ZVC Solona Ranst niet voorbij JFS Hoboken

Slappe start zorgt voor tweede verlies van het seizoen. Tegen laagvlieger  JFS Hoboken werd verloren met 5-2.

Aangezien zowel Solona als Solona DRM moest spelen moesten er zware keuzes gemaakt worden. Coach Sebrechts selecteerde Janssens, Meeusen, Claes, De Bie, Knaepkens en Lumbeeck. Jansen en Raes waren nog steeds geblesseerd, Baert werd opgeroepen door Proost Lier en jongens als Van Kiel en De Beuckeleer moesten aantreden met Solona DRM.

Solona moest aantreden tegen de voorlaatste in de stand. Enkele weken geleden hielden we de 2 punten thuis na een gelijkopgaande partij die eindigde in een  7-4 overwinning. De kanaries waren dus gewaarschuwd. Dit mocht echter niet baten want in de eerste helft speelde Solona een belabberde partij. Al na 3 minuten stond het op achterstand na een afstandsschot, 1-0. Solona probeerde wel maar niets lukte. Counters die onzorgvuldig werden uitgespeeld, onzuivere passing en het vizier dat niet scherp stond bij enkele spelers zorgde voor irritaties in de ploeg. De thuisploeg daarentegen bleef vrank en vrij voetballen en klom nog voor rust naar een 3-0 voorsprong. Een eerste helft om snel te vergeten dus.


Na de rust waren de machtsverhoudingen minder groot. Solona probeerde de aansluitingstreffer te scoren en nam meer risico. Na een individuele actie vergrootte de thuisspits, vanuit een schuine hoek, de voorsprong, 4-0. Solona liet de moed niet zakken en bleef gaan voor dat eerreddend doelpunt. Claes werd afgezonderd voor doel, maar plaatste de bal onbegrijpelijk naast het doel. Even later was het toch raak. De Bie bediende Meeusen en deze frommelde de bal in doel, 4-1. Dit gaf de kanaries een boost van vertrouwen en dat was er meteen aan te zien. Lumbeeck trapte van op afstand, maar de thuisdoelman redde met een knappe parade. Daarna zette Meeusen een één-twee op met Knaepkens en punterde de bal in de bovenhoek, 4-2. Nog was Meeusen niet uitgezongen want meteen na de aftrap veroverde hij de bal en stormde alleen op de doelman af. Met een ultieme reflex hield hij de kapitein van zijn derde doelpunt van die avond. De daaropvolgende counter was wel raak voor de thuisploeg. Na een betwistbare fase waar de bal al dan niet over de lijn ging, liet de scheidsrechter doorspelen. Protest vanwege de kant van Solona, maar de spits van de thuisploeg liet het niet aan zijn hart komen en legde 10 minuten voor tijd de wedstrijd in een definitieve plooi, 5-2. Nadien gebeurde er niet veel meer en controleerde JFS Hoboken de wedstrijd volwassen uit.

Doelpunten/assists:

03’          1-0 —

15’          2-0 —

20’          3-0 —

30’          4-0 —

35’          4-1 Meeusen (De Bie)
37’          4-2 Meeusen (Knaepkens)

40’          5-2 —

Interviews:

  • Sven Sebrechts: “Verliezen is nooit leuk. Onze eerste helft was dramatisch. We hebben ons goed herpakt maar we moeten dit 50 minuten op het parket kunnen leggen als we bovenin willen meedraaien!  ”
  • Levi Lumbeeck: “We zitten met veel jonge gasten. Hopelijk hebben ze vandaag hun lesje geleerd dat je elke wedstrijd scherp moet zijn!”
  • Jari Knaepkens: “Dit was niet het echte Solona. We gaan hard werken om deze prestatie te doen vergeten.”

In de rand:

  • Baert werd opgeroepen door Proost Lier. Hoeveel Solona kreeg voor deze uitleenbeurt is nog niet bekend gemaakt.
  • Claes en De Bie zagen er niet 100% fris uit. Volgens enkele bronnen werden ze de avond voordien gespot in het Lierse nachtleven.
  • Voorzitter Borremans, Trainer Sebrechts en oudgediende Lumbeeck hielden nog een interne bespreking in clublokaal de Solsleutel. Ook deze details zijn nog niet prijsgegeven.