ZVC Mahieu – A Milli 8-8

Werd er de vorige speeldag nog tegen de leider gespeeld, zo werd er vandaag tegen de rode lantaarn gespeeld. Selectie bestond uit Borremans, De Beuckeleer, Mahieu, Van Kiel, Ceulemans en als verrassing werd Bern “Barry” Jordens in allerijl bij de kern gehaald. Dit om het gemis van Goris op te vangen.

Net als vorige week, zou blijken dat deze wedstrijd enorm doelpuntrijk werd. Na het openingsdoelpunt voor de bezoekers kon Mahieu al snel de bordjes in evenwicht brengen. Tot aan de rust leek het of Mahieu wel in zijn eentje leek te spelen. Telkens A Milli de netten deed daveren, deed Michiel ‘Bats Bats’ Mahieu dit netjes over aan de andere kant. Verdedigend trok het op niets en leek het op een kaas met gaten. Jordens pakte uit met zijn reflexen van weleer, maar kon ook de tegengoals niet verhinderen. Ceulemans zorgde toch voor een dubbele voorsprong bij de rust: 5-3


.

Nog geen minuut bezig en alweer 5-4, al bracht Mahieu, niet toevallig weer hij, rust met diezelfde dubbele voorsprong en 6-4. Waar de wedstrijd toen gecontroleerd moest worden, werd er vergeten om de score verder uit te diepen. Zoals elke voetbalwijsheid dan voorspelt, valt de goal aan de overkant. Jammer genoeg bleek het hier niet om één maar drie goalen te gaan. 6-5, 6-6 en 6-7 met nog tien minuten te spelen. Ceulemans bracht de spanning terug met een typische rush zoals enkel hij dat kon. Alweer kon dit niet worden vastgehouden en kwamen de bezoekers weer op voorsprong in de 46e minuut: 7-8. Toen Van Kiel foutief werd afgestopt, zette De Beuckeleer zich achter de vrije trap. Het moet zowat de enigste bal zijn geweest die hij goed raakte die avond. De gelijkmaker leek alweer een feit, al was dit zonder de scheidsrechter gerekend, die wees op het ongelukkige feit dat deze vrijtrap onrechtstreeks diende genomen te worden.. Tegenaanval en ei zo na 7-9. Jordens hervatte snel het spel en Ceulemans kon een absolute blamage nog vermijden. Eindstand 8-8.


Matchverloop:
3’            0-1 Mahieu (Van Kiel)
7’           1-1
9’           1-2
11’         2-2 Mahieu (De Beuckeleer)
19’         2-3
20’         3-3 Mahieu (Ceulemans)
21’         4-3 Mahieu
24’         5-3 Ceulemans (Borremans)
25’         5-4
28’         6-4 Mahieu ( De Beuckeleer)
31’         6-5
36’         6-6
39’         6-7
40’         7-7 Ceulemans (Borremans)
42’         7-8
44’         8-8 Ceulemans (Van Kiel)

Interviews:

  • Bernd Jordens: “Toch even wennen na zo’n lange inactiviteit. Ik heb geprobeerd wat ik kon. ”
  • Michiel Mahieu: “ Degoutant dat we vandaag een punt laten liggen. Dit kan ons zuur opbreken op het einde van de rit!”
  • David Van Kiel: “Ongelooflijk hoe kinderlijk er vandaag werd verdedigd. Soms moeten we slimmer zijn en dan winnen we zulke matchen altijd”

In de rand:

  • Het puntenverlies werd ervaren als een nederlaag en dit was merkbaar in de sfeer achteraf. Zelfs delegué Janssen zat er maar wat beteuterd bij. Benieuwd wanneer de kleine dribbelaar zijn schoenen terug kan aantrekken.