ZVC Solona Ranst te sterk voor Noordewijk B

Solona maakt het zich onnodig moeilijk in de slotfase. Real Noorderwijk B werd nipt verslagen met 4-3.

Een hele rits afwezigen bij de thuisploeg. Jansen (voet), De Bie (familiale verplichtingen) en Raes (enkel) moesten verstek geven. Trainer Spaepen selecteerde: Meeusen, Janssens, Baert, Cuyt , Knaepkens, Lumbeeck en Claes.

Solona wilde zich herpakken na de nederlaag van vorige week en nam meteen het heft in handen. Het drukte Noorderwijk terug op de eigen helft en kreeg enkele mooie kansen. Schoten van Lumbeeck en Baert gingen rakelings naast en Cuyt kon net niet bij een voorzet van Knaepkens. Doelman Janssens kende een rustige eerste helft. Buiten enkele afstandsschoten had hij bitter weinig werk op te knappen. Op het kwartier konden de supporters dan toch een eerste keer juichen. Baert schudde een heerlijke individuele actie uit zijn voeten en knalde de bal onhoudbaar in het dak van het doel, 1-0. Meeusen kreeg tot twee maal toe de kans om de score te verdubbelen maar faalde onbegrijpelijk oog in oog met de doelman. Vlak voor rust werden de kanaries bijna nog koud gepakt nadat het zelf een corner mocht geven. Ei zo na werd op de counter de gelijkmaker gescoord, het doelhout bracht echter redding.

Na de pauze kwam Noorderwijk scherper voor de dag.  Het kwam enkele keren piepen, maar doelman Janssens was bij de pinken en werkte de pogingen vakkundig uit zijn doelvlak.  Solona bleef goed in organisatie staan en probeerde tegen te prikken op de counter, maar was te onzuiver in de afwerking. Na een corner dolde Baert met zijn tegenstander en belandde de bal bij Knaepkens. Zijn eerste poging werd nog gekeerd door de doelman, maar in de herneming trof hij wel raak, 2-0. Solona had bloed geroken en drukte door. Een lange bal belandde bij Claes die deze in één tijd op het doelhout knalde. Wat een pech! Lumbeeck kreeg een mooie mogelijkheid op vrije trap van aan de rand van het strafschopgebied. Met een harde knal zette hij de 3-0 op het bord. Noorderwijk ging dan met vliegende keeper spelen en nam wat meer risico’s. De kanaries verdedigden met man en macht en speculeerde op de counter. Noorderwijk liet de bal vlot van voet tot voet gaan, maar Solona stond goed in blok. Als ze er dan toch doorkwamen stond doelman Janssens daar om de boel recht te houden. Hoe goed het verdedigende blok stond, zo slecht werden de tegenaanvallen uitgespeeld. Vijf minuten voor tijd scoorde Noorderwijk dan toch de aansluitingstreffer vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek. De bezoekers kregen opnieuw vertrouwen en zetten alles op alles. Meeusen kon de wedstrijd dood maken, maar miste oog in oog met de doelman. Dit zorgde nog voor een dolle slotminuut. Via een afgeweken bal kwam Noorderwijk op 3-2 en werd het wel heel spannend. De kanaries stelden echter meteen orde op zaken. Na een vlotte combinatie kon Meeusen dan, op aangeven van Knaepkens, scoren met een hakballetje, 4-2. Nog was het niet gedaan. Met nog 20 seconden op de klok schoot de bezoekende spits de bal in de winkelhaak, 4-3. Solona bibberde nog even, maar gaf het niet meer uit handen waardoor de drie punten thuis bleven.

Doelpunten/assists:

15’          1-0 Baert (-)

27’          2-0 Knaepkens (-)

31’          3-0 Lumbeeck (-)

36’          3-1 —

39’          3-2 —

39’          4-2 Meeusen (Knaepkens)

40’          4-3 —

Interviews:

  • Levi Lumbeeck: “Het deed deugd om nog eens een doelpuntje mee te pikken, maar het belangrijkste blijven natuurlijk de drie punten. ”
  • Yaël Meeusen: “Het was niet mijn beste wedstrijd. Al een geluk maak ik mijn kans op het einde nog af, anders had ik niet goed geslapen vanavond.”
  • Guy Van Beemen: “Ik ben heel fier op mij pupil Jan Janssens. Hij speelde een dijk van een wedstrijd en werd terecht de man van de match. Ons intens werk werpt zijn vruchten af, dat heb je vandaag nogmaals gezien.”

In de rand:

  • Groot feest in sporthal ‘Het Loo’ want beide ploegen pakten de overwinning. In 2e provinciale ging Solona de punten halen in Schilde na een 6-8 (!!) overwinning. Proficiat jongens, keep up the good work!
  • Doelman Janssens straalde zowel op als naast het veld. Zou er iets veranderd zijn in zijn privéleven?
  • Jansen werkt aan zijn revalidatie met Goris. Hij wordt terugverwacht in december. Al weet je met een Jansen nooit hoe snel het allemaal kan gaan.

MVP: