ZVC Solona Ranst zwaar onderuit in Borgloon

Ijzersterke thuisploeg geeft Solona een pak slaag. ZVC Renolim Borgloon A wint de wedstrijd met overtuigende 8-2 cijfers.

Jansen (voet) en Raes (enkel)moesten afhaken met een blessure. Spaepen selecteerde Janssens, Meeusen, Claes, Baert, Cuyt, De Bie, Lumbeeck en Knaepkens.  

Vanaf het eerste fluitsignaal was het meteen duidelijk dat er een betere tegenstander op het parket stond. Goed georganiseerd, looplijnen en veel beweging. Al in de tweede minuut was Solona op achtervolgen aangewezen. Na een mooi uitgespeelde combinatie werd de 1-0 eenvoudig tegen het net geduwd. Solona probeerde in blok te verdedigen en er snel uit te komen op de counter maar de passing was te onzuiver. Verder dan enkele afstandsschoten kwam het niet. Renolim domineerde de partij, maar stuitte op een uitstekende doelman Janssens. Knaepkens had bijna de gelijkmaker aan de voet, maar hij kon net niet voldoende aan de voorzet van Baert om af te drukken. Op het kwartier ging het snel. Vanuit een scherpe hoek knalde de thuisploeg de 2-0 in de winkelhaak, wat een wereldgoal. Nauwelijks een minuut later maakte de spits van de thuisploeg er, via een afgeweken bal, 3-0 van.  Het zou niet zijn laatste doelpunt zijn. De kanaries probeerden wel, maar vonden geen gaatje in de verdediging van de tegenpartij. Vlak voor rust kwam Renolim nog één keer met de neus aan het venster, maar doelman Janssens had een uitstekende reflex in huis zodat de score voor de rust niet meer veranderde.

Na de koffie probeerde de kanaries een andere tactiek uit. Het veranderde van systeem en zette de thuisploeg iets hoger onder druk. Dit resulteerde meteen in enkele kansen. Knaepkens mocht een vrije trap nemen van net buiten het strafschopgebied. De thuisdoelman schatte het gevaar goed in en kon de bal pareren. Even later kreeg Meeusen een ultieme kans oog in oog met de doelman, maar hij miste. Solona had ook nog pech toen een schot van Cuyt op de buitenkant van de paal belandde. De hoge druk zorgde natuurlijk ook voor ruimte in de rug. De eerste goede counter werd meteen afgestraft door de spits, 4-0. Solona was duidelijk aangeslagen. Nauwelijks twintig seconden later stond , na dom balverlies, de 5-0 al op het bord, een hattrick voor de spits van Renolim. Nog was zijn honger niet gestild, na alweer twee scherpe counters kon hij de 6-0 en 7-0 tegen de netten duwen. Zijn vierde en vijfde doelpunt! Dit waren de kanaries niet gewend. Tussendoor had Claes nog de grootste kans gekregen op de aansluitingstreffer, maar oog in oog met de doelman faalde hij. Vijf minuten voor tijd maakte Renolim op strafschop er nog 8-0 van. In het absolute slot van de partij dan toch nog reden tot vieren voor de kanaries. Meeusen maakte er na een mooie één-twee met Lumbeeck 8-1 van. Als laatste wapenfeit schoof diezelfde Meeusen een uitgemeten voorzet van Baert binnen aan de tweede paal, 8-2. Meteen hierna werd dan ook afgefloten.

Doelpunten/assists:

02’          1-0 —

14’          2-0 —

15’          3-0 —

27’          4-0 —

27’          5-0 —

30’          6-0 —

34’          7-0 —

35’          8-0 —

38’          8-1 Meeusen (Lumbeeck)

38’          8-2 Meeusen (Baert)

Interviews:

  • Johan Borremans: “We zijn geklopt door een sterkere tegenstander. Dat moeten we kunnen toegeven en is geen schande. Dit is een leerproces waar we door moeten. ”
  • Steven Cuyt: “We zijn terecht verloren, al is de uitslag misschien lichtjes overdreven. Achja, volgende week staat er een nieuwe wedstrijd op het programma. Dan kunnen we misschien terug aanpikken met een betere prestatie.”
  • Rudi Knaepkens: “Het was vandaag niet zuiver genoeg en tegen een sterke ploeg wordt dat meteen afgestraft. Ik denk dat we vandaag tegen een potentiële kampioen hebben gespeeld.”

In de rand:

  • Een tiental supporters maakten de verplaatsing naar Borgloon. Wij willen hen dan ook bedanken voor hun steun!
  • De kanaries waren onder de indruk van zowel het complex als de ontvangst van Renolim Borgloon. Als we elke week in zo’n accommodatie kunnen spelen zal het nog een leuk jaar worden.
  • Zowel tijdens de busrit als in bij de lokale sponsor café ‘De Solsleutel’ werd nog duchtig nagekaart over de wedstrijd.