ZVC Solona Ranst niet voorbij TS Wommelgem A

Jansen revalideert en is op de weg terug. Meeusen keerde terug bij de selectie. Goris,  Raes en De Beuckeleer moesten aantreden met Solona De Ridder.

Doelman Janssens keerde terug tussen de palen en dat had meteen een impact op de wedstrijd. De organisatie stond als een huis, de rust aan de bal en de vele kansen… waren maar enkele zaken die duidelijk zichtbaar waren. De kanaries startten verschroeiend aan de wedstrijd. TS Wommelgem kwam er nauwelijks aan te pas. Echter stond Dame Fortuna aan hun zijde. Solona voetbalde de ene na de andere kans bij elkaar, maar scoren lukte niet. 3 keer mocht een speler vrij aanleggen binnen het strafschopgebied, maar evenveel keer werd er gemist. Als er dan de bal dan eens niet afgeblokt of gepareerd werd door de doelman, stond het doelhout in de weg. Dit tot 5 maal toe zelfs, waarvan de grootste kans voor De Bie en Claes was. Eerst schoot De Bie op de paal, Claes had hem maar binnen te duwen, maar zoals u al kan raden stond het doelhout wederom in de weg.  Een cliché in het voetbal zegt dat wie de kansen niet benut, kan het deksel op de neus krijgen. En zo geschiedde. Vlak voor rust was de eerste de beste counter voor de thuisploeg meteen raak, 1-0.  Dit was meteen ook de russtand.

 

Na de koffie, hetzelfde spelbeeld dan voor de pauze. Solona monopoliseerde de bal, maar scoren lukte niet. Toch was het even schrikken toen een TS Wommelgem alleen voor doel verscheen, maar Janssens dook als een volleerde panter in diens voeten en klemde de bal. De thuisploeg begon meer en meer in hun kansen te geloven en gingen Solona hoger vastzetten. Op dat moment stuurde Lumbeeck, Knaepkens met een wereldpas in het straatje en deze schoof de gelijkmaker onder de doelman binnen, 1-1. Even later kreeg Knaepkens tot 2 maal toe, op aangeven van Meeusen, de kans om de kanaries op voorsprong te brengen. Maar de doelman en de lat waren de boosdoener van dienst. Knaepkens liet het dan maar eens proberen door een ploegmaat en legde achteruit op Baert. Deze knalde de verdiende voorsprong op het bord, 1-2. De thuisploeg begon dan steviger te voetballen en dit loonde meteen. Vanuit een onmogelijke hoek scoorde TS Wommelgem de gelijkmaker, 2-2. Meteen na de aftrap verloor Solona de bal maar Janssens redde wederom de meubelen. Meer nog, met een geniale ingeving lanceerde hij Baert. Hij twijfelde niet en nette de 2-3. De kanaries drukten door en wilde de wedstrijd in een definitieve plooi leggen. Claes bediende De Bie, maar deze kreeg de bal niet voorbij de doelman. Ook Lumbeeck kende pech toen zijn schot net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Even later maakten de bezoekers terug gelijk. Een afstandsschot kon niet genoeg gepareerd worden door doelman Janssens en verdween tergend traag in doel, 3-3. Alles te herdoen. Solona probeerde nog alles uit de kast te halen, maar het wou maar niet lukken. In de absolute slotfase kreeg Baert nog de beste kans, maar zijn inzet stierf, hoe kon het ook anders, op de kruising. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de partij.

 

Doelpunten/assists:

 

21’          1-0 —
35’          1-1 Knaepkens (Lumbeeck)—

 

37’          1-2 Baert (Knaepkens)

 

39’          2-2 —

 

40’          2-3 Baert (Janssens)

 

43’          3-3 —

 

Interviews:

 

  • Levi Lumbeeck: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière. 7 keer treffen we het doelhout. 7 keer hé!?!? Ongelofelijk…   ”
  • Luis De Bie: “Hoe is dit nu mogelijk. Ik heb er echt geen woorden voor…”
  • Sven Sebrechts: “We spelen nagenoeg de perfecte wedstrijd. Vandaag ontbrak gewoon dat tikkeltje geluk. We hadden genoeg kansen om 3 wedstrijden te winnen… Ach het zij zo, ik kan toch moeilijk kwaad zijn op mijn jongens, ze hebben alles gegeven!”

 

In de rand:

 

  • Door dit gelijke spel, springt Solona opnieuw alleen naar de kop van het klassement (zij het met een match meer gespeeld)!
  • Café De Solsleutel zat afgeladen vol voor de wedstrijd Lierse-Antwerp. Met menig voetbalkenner werd dan ook nagepraat over beide wedstrijden.
  • Schmook en Meeusen verkende later op die avond nog het Lierse nachtleven. Van De Bie N. was echter geen spoor te bekennen…