Van Kiel beslist Ranstse derby voor Solona De Ridder

4 december stond met stip genoteerd in de agenda van Borremans. Reden hiervan was het ‘bezoek’ van De Gildenboys. Toevallig of niet, kwam woelwater Jansen net vandaag terug bij de selectie. Ook Lumbeeck kwam de troepen versterken, aangezien Solona Ranst niet moest aantreden. Overige spelers waren Goris, De Bie, Schmook, De Beuckeleer, De Ridder, Van Kiel en, uiteraard, Ceulemans! Balgoochelaar Baert was delegeé van dienst.

Beide ploegen begonnen iet of wat zenuwachtig aan deze derby. De supporters lieten het niet aan hun hart komen en zongen luidkeels het clublied. Opvallende aanwezige: Sven Sebrechts. Hij kwam zijn poulain Janssen bekijken en zag hoe beide ploegen een eerste kansje kregen. Na tien minuten spelen was het tijd voor een eerste meesterzet van Borremans. Hij bracht De Ridder in en al bij zijn eerste baltoets trof de pocketspits meteen raak. Hij devieerde een vrije trap van Lumbeeck enig mooi in doel, 1-0. Solona De Ridder op voorsprong in de eerste helft, het blijft wennen. En zo bleek ook dit keer want nog geen 5 minuten later keek het al op tegen een achterstand. Tweemaal dezelfde speler bracht de bezoekers op een 1-2 voorsprong, niet eens onverdiend. Te laconiek verdedigen en te weinig druk naar voor toe maakte dat SDR het zichzelf moeilijk maakte. Hoewel er aan de overkant ook enkele kansen te noteren vielen voor De Bie, Ceulemans en De Beuckeleer. Geen van deze kansen werden echter verzilverd en op de koop toe werden ze nog koud gepakt door een goed uitgespeelde counter, 1-3. Meteen ook het sein voor Sebrechts om naar de kantine te verhuizen en daar ook vooral te blijven. Rusten werd gedaan met dezelfde dubbele achterstand.

De tweede helft moest en zou beter worden. Vooral de anciens hadden dit begrepen. Onder leiding van een sterk spelende Lumbeeck, een frivole Ceulemans en een efficiënte Van Kiel, ging SDR hoger druk zetten en meer kansen ontwikkelen. Kleine balvirtuoos Jansen zette zich door en bediende Ceulemans die de bal in dak van het doel schoot, 2-3. Het balbezit was nu volledig voor de thuisploeg en de kansen stapelden zich op. De bezoekende ploeg zocht naar oplossingen maar vond deze niet. Na een sterke interceptie vuurde Lumbeeck een kanonskogel richting doel: 3-3. Tal van kansen werden vervolgens onbenut gelaten, tot grote frustatie van het thuispubliek. Met nog 8 minuten spelen was het tijd om Schmook terug in te brengen. Althans dit was de bedoeling. Het Lierse talent besliste hier echter anders over door te suggereren dat Van Kiel beter kon invallen. Zo gezegd, zo gedaan en Borremans bracht Van Kiel in. Op rechts schakelde Jansen zijn rechtstreekse belager uit met de gekende ‘flipflap’ en bediende Van Kiel, 4-3. Ook De Bie wilde zijn duit nog in het zakje doen en besloot zijn rush met een hakje tot bij, alweer, Van Kiel. Die werkte mooi af en bracht de stand op 5-3, wat tevens ook de eindstand was. Na een zeer sterke tweede helft konden de Solonezen dus de punten thuishouden in de Broechemse derby!


Matchverloop:
11’          1-0  De Ridder (Lumbeeck)
13’         1-1
15’         1-2
22’         1-3
35’         2-3 Ceulemans (Janssen)
39’         3-3 Lumbeeck
44’         4-3 Van Kiel (Janssen)
48’         5-3 Van Kiel (De Bie)

Interviews

  • David Van Kiel: “Invallen, scoren en de match beslissen. Het blijft een heerlijk gevoel ”
  • Nathan Schmook: “Niet willen invallen? Ik noem het eerder een geniale ingeving! Neen, ik ben een ploegspeler en ik dacht op dat moment dat Van Kiel meer kon bijbrengen dan ikzelf, en hij gaf me gelijk.”
  • Janssen: “Na lange tijd deed het deugd om terug te kunnen spelen bij de club van mijn hart. Het was nog niet altijd even zuiver, maar uiteindelijk heb ik wel weer 2 assists gegeven..”

In de rand:

  • Sebrechts had ongelijk door tijdens de tweede helft in de kantine te vertoeven. Hij bood achteraf zijn excuses aan.
  • Solona Ranst moest niet spelen en kwatongen beweerden dat zowel Claes als Meeusen niet WILDEN meespelen. Kapitein Meeusen liet, na 20 minuten spelen, zijn gezicht nog zien maar Claes kwam zelfs helemaal niet opdagen. De spelersgroep reageerde teleurgesteld op de afwezigheid van de ‘Antwerpjunkie’.
  • Janssens en Sebrechts verbluften achteraf menig supporter met hun voetbalkennis.
  • Door deze zege blijft Solona De Ridder de fiere leider. Het doet dit met een doelsaldo van ‘+6’. Niemand in de provinciale reeksen doet ‘slechter’.
  • Schmook besloot om zijn geniale ingeving te vieren en trok samen met De Beuckeleer naar enkele Lierse kroegen voor een lange nacht..