. De thuisploeg wist van geen hout pijlen maken en werd meer en meer tegen het eigen doel gedrukt. Pogingen van Cuyt en Janssens werden goed gepareerd door de thuisdoelman. Op het kwartier een snelle counter van de kanaries. Knaepkens speelde Meeusen vrij voor doel, deze bleef ijzig kalm en nette de 0-3. Solona kreeg nog enkele kansen om de voorsprong uit te diepen, maar het mistte precisie in de afwerking. Helemaal op het einde van de eerste helft kwam ZVK Leest dan toch eens piepen, maar doelman Janssens had een uitstekende reflex in huis om de nul op het bord te houden.

De kanaries kwamen ongeconcentreerd uit de kleedkamer na amper dertig seconden lag de bal al tegen de eigen netten. De bezoekende spits knalde van op de zijlijn de bal overhoeks in doel. Solona reageerde meteen en zette een knappe aanval op. Via een aantal stationnetjes kwam de bal via Cuyt bij Knaepkens, die de bal maar binnen te leggen had, 1-4. Dit was het signaal voor Leest om met vliegende keeper te spelen. Dit resulteerde ook meteen in een grote mogelijkheid. Een identieke kopie van hun eerste doelpunt was in de maak, maar met de vingertoppen kon Janssens nog net redding brengen. De bezoekers belegerden nu het doel van Janssens, die met een voetreflex erger voorkwam. Met vliegende keeper spelen brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. Na een slechte inspeelpas kon Cuyt de bal eenvoudig in het lege doel deponeren, 1-5. Ook Meeusen kreeg nog zo’n mogelijkheid, maar hij zag zijn schot stranden in het zijnet. Het mooiste doelpunt moest toen nog komen. De bal werd achterin rondgespeeld en plots versnelde het spel. Na een dubbele één-twee tussen Raes en Knaepkens kwam deze laatste alleen voor doel en knalde de 1-6 tussen de benen van de keeper in doe, hattrick! Dit was meteen het honderdste doelpunt van de kanaries in nationale.  De bezoekers konden nogmaals tegenscoren toen ze alleen voor doelman Janssens kwamen, maar verder dan de 2-6 kwamen ze niet. Beide ploegen hadden nog enkele kansen om te scoren, maar het vuur was uit de partij. Solona speelde de wedstrijd volwassen uit waardoor de twee punten mee naar Ranst genomen konden worden.

Doelpunten/assists:

03’          0-1 Knaepkens (-)
06’          0-2 Meeusen (-)

13’          0-3 Meeusen (Knaepkens)

26’          1-3 —

27’          1-4 Knaepkens (Cuyt)

30’          1-5 Cuyt (-)

35’          1-6 Knaepkens (Raes)

38’          2-6 —

Interviews:

  • Bavo Janssens: “Creativiteit is mijn tweede naam. Ik heb laten zien dat ik nog steeds op het hoogste niveau mee kan. Als ze mij nodig hebben en iets willen bijleren mogen ze mij altijd bellen.”
  • Jari Knaepkens: “Dat ik een hattrick scoor en dat dit dan nog eens het honderdste doelpunt is? Dat is mooi natuurlijk. Nu kan ik eens ‘het manneke’ zijn!”
  • Sven Sebrechts: “Ik ben heel fier op de prestatie van onze jongens. We hebben toch op een andere manier moeten spelen en zijn eigenlijk nooit in de problemen gekomen. Dit onderstreept nog maar eens de breedte van onze kern.”

In de rand:

  • Heel wat volk was afgezakt naar leest om de wedstrijd bij te wonen. Wij willen deze mensen dan ook bedanken om ons te steunen.
  • De truitjes zijn terecht! Door een misverstand had een andere ploeg de verkeerde zak meegenomen. Eind goed al goed dus. Nu het varken nog…
  • Een nieuwe bijnaam is geboren. Dieter Bits, gewezen Solona-goalgetter,  doopte voorzitter Borremans om tot ‘Boerekemans’. Waar zou dit vandaan komen???