ZVC Solona Ranst pakt Beker van Antwerpen!!

Sebrechts selecteerde een ruime kern: Goris, Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, Claes, Lumbeeck, De Bie, Van Kiel en Jansen. De wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein in Niel.

Het beloofde een interessante wedstrijd te worden tussen de kampioen van eerste en derde provinciale. Tijd voor een studieronde was er niet. Vanaf de eerste minuut werd het duidelijk dat dit een zeer intensieve wedstrijd ging worden. Het spel ging vlot op en neer waardoor dit een leuk schouwspel werd voor de talrijk opgekomen fans. De eerste kans was voor Africa. Na een individuele actie schoot de spits op doel, maar Goris stond pal en pareerde het schot. Even later kwam Solona enkele malen piepen. Meeusen draaide mooi weg van zijn man, maar zijn schot met links vormde te weinig problemen voor de doelman. Even later counterden Baert en Meeusen, maar Meeusen kwam een teenlengte tekort om het voorzet/schot van Baert in doel te werken. Bij de volgende counter was het dan toch prijs. Baert schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde op doel. De doelman loste het schot en Meeusen was goed gevolgd om de 1-0 binnen te tikken. De sporthal ontplofte! Africa bleef niet bij de pakken zitten en sloeg meteen terug. Met een dubbele versnelling van de flankspeler werd Jansen er afgelopen en oog in oog met Goris twijfelde deze niet om de bordjes terug op gelijke hoogte te brengen, 1-1. Toen niet veel later de laatste man met een gelukje zijn man voorbij ging en nadien met een één-tweetje  alleen voor doel verscheen, schoot hij Africa op voorsprong,  1-2. Solona mocht even later doelman Goris bedanken nadat hij met een wereldreflex de bal uit doel kon houden. Solona herpakte zich na dit kunststukje van hun doelman. Na een mooie combinatie knalde Jansen via de doelman op de lat. Vreemd genoeg kreeg solona hiervoor geen corner. Even later was de gelijkmaker dan toch daar. Baert ontdeed zich van zijn rechtstreekse tegenstander en knalde de 2-2 op het bord. Erop en erover dacht Solona toen. De kanaries veroverden de bal, via Lumbeeck ging deze naar Jansen die zich verslikte in zijn dribbel. Hierop volgde en perfect uitgespeelde counter waardoor Africa opnieuw op voorsprong kwam, 2-3. Het laatste woord van de eerste helft was echter voor de kanaries. De Bie veroverde de bal en begon aan een ongeziene slalom waarbij hij enkele tegenstanders tureluurs draaide. Met een afgeweken schot maakte hij dan ook de 3-3 vlak voor rust.

Ook de tweede helft kende een felle start, enkel bleven echt grote kansen uit. De schoten uit de tweede lijn misten precisie. Als er dan toch schoten tussen de palen belandden werden deze eenvoudig gestopt door beide doelmannen. Het spel werd bitsiger en de beslissingen van de scheidsrechter werden meer en meer in vraag gesteld. Beide supportersclans lieten zich meermaals horen. Kortom de sfeer van een echte cupmatch dus. Africa United kreeg nog  wel enkele vrije trappen op een gevaarlijke plek, maar de afwerking liet de wensen over. Solona verdedigde als een echt blok. Iedereen vocht voor elke bal, van de spits tot de laatste man. Jansen kreeg op de counter nog de beste kans, maar zijn schot belandde op de binnenkant van de paal. Even later belandde de volley van Meeusen maar net langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens trachtte Baert een nieuwe aanval op gang te zetten. Hij wilde de bal inspelen op Meeusen, maar een verdediger zat er (al dan niet met de hand) tussen. Het publiek van de kanaries sprong recht maar de scheids liet verder spelen. Lumbeeck kwam in een twee tegen één situatie en was net te laat op de bal waardoor hij zijn rechtstreeks tegenstander foutief afstopte. De scheids trok de gele kaart waardoor Lumbeeck vroegtijdig mocht gaan rusten. Sebrechts bleef de rust zelve en, zo bleek later, dokterde een geniaal plan uit. Claes kwam in het veld om de laatste minuten vol te maken. Baert eiste in deze slotfase de bal op en dolde wat met zijn rechtstreekse tegenstander. Vanuit zijn ooghoek zag hij Claes vertrekken. Het manneke leverde een perfecte steekpas af die Claes in één tijd voorbij de doelman devieerde 4-3. De sporthal ontplofte! Wat een tactisch genie is die Sebrechts toch! Solona bleef goed in blok spelen en gaf geen kans meer weg. In het absolute slot van de partij nog een laatste counter. Baert stuurde Jansen in het straatje, deze bleef ijzig kalm en nette de 5-3. Vlak hierna werd er afgefloten. De Solona aanhang ging uit zijn dak. De rest is geschiedenis…

