Weer net niet voor Ranst

Doelpuntenkermis in Maasmechelen. ZVK Bozzjeng Tr. Maasmechelen won met 9-8.

Trainer Spaepen selecteerde: Meeusen, Goris, Claes, Lumbeeck, Stockman , Knaepkens en Jansen. Baert (pubalgie), Raes (werk), Janssens(griep), Cuyt (geschorst) en De Bie (vakantie) moesten verstek geven.

Trainer Spaepen had nog gewaarschuwd voor de kracht van Schuermans, maar deze raad viel in dovemansoren. Na nauwelijks twee minuten kon hij op zijn typische manier wegdraaien van zijn tegenstander en de bal over Goris in doel chippen, 1-0. Solona liet het niet aan hun hard komen en vocht meteen terug. Lumbeeck kon een vrije trap naast de muur in doel knallen, 1-1. Niet veel later counterde de kanaries als vanouds. Knaepkens bediende Meeusen die de 1-2 in doel punterde. Vervolgens lieten beide doelmannen zich opmerken met enkele puike reddingen. Halfweg de eerste helft kon Panis de gelijkmaker binnenprikken na geharrewar voor doel. Solona was even niet bij de les en door enkele individuele fouten stond het ineens 4-2 achter na doelpunten van Machon en Maes. De kanaries prikten meteen terug. Meeusen legde de bal achteruit op Jansen, die twijfelde niet en schoot zo hard hij kon de bal in doel, 4-3. Na een domme fout kregen de bezoekers een tienmeter. De poging werd eerst gestopt door Goris, maar de bal geraakte niet weg en werd uiteindelijk binnengefrommeld door Witters, 5-3. Vlak voor rust dan nog één keer de kanaries. Meeusen veroverde de bal en stuurde Jansen het straatje in. Deze schoot de bal onder de uitkomende doelman binnen, 5-4. Wat een eerste helft!

De supporters die te lang in de kantine bleven zitten hadden meteen al wat spektakel gemist. De tweede helft was nauwelijks in gang gefloten of er viel al een doelpunt.  Meeusen legde af op Jansen die de gelijkmaker binnenknalde, 5-5. Zijn hattrick was compleet. Solona wilde meteen doordrukken, maar na slecht inspelen counterde Panis uitstekende en zette de 6-5 op het bord. Maar het was nog niet gedaan. Enkele tellen later was Jansen daar opnieuw. Hij veroverde de bal en aarzelde niet om de 6-6 overhoeks binnen te knallen. Dit alles gebeurde in een tijdspanne van drie minuten. De kansen bleven elkaar opvolgen. Maar zowel de thuisdoelman als Goris stonden pal op enkele gevaarlijke schoten. Halfweg de tweede helft kwam er weer zo’n dolle fase van drie minuten aan. Na een mislukte dribbel verloren de kanaries de bal aan Machon. Deze bleef ijzig kalm en schoof de bal oog in oog met Goris binnen, 7-6. Solona vocht meteen terug. Het liet de bal goed van voet tot voet gaan en belandde bij Lumbeeck. Deze schoot staalhard richting doel, Meeusen devieerde met het hoofd waardoor de bal via de onderkant van de lat binnen ging, 7-7. De trainer van Bozzjeng stuurde Schuermans opnieuw het veld op en deze had meteen een impact. Via een één-tweetje kwam hij vrij en kon hij uithalen. De bal belandde via Goris in doel, 8-7. Met nog vijf minuten op de klok werd alweer een domme fout gemaakt waardoor Bozzjeng opnieuw een tienmeter kreeg. Ook deze keer stond Goris pal en stopte hij de bal met een uitstekende save. Met nog enkele minuten op de klok gingen de kanaries met vliegende keeper spelen. Dit rendeerde meteen. Lumbeeck bediende Jansen die de bal overhoeks in doel werkte, 8-8. Er kwamen nog kansen langs beide kanten, maar uiteindelijk was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Via een afgeweken bal kon Machon er 9-8 van maken in de laatste minuut van de wedstrijd. Solona probeerde het die laatste seconden opnieuw met vliegende keeper, maar was eraan voor de moeite. Wat een spektakel.

Doelpunten/assists:

02’          0-1 Schuermans

04’          1-1 Lumbeeck (-)

05’          1-2 Meeusen (Knaepkens)

10’          2-2 Panis

13’          3-2 Machon

16’          4-2 Maes

17’          4-3 Jansen (Meeusen)

19’          5-3 Witters

19’          5-4 Jansen (Meeusen)

21’          5-5 Jansen (Meeusen)

22’          6-5 Panis

23’          6-6 Jansen (-)

30’          7-6 Machon

32’          7-7 Meeusen (Lumbeeck)

33’          8-7 Schuermans

37’          8-8 Jansen(Lumbeeck)

39’          9-8 Machon

Interviews:

  • Wesley Jansen: “Persoonlijk ben ik wel tevreden, voor het team iets minder. Spijtig dat mijn vijf doelpunten geen punten opleveren .”
  • Yaël Meeusen: “Dit is echt jammer. Het dubbeltje valt alweer naar de verkeerde kant. Wel wil ik onze fanatieke supporters bedanken, want dankzij hen hebben we ons terug in de match geknokt.”
  • Johan Borremans: “Er mocht geen ploeg verliezen vandaag. Dit was reclame voor het zaalvoetbal.”

In de rand:

  • We kunnen niet anders dan beginnen met onze supporters. Onze fanatieke aanhang moeten we meermaals bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. In Maasmechelen zijn ze nog steeds onder de indruk.
  • Doelman Janssens moest last minute afhaken met griep. Of is het een andere ziekte? Hopelijk is hij snel weer de oude. Een spoedig herstel gewenst.
  • Na de wedstrijd werd café De Solsleutel nog belegerd door spelers en supporters van Solona om tot in de vroege uurtjes de wedstrijd te bespreken.