ZVC Solona Ranst op dreef in 3e nationale

Solona kan nog steeds een perfect parcours voorleggen. In een spannende partij werd met 2-6 gewonnen van Real Ardans Okegem A.

De Bie (lies) en Stockman (pols) haakten af. Spaepen selecteerde de volgende namen: M. Janssens, J. Janssens, Uytterhoeven, Meeusen, Claes, Celis, Jansen, Knaepkens en  Baert.

De eerste kansjes van de partij waren voor de bezoekers. Baert testte de vuisten van de thuisdoelman en het schot van Celis ging nipt naast. Bij de eerste echte tegenprik van Okegem was het wel prijs. De Schrijver onderschepte de bal van Celis en trapte overhoeks binnen, 1-0. De reactie van Solona liet niet lang op zich wachten. Na een mooi uitgespeelde aanval knalde Knaepkens, voor een leeg doel, op de lat. De tweede keer dat Okegem kwam piepen was het bijna weer prijs, maar M. Janssens pakte uit met een uitstekende redding. De kanaries bleven het doel van de tegenstander bestoken met schoten vanuit de tweede lijn. Tweemaal Baert, tweemaal Jansen en Meeusen zagen allen hun pogingen gestopt door een uitstekende doelman De Raes. Okegem bleef razend gevaarlijk in de omschakeling. Meeusen verloor de bal, maar was net op tijd terug om de poging van de spits van de doellijn te halen. Even later was Meeusen daar aan de andere kant, maar kon net niet voldoende bij de voorzet van Jansen om de gelijkmaker binnen te werken. Jansen probeerde het nadien zelf, maar zijn schot uit de draai werd gered door een beenveeg van De Raes. Ook Celis probeerde het nog eens van ver maar zijn schot strandde op de deklat. En eindelijk lukte het dan toch. Na een snelle omschakeling schakelde Baert zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde richting doel, De Raes redde, maar in de herneming was Celis sneller aan de bal om de 1-1 eenvoudig binnen te tikken. Nog in diezelfde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Dit keer schakelde Jansen zijn rechtstreekse tegenstander uit en zette hard voor. Via een bezoekend been belandde de bal bij Claes die de 1-2 in doel legde. Jansen kreeg een ultieme kans om de score verder uit te diepen, maar raakte de bal niet vol genoeg waardoor de doelman nog redding kon brengen. Zowel Jansen als Baert probeerden het nog eens vanop afstand, maar weer stond De Raes pal. Vlak voor rust toch nog eens Okegem. Eerst redde M. Janssens een afstandsschot en ook bij de herneming kon hij de bal met een beenveeg uit doel houden waardoor Solona met een voorsprong ging rusten.

Na rust kwam Okegem wat meer aanzetten en speculeerde Solona op de counter. Na wat geharrewar probeerde de spits van Okegem de bal binnen te steken, maar M. Janssens kwam goed tussenbeide. Celis kreeg nog een kansje, maar uit de draai schoot hij in het zijnet. Daarna hield doelman M. Janssens de bezoekers tot twee keer recht. Eerst door een afstandsschot goed te keren en nadien door zich de sterkste te tonen toen hij oog in oog kwam met een doorgebroken speler. Dit was het signaal om terug beter te spelen door de kanaries. Na een knap uitgespeelde aanval had Meeusen de bal maar in doel te leggen, maar knalde van dichtbij onbegrijpelijk op de paal. Even later was Meeusen daar opnieuw. Maar de thuisdoelman redde knap de poging en zette meteen de tegenaanval op. M. Janssens was daar opnieuw om de poging onschadelijk te maken. Even later was het toch prijs. Van Poelvoorde draaide eenvoudig weg van zijn rechtstreekse verdediger en deze knalde de gelijkmaker op het bord, 2-2. Onder leiding van de gezangen van Jong Solona, kregen de kanaries nieuwe moed. Baert vanop vrije trap en Jansen in de herneming vonden alweer De Raes op hun weg. Baert probeerde het nog eens vanop afstand maar de thuisdoelman gaf geen krimp. Halverwege de tweede helft was het dan toch prijs. Na een lang uitgesponnen aanval belandde de bal via Baert bij Jansen, die de bal overhoeks binnen knalde, 2-3. Enkele minuten later kreeg Solona  een tienmeter na de zesde fout. Jansen bleef ijzig kalm en knalde hard in doel, 2-4. Solona trok zich terug en speelde vanuit de omschakeling. Okegem probeerde wel maar kreeg geen echte kansen meer. Zowel Baert als Knaepkens waren er nog eens dicht bij, maar De Raes bleef op een hoog niveau spelen. Toen Okegem met vliegende doelman ging spelen was het wachten op die ene moment. Drie minuten voor tijd kon Meeusen de bal veroveren en knalde vanuit zijn eigen strafschopgebied in het lege doel, 2-5. Hierbij brak de veer van de thuisploeg en konden de kanaries de wedstrijd rustig uitspelen. Uytterhoeven probeerde het nog eens van ver, maar zijn poging werd gered. In het absolute slot zette Meeusen een één-twee op met Baert en werkte beheerst af waardoor de 2-6 eindcijfers op het bord stonden.

Doelpunten/assists:

04’          1-0 De Schrijver

12’          1-1 Celis ()

13’          1-2 Claes (-)

26’          2-2 Van Poelvoorde

30’          2-3 Jansen (Baert)

33’          2-4 Jansen (-)

37’          2-5 Meeusen (-)

39’          2-6 Meeusen (Baert)

Interviews:

  • Matthias Baert: “Het loopt goed, we creëren veel kansen en proberen de taken zo goed mogelijk uit te voeren. Ik ben vooral blij dat ik, na een jaar vol blessureleed, pijnvrij kan spelen.”
  • Tibo Uytterhoeven: “Mondjesmaat meer minuten maken en ervaring opdoen, ik doe het graaf stap voor stap. Het tempo van den derden time heb ik wel al opgepikt!”
  • Guy Van Beemen: “Het trainingswerk werpt zijn vruchten af. We hebben twee sterke doelmannen die elkaar scherp houden. Ik denk dat M. Janssens vandaag alweer zijn klasse heeft getoond. Tot slot denk ik dat we vandaag ook bij de tegenstander een zeer goede doelman hebben gezien. Hij keepte een uitstekende partij.”

In de rand:

  • Geen voorzitter Borremans aanwezig. Hij was nog aan het genieten op huwelijksreis. Dit was alvast een mooi extra cadeautje.
  • Jansen heeft er letterlijk en figuurlijk zijn kop voorgelegd. Hij kwam ongelukkig ten val en botste hierbij hard tegen de muur. Al een geluk zonder veel erg. Op twitter werd er nadien al gelachen met het voorval. Enkele tweets waren: ‘Jansen, kop van jut!’, ‘Kopke erbij houden Jansen!’ en ‘Kop op Wes!’ zijn maar enkelen die de revue passeerden.
  • Jong Solona heeft weer van zich laten horen! Met een nieuwe outfit, luidkeelse aanmoedigingen, enkele danspasjes en verschillende liederen hebben ze diepe indrukken nagelaten.