ZVC Solona kan punten thuis houden

Gehandicapt Solona speelt volwassen wedstrijd. Point Break Tilleur werd verslagen met 2-0.

Een hele rits afwezigen bij de thuisploeg. Baert (pubalgie), Lumbeeck (familiale verplichtingen) , Cuyt (geschorst), Stockman (school) en De Bie (buitenland) moesten verstek geven. Trainer Spaepen selecteerde: Meeusen, Janssens, Goris, Van Kiel , Knaepkens, Jansen, Uytterhoeven, Raes en Claes.

De laatste thuismatch van het seizoen werd gevolgd onder ruime belangstelling van het thuispubliek. Solona wilde eindelijk nog eens punten pakken na een lange droge periode en nam meteen het heft in handen. Het drukte Noorderwijk terug op de eigen helft en kreeg enkele mooie kansen. Schoten van Jansen en Claes gingen rakelings naast en Knaepkens kon een foutje van de bezoekers niet afstraffen. Even later was het toch prijs. Jansen schudde zijn rechtstreekse tegenstander af en bediende Knaepkens, die de 1-0 in doel kon verlengen. Meeusen kreeg de kans om de score te verdubbelen, maar faalde oog in oog met de doelman. Doelman Janssens kende een rustige eerste helft. Buiten enkele afstandsschoten had hij bitter weinig werk op te knappen. Op het kwartier kwam er terug wat meer animo in de wedstrijd. Jansen probeerde het enkele keren van ver, maar doelman Garcia speelde een uiterst sterke partij. Vlak voor rust nog kansen aan beide kanten. Een afstandsschot van de bezoekers belandde via doelman Janssens en het doelhout terug in het veld. Toen even later Jansen met de ‘Wes-beweging’ zijn rechtstreekse tegenstander het bos in stuurde, werd het publiek zot. Spijtig genoeg kon Uytterhoeven net niet bij de voorzet om deze schitterende laatste actie af te werken.

Ook na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld als de eerste. De kanaries die het initiatief namen en enkele kansjes bijeen speelden. Het gekraakte schot van Jansen en afstandsschot van Meeusen vormden geen probleem. Ook de kans op de counter van Uytterhoeven werd vakkundig gestopt door doelman Garcia.  Tilleur kwam enkele keren piepen, maar doelman Janssens was bij de pinken en verwerkte de pogingen vakkundig uit zijn doelvlak.  Solona bleef goed in organisatie staan en probeerde tegen te prikken op de counter, maar was te onzuiver in de afwerking. Na een corner dolde Claes met zijn tegenstander en belandde de bal bij Knaepkens. Zijn poging werd nog gekeerd door de doelman en ook Uytterhoeven kreeg de bal in de herneming niet in doel. Toen Tilleur een rode kaart kregen voor protest mochten de kanaries het twee minuten lang met een mannetje meer proberen, maar het speelde te traag om de nodige gaten te vinden om een doelpunt te scoren. Bijna kregen de kanaries nog het deksel op de neus. Drie minuten voor tijd werd een gevaarlijke poging met een uitstekende voetreflex door doelman Janssens gestopt. In de herneming was hij toch geklopt, maar stond Meeusen op de doellijn om erger te voorkomen. Dit was het signaal voor Jansen om nog eens door te duwen. Met een fluxe versnelling ging hij voorbij zijn rechtstreekse tegenstander en bood Raes de 2-0 op een presenteerblaadje. In het absolute slot kreeg veteraan Van Kiel nog zijn ‘moment de gloire’. Hij kreeg nog een reuzekans maar doelman Garcia kwam als winnaar uit de strijd. Vlak na deze actie werd er dan ook afgefloten en brak het feest los.

 

Doelpunten/assists:

06’          1-0 Knaepkens (Jansen)

38’          2-0 Raes (Jansen)

Interviews:

  • Wesley Jansen: “Ik moet niet per se in de belangstelling staan om die goal maken, ik voel me perfect gelukkig als aangever. Dat fantasietje? Als het publiek roept ‘Kleine Jansen, mokt me zot!’ dan doe ik dat hé! ”
  • David Van Kiel: “Ik heb deze ploeg mee opgebouwd, maar besliste enkele jaren terug om een stap terug te zetten. Nu ik mijn eerste minuten in de benen hebt, smaakt dit naar meer. Ik blijf ter beschikking als de ploeg van mijn hart mij nodig heeft.”
  • Guy Van Beemen: “Beide doelmannen speelden een dijk van een wedstrijd. Ik ben heel fier op mij pupil Jan Janssens. Ons intens werk werpt zijn vruchten af, dat heb je vandaag nogmaals gezien.”

In de rand:

  • Groot feest in sporthal ‘Het Loo’. Sponsors en supporters werden getrakteerd op warme hapjes voor hun onvoorwaardelijke steun! Bedankt om er al jaren voor ons te zijn!
  • Ook willen we voetbalvrouwen Jessica, Isabel, Iris en Erika bedanken voor hun hulp en de uitermate goede service.
  • Lumbeeck had last minute afgehaakt om een wel heel speciale reden. Hij en Mimi werden namelijk de trotse ouder van hun zoontje Xem. Alweer een minikanarie in de familie. Proficiat!