Thriller voor Solona Ranst in eigen sporthal

Solona  wint nipt van de vrienden uit Essen. Na een spannende wedstrijd won Solona met 5-4 van Gommeren ZVC.

Sebrechts selecteerde Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, Claes, Lumbeeck, De Bie en Jansen. Goris moest verstek geven wegens een rugblessure.

Solona begon sterk aan de partij maar toch was het Gommeren dat de eerste grote kans versierde. Na een snelle tegenaanval verschenen ze alleen voor doelman Janssens maar deze verkleinde goed zijn hoek waardoor er naast besloten werd. Solona was gewaarschuwd en stak een tandje bij. Na een goede actie van Baert, kon Meeusen eenvoudig de score openen, 1-0.  De Kanaries kregen enkele kansen via Lumbeeck en Claes maar de bezoekende doelman stond pal. Gommeren begon dan beter in de wedstrijd te komen. Opnieuw verscheen een bezoeker alleen voor Janssens en deze keer faalde hij niet, 1-1. Solona was nog niet bekomen van de gelijkmaker of ze stonden al achter. Na een dekkingsfout werd de 1-2 simpel binnengetikt. Alles te herdoen dus. Sebrechts vuurde zijn troepen aan en dat loonde. Na een perfect uitgespeelde counter  scoorde Meeusen, op aangeven van De Bie, de aansluitingstreffer, 2-2. Nog geen minuut later een gelijkaardige counter, maar deze werd slecht uitgespeeld en weg was de kans. De kleine generaal had het aanvankelijk moeilijk, maar liet net voor rust, op assist van Knaepkens,  toch de netten trillen, 3-2.

Gommeren begon het scherpst aan de tweede helft. De bezoekende spits zette twee man in de wind en stiftte vervolgens de bal over Janssens in doel, 3-3. Solona reageerde meteen. Baert speelde Meeusen aan in het strafschopgebied, deze draaide weg van zijn verdediger en schoof de bal onder de doelman binnen, 4-3.  Solona bleef doordrukken maar het vizier van Jansen en Baert stond niet scherp genoeg. Ook schoten van De Bie en Lumbeeck werden gepareerd door de bezoekende doelman. Baert kende iets later meer succes. Hij veroverde de bal, schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde de 5-3 op het bord. Daarna vergat Solona de wedstrijd dood te maken. Vijf minuten voor tijd was het toch nog even bibberen toen de 5-4 op het bord verscheen.  De kanaries mochten doelman Janssens nog bedanken want na wat geharrewar pakte hij uit met een heuse panterreflex. Jansen knalde nog op de paal en de bezoekers claimden nog een strafschop maar aan de score veranderde niets meer waardoor Solona 4/4 pakt in 2016.

Doelpunten/assists:

5’            1-0 Meeusen (Baert)
12’          1-1 —

14’          1-2 —

20’          2-2 Meeusen (De Bie)

24’          3-2 Jansen (Knaepkens)

27’          3-3 —

29’          4-3 Meeusen (Baert)

35’          5-3 Baert (-)

45’          5-4 —

Interviews:

  • Jan Janssens: “1 doelpunt meer maken dan de tegenstander is genoeg, ik doe de rest wel!”
  • Stef Claes: “Het is altijd spannend tegen Gommeren. Maar we mogen blij zijn met deze wedstrijd. Janssens was in goede doen en ook Jansen timmert aan de weg terug! ”
  • Rudi Knaepkens: “We moesten winnen om onze eerste plaats te blijven behouden en dat hebben we gedaan. Nu is het aan ons om zo lang mogelijk daar te blijven staan!”

In de rand:

  • Gommeren speelde in de reserve-uitrusting van Solona. In de heenwedstrijd waren het de kanaries die de ‘Valencia- tenue’ van Gommeren mochten dragen, waarvoor dank!
  • De Babyboom blijft maar duren. Nu is het Wim De Ridder die een klein kanarietje verwacht. Proficiat Wim en Tinneke!
  • Matchbesprekingen, clubliederen en politieke discussies. Alