ZVC Solona Ranst in de hoek waar de klappen vallen

Nieuwe nederlaag na hoopgevende prestatie. RAAL La Louviere Futsal A was te sterk en won met 3-7.

Trainer Spaepen selecteerde: Meeusen, Janssens, Cuyt, Raes, Claes, Lumbeeck, Stockman en Knaepkens.  Baert (pubalgie), Jansen(privé) en De Bie (vakantie) moesten verstek geven.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of Solona keek al tegen een achterstaand aan. Lumbeeck blokkeerde het eerste schot maar Ramdani was goed gevolgd en tikte de 0-1 eenvoudig binnen.  De kanaries lieten het niet aan hun hart komen en trokken naar voren. Schoten van Cuyt en Claes misten precisie. Knaepkens kende meer geluk, hij devieerde een bal van Meeusen in doel, 1-1. De bezoekers waren van slag waardoor een minuut later Stockman er via vrije trap 2-1 van maakte. Even later kreeg Lumbeeck de kans om de score te vergroten, maar de doelman pakte uit met een geweldige parade. Ook doelman Janssens kwam een paar keer gepast tussenbeide. Even later was hij toch geklopt toen Doclot, na defensief geklungel, de 2-2 op het bord kon zetten. De wolven zette iets meer druk naar voor waardoor de kanaries konden counteren. Meeusen zijn poging werd nog geweerd door de doelman. Maar Raes en Stockman konden de volgende counter wel afwerken, de jonkie zette eenvoudig de 3-2 op het bord. Nog in dezelfde minuut stond het alweer gelijk. Na alweer een geblokkeerd schot belandde de bal bij Megal, die simpel de 3-3 kon scoren. De wedstrijd ging goed op en neer  en werd bitsiger. Scoren lukte echter niet meer waardoor we gingen rusten bij een gelijke stand.

Solona kwam scherp uit de kleedkamer en voetbalden goed mee. Echter een zeldzaam moment van onoplettendheid werd opnieuw afgestraft. Doclot knalde met een lage schuiver de 3-4 op het bord. Ook Ramdani liet zich nog een keer opmerken. Met een schijnbeweging zette hij zijn rechtstreekse verdediger in de wind en schoot overhoeks binnen, 3-5. Geen verhaal voor Janssens. De Kanaries rechtten de rug en drukte opnieuw naar voren. Meeusen kon tot drie keer toe de aansluitingstreffer maken, maar even veel keer trok de bezoekende doelman aan het langste eind. Ook Stockman en Claes kregen de bal er niet in. Toen Doclot, vanuit een scherpe hoek, de 3-6 maakte, gingen de kanaries met vliegende keeper spelen. De bezoekers verdedigden echter uitstekend waardoor er amper ruimte gevonden werd. Als er dan toch eens een bal tussendoor kwam, lag er altijd wel een bezoekend been of de doelman in de weg. Helemaal in het slot van de wedstrijd maakte Valdemi er nog 3-7 van, maar meer als een voetnoot was dit niet. Dit was dan ook meteen de eindstand.

Doelpunten/assists:

01’          0-1 Ramdani

05’          1-1 Knaepkens (Meeusen)

06’          2-1 Stockman (-)

10’          2-2 Doclot

13           3-2 Stockman (Raes)

13’          3-3 Megal

22’          3-4 Doclot

26’          3-5 Ramdani

34’          3-6 Doclot

39’          3-7 Valdemi

Interviews:

  • Simon Stockman: “Spijtig dat mijn doelpunten niets opleveren. Hopelijk brengen ze de volgende keer wel punten op.”
  • Stef Claes: “Net als Antwerp zitten we in de hoek waar de klappen vallen. Hopelijk geraken we hier snel uit.”
  • Levi Lumbeeck: “Als we elke wedstrijd met deze ingesteldheid spelen, zullen we nog wel enkele punten pakken. We hebben met een groot hart gestreden en verdienden zeker een punt. Volgende keer vliegen we er terug in en laten we ons van onze beste kant zien.”

In de rand:

  • T2 Knaepkens werd na een verhitte discussie naar de tribunes gestuurd. Benieuwd of dit een staartje gaat krijgen.
  • Baert is out voor de rest van het seizoen. De spelmaker kreeg rust voorgeschreven met het oog op volgend jaar.
  • Jansen was deze week jarig. 25 lentes jong is de kleine generaal geworden. Samen met zijn WAG Jessica werd hij gespot in het Leuvense.