ZVC Solona Ranst op dreef in 2016

Solona luidde het nieuwe jaar in met een zege. Na een hoogstaande wedstrijd won Solona met 6-4 van ACS.

Mahieu moest passen wegens examens, Janssens en Knaepkens ontbraken vanwege lichte blessures. De rest van de kern tekende paraat voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.  Ook kersverse vader, Sven Sebrechts was op post.

Een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 was het nieuwjaarsgeschenk dat de supporters voorgeschoteld kregen, oud-trainer en Solona icoon Nick ‘Bicky’ Lembrechts was er één van. Dit gaf enkele kanaries vleugels waardoor ze het begin van de wedstrijd naar zich toetrokken. Jansen en Lumbeeck knalden de eerste kansen nog naast maar De Bie zette, op aangeven van Baert, de 1-0 op het bord. Even later waren de rollen omgekeerd, De Bie stuurde Baert in het straatje en deze schoof de dubbele voorsprong naast de doelman op het bord, 2-0. De ACS trainer schudde zijn spelers wakker. Hun beste speler op het veld, niet toevallig in het bezit van de nummer 8, schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde de aansluitingstreffer tegen de netten, 2-1. De supporters hadden amper tijd om met hun ogen te knipperen want de ene aanval volgde de andere op. Meeusen kreeg twee uitgelezen kansen om de voorsprong terug te vergroten, maar faalde evenveel keer en Jansen speelde een perfect uitgespeelde counter verkeerd in. Goris kwam ook meer in het spel voor en hield met enkele reddingen en beenvegen de voorsprong op het bord. Even later was het dan toch prijs. Na een nieuwe individuele actie van de ‘nummer 8’  stonden de bordjes terug gelijk, 2-2.  Het startsein van een dol slot van het eerste bedrijf. Jansen probeerde één van zijn slangendribbels uit, maar werd foutief gehaakt in het strafschopgebied. Baert zette zich achter de bal en deze knalde de 3-2 op het bord. Maar het laatste woord was voor ACS. Na een dekkingsfout van Meeusen kon een bezoekende speler de ruststand vrij binnenschieten, 3-3. Wat een wedstrijd!

Wie dacht dat beide ploegen uitgeput waren, kwam bedrogen uit. Baert omspeelde met een individuele actie zijn rechtstreekse tegenstander en Meeusen had maar binnen te tikken, 4-3. De aanvalsgolven bleven elkaar opvolgen. Beide doelmannen moesten zich meer dan eens onderscheiden. Tien minuten voor tijd moest Goris zich toch gewonnen geven. Door een bos van benen bracht (alweer) de nummer 8 de stand weer in evenwicht, 4-4. Solona kende even later wat pech door tweemaal het doelhout te treffen. Eerste knalde Lumbeeck, na een ingestudeerd nummertje, op de lat. Later belandde een voorzet/schot van Meeusen op de paal. ACS trachtte wat meer risico in het spel te leggen en daardoor kon Solona counteren. De laatste man van ACS trok aan de noodrem en geel was zijn verdict. Met nog een paar minuten op de klok werd Meeusen aangespeeld in het strafschopgebied. Met een draaibeweging ‘à la Van Kiel’ zette hij zijn verdediger opzij en knalde de 5-4 tegen de touwen. Euforie alom. ACS probeerde de bakens nog te verzetten en claimde een strafschop na wat wederzijds duw en trekwerk maar de scheids ging hier niet op in. Wat volgde was een snelle tegenaanval. Jansen stuurde Meeusen alleen op doel af, deze was niet zelfzuchtig en legde de bal opzij naar Claes die de 6-4 eindstand vastlegde. Wat een wedstrijd!

Doelpunten/assists:

7’            1-0 De Bie (Baert)
9’            2-0 Baert (De Bie) —

11’          2-1 —

22’          2-2 —

23’          3-2 Baert (-)

24’          3-3 —

27’          4-3 Meeusen (Baert)

40’          4-4 —

48’          5-4 Meeusen (Jansen)

49’          6-4 Claes (Meeusen)

 

Interviews:

  • Sven Sebrecht: “Vele kansen, vele doelpunten. Dit is het voetbal dat we altijd zouden moeten spelen.  Dit was een wedstrijd van het niveau van de nationale reeksen. Ik denk dat de supporters meer dan tevreden waren”
  • Matthias Baert: “Geef mij het nummer 8 en ik speel goed. Ik heb zowel aanvallend als verdedigend mijn steentje bijgedragen. Ik hoop dat de staf dat ook gezien heeft! ”
  • Yaël Meeusen: “Stelen met de ogen, dat heb ik vroeger gedaan. Toen ik jong was heb ik veel geleerd van jongens als Van Kiel en Helsen. Ik hoop dat ik ook zo’n voorbeeld voor de jeugd kan zijn!”

In de rand:

  • Trainer Sven Sebrechts en First Lady Lindsey Theys werd vlak voor Nieuwjaar de trotse ouders van Hannelore. Vanwege het hele Solonateam nogmaals een dikke proficiat gewenst met jullie dochtertje.
  • Goris heeft niet enkel magische handen in doel, maar ook op de massagetafel. Voor het eerst moest hij enkele spelers onder handen nemen en dat heeft de club geen windeieren gelegd.
  • De supporters spraken van de beste wedstrijd van het seizoen. Samen met de bestuursleden werd de wedstrijd geanalyseerd tot in de late uurtjes.