Doelpunten/assists:

7’            1-0 Meeusen (-)

9’            1-1 —

11’          1-2 —

17’          2-2 Baert (-)

19’          2-3 —

25’          3-3 De Bie (-)

46’          4-3 Claes (Baert)

50’          5-3 Jansen (Baert)

 

Interviews:

 • Yaël Meeusen: “Wat een bekroning van een mooi en lang seizoen. Een titel of een beker winnen is altijd mooi. Maar ze allebei in hetzelfde seizoen winnen is iets uniek. Ik ben blij dat ik de eerste aanvoerder ben in de geschiedenis van Solona die de beker en de dubbel wint! ”
 • Sven Sebrechts: “Mijn tactische ingeving? Ik had Claes hiervoor klaargestoomd. Je moet altijd iets doen wat de tegenstander niet verwacht!”
 • Johan Borremans & David Van Kiel: “Een seizoen als dit evenaren zal niet eenvoudig zijn. Nu is het tijd om te genieten! Vanaf volgende week werken we aan volgend seizoen” 
 • Levi Lumbeeck: “Ik was net te laat, ik hoop dat die jongen goed hersteld. Daarnaast hebben we fantastisch gespeeld, iedereen heeft zijn steentje bijgedragen!”
 • Wouter Goris:  “Ik ben blij dat de coach mij de kans heeft gegeven in de beker. Zo hebben beide doelmannen geholpen om prijzen te pakken. Ik ga Janssens volgend jaar het vuur aan de schenen leggen om eerste doelman te worden!”
 • Jan Janssens: “Mijn ervaring op de bank was zeker een surplus. Zo kon Goris rustig naar de match toeleven. Opvolging is verzekerd.”
 • Luis De Bie: “Belangrijke goal op een belangrijk moment. Ik ben blij dat ik op het scorebord sta!”
 • Rudi Knaepkens: “Ik zeg het nogmaals, Sebrechts en ik zijn een succescombinatie! Hopelijk kunnen we nog lang samenwerken!”
 • Stef Claes: “Sebrechts had me gezegd dat ik me klaar moest houden. En ik stond er op de juiste moment. Wat de toekomst brengt? Daar ben ik nog niet uit…”
 • Jari Knaepkens: “Wat een seizoen, dit is een ervaring die ik voor de rest van mijn leven meedraag! ”
 • Wesley Jansen: “Fantastisch! Ik ga vandaag niet te lang vieren want morgen staan er weer professionele verplichtingen op het menu.”
 • Matthias Baert: “Wat een wedstrijd. Hiervoor ben ik terug gekomen, om prijzen te winnen! Ook ik weet nog niet wat de toekomst brengt. Eerst genieten nu!!!’

 

In de rand:

 • De tribunes zaten afgeladen vol. Een volle supportersbus en enkele wagens zorgden ervoor dat er een tachtigtal supporters van de kanaries aanwezig waren. Ook Africa had een dertigtal supporters opgetrommeld waardoor er in een uitstekende sfeer gespeeld kon worden. Bij deze willen wij alle supporters nog eens bedanken!
 • Ondanks de bitsige partij was alles na de wedstrijd vergeven. Het was een dubbeltje op zijn kant en er kon spijtig genoeg maar één winnaar zijn. Nogmaals dank aan Africa United voor hun sportiviteit. Wij wensen hen dan ook heel veel succes in tweede provinciale!
 • Na de wedstrijd werden eerst de lokale sporthal en nadien sporthal ‘het Loo’ onveilig gemaakt met gezangen en enkele drankjes. Het werd nog een lange nacht!