ZVC SOLONA RANST KAMPIOEN!!

Voor de match om het kampioenschap selecteerde Sebrechts  de volgende namen: Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, Jansen, De Bie, Lumbeeck, Claes en Geysels. Daarnaast kon Solona rekenen op een heus supporterslegioen. Een bus en enkele wagens maakte de verplaatsing naar het verre Breendonk.

Een volle sporthal ging uit zijn dak toen de spelers het terrein kwam opgelopen. Toeters, vlaggen, spandoeken,… alles was aanwezig om er een spetterende avond van te maken. Het werd al snel duidelijk dat Breendonk met een volledig ander elftal dan in de heenwedstrijd ging spelen. Solona had wat last van titelkoorts en voor ze het wisten keken ze al tegen een achterstand aan. Na een misverstand tussen Lumbeeck en Meeusen kon de thuisspits de 1-0 op het bord zetten. De kanaries waren even van hun melk maar Baert nam de ploeg op sleeptouw. Het manneke eiste de bal op en toverde als een echt zaalvoetbalgod. Passeerbeweging hier, steekballetje daar,… maar zijn ploegmaats vergaten de kansen af te werken. Dit mede dankzij een sterk keepende thuisdoelman die meermaals de voorsprong op het bord kon houden. Baert besloot dan maar om het zelf te proberen en met succes. Na een snoeihard schot van op afstand scoorde hij de gelijkmaker, 1-1. Dit was het signaal om door te blijven drukken. Baert veroverde de bal en stormde alleen op doel af. Hij bleef koel en schoof de 1-2 naast de doelman binnen. Nog was zijn liedje niet uitgezongen. Na een mooie combinatie kwam Baert aan de bal, passeerde zijn man met een sleepbeweging en knalde de 1-3 op het bord, hattrick! Drie vingertjes gingen in de lucht en de meegereisde supporters waren door het dolle heen. Vlak voor rust dan toch even een onoplettendheid in de verdediging. Na een mooie actie van de thuisploeg schoot de spits zijn tweede van de avond tegen de touwen, 2-3. Ei zo na werd het nog gelijk, maar Janssens schudde een wereldreflex uit zijn mouwen zoals enkel J-M Pfaff zou kunnen. Vlak hierna werd gefloten voor de rust.

De kanaries kwamen geconcentreerder uit de kleedkamer, het liet de thuisploeg komen en speculeerde op de counter. 2x Jansen, De Bie en Knaepkens verschenen alleen voor doel, maar niemand geraakte voorbij de thuisdoelman. Als de doelman dan toch eens uitgespeeld werd, kwam Knaepkens een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Maar ook Janssens bleef geconcentreerd. Met een voetveeg en een uitstekende parade hield hij Solona op voorsprong. Bij een zoveelste counter was het dan toch prijs. Jansen kwam wederom alleen voor de doelman en prikte, in twee tijden, de bal voorbij de doelman, 2-4. Toen brak de veer bij Breendonk en Freewheelde de kanaries naar de zege. Jansen ontbond zijn duivels, en slalomde voorbij enkele thuisspelers om de 2-5 op het bord te zetten. De supporters waren in feeststemming, het bier vloeide rijkelijk. Even leek het te ontaarden toen er met een glas werd gesmeten in het supportersvak, maar kapitein Meeusen en voorzitters Borremans en Van Kiel bemiddelden waardoor er toch verder gespeeld kon worden. Solona hield de bal rustig in de ploeg en wachtte op het foutje van de bezoekers. Na een mooie aanval over verschillende stations kon Meeusen de 2-6 in doel verlengen. Het enige hoogtepunt dat nog volgde was de applauswissel voor doelman Janssens. Good old Geysels kwam de rangen nog even versterken. Gescoord werd er niet meer. Na het laatste fluitsignaal brak dan ook een spontaan feestje los.

 

Doelpunten/assists:

02’          1-0 —
08’          1-1 Baert (-)

11’          1-2 Baert (-)

20’          1-3 Baert (-)

22’          2-3

37’          2-4 Jansen (-)

40’          2-5 Jansen (Lumbeeck)

44’          2-6 Meeusen (Jansen)

 

 

Interviews:

  • Yaël Meeusen: “Vanaf Nieuwjaar zijn we op een zeer hoog niveau aan het spelen. Deze titel is dan ook verdiend. Vanavond gaan we vieren!  ”
  • Sven Sebrechts: “Voor u staat een heel fiere coach! Ik kan niet meer vragen van mijn troepen. Ze hebben het fantastisch gedaan!”
  • Johan Borremans & David Van Kiel: “Prachtig! Vanavond gaan we een feestje bouwen. Dit is de eerste keer in onze clubgeschiedenis dat we in bevordering gaan spelen. Vanaf morgen begint onze voorbereiding op volgend seizoen. We trachten natuurlijk onze Key-spelers te houden. Ja, Sebrechts is er één van!”  
  • Dirk Geysels: “Als hoofdsponsor en medespeler kan ik alleen maar fier en trots zijn op wat we dit jaar gepresteerd hebben! Proficiat aan de hele Solona-familie!”
  • Jan Janssens: “Minst gepasseerde doelman van de reeks, ach dat ben ik al jaren!”
  • Levi Lumbeeck: “De eerste keer dat ik dit als oude rot mag meemaken. Waanzinnig! Toch leuk hé zo’n feestende jongeren!”