ZVC Solona Ranst blijft aansluiten met de top in 3e

Nipte overwinning houdt ZVC Solona in de top van het klassement. Florya Genk werd verslagen met scherpe 2-3 cijfers.

Spaepen had af te rekenen met een hele rits afwezigen: Baert (pubalgie), Jansen (voet), Raes (enkel), Janssens (privé redenen)  en De Bie (buitenland) moesten afhaken. Hij selecteerde Goris, Meeusen, Claes, Stockman, Mahieu, Uytterhoeven, Lumbeeck, Cuyt en Knaepkens.

De thuisploeg schoot het best uit de startblokken en eiste de bal op. Verder dan enkele afstandsschoten kwam het niet aangezien de verdediging van onze kanaries pal stond. Toch kwam Genk met een gelukje op voorsprong toen de bal in de kluts voor de voeten van Akkiran viel en hij met een afgeweken bal de 1-0 tegen de netten trapte. Solona liet het niet aan zijn hart komen en herpakte zich na deze openingstreffer. Echter lieten Cuyt en Knaepkens mooie kansen liggen en stond het vizier van Stockman nog niet op scherp. Op een counter bewees Goris dat hij een uitstekende doublure is toen hij oog in oog met de spits de bal uit de voeten dook. Op het kwartier kwamen de bezoekers dan toch op gelijke hoogte. Meeusen zette een één-twee op met Claes en punterde de gelijkmaker binnen. Enkele minuten later zette Knaepkens een counter op. Hij omspeelde zijn rechtstreekse tegenstander en kreeg de bal in twee tijden tot bij Stockman die zijn eerste doelpunt voor de kanaries maakte, 1-2. Vlak voor rust probeerde de bezoekers het nog eens van op afstand, maar Goris had een puike redding in huis waardoor Solona met een voorsprong kon gaan rusten.

Na de koffie werden beide keepers van op afstand een aantal keren op de proef gesteld maar even veel keer werd er gepast tussenbeide gekomen. Solona wachtte geduldig af om dan vlijmscherp te counteren. Echter was de laatste pas te vaak onzuiver waardoor wenkende kansen verloren gingen. Knaepkens schoot alleen voor doel te overhaast over, Mahieu kreeg de bal ongelukkig op de knie en niet in het lege doel en Claes miste zijn controle toen hij alleen op doel kon afgaan. Aan de andere kant hield Goris enkele malen de meubelen recht, maar al bij al werd er sterk verdedigd. Meeusen kreeg nog een goede kans maar zijn schot werd gepareerd door de doelman. Toen Solona enkele minuten voor affluiten een tienmeter trap kreeg zette Lumbeeck zich achter de bal en trapte op de buitenkant van de paal. Een minuut voor tijd mocht diezelfde Lumbeeck een vrije trap nemen. Met een stevig banaanschot krulde hij de bal rond de muur in doel, 1-3. Match gespeeld dachten ze dan. Maar met nog zeventien seconden op de klok kreeg Genk een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Karakaya trapte de bal onder Goris binnen, 2-3. Solona speelde het vervolgens slim uit en kon zo de drie punten verdiend over de streep trekken.

 

Doelpunten/assists:

04’          1-0 Akkiran (-)

15’          1-1 Meeusen (Claes)

18’          1-2 Stockman (Knaepkens)

39’          1-3 Lumbeeck (-)

40’          2-3 Karakaya

 

 

Interviews:

  • Levi Lumbeeck: “Ik krulde de bal mooi rond het muurtje. De keeper was kansloos! ”
  • Simon Stockman: “Ik ben blij dat ik mijn competitiedebuut heb kunnen opfleuren met mijn eerste doelpunt voor deze mooie club. Ik ben hier nog maar enkele weken, maar heb het gevoel dat ik me hier snel zal thuis voelen.”
  • T2 Rudi Knaepkens: “Nu kunnen we met een goed gevoel onze rustperiode ingaan. We zullen ons volledig klaarstomen op een belangrijke maand december.”

 

In de rand:

  • Een tiental supporters maakten de verplaatsing naar Genk. Wij willen hen dan ook bedanken voor hun steun!
  • December belooft een zware maand te worden. Hierdoor zal er volgende week een training gepland staan.
  • Claes en Meeusen verkenden later op die avond nog het Lierse nachtleven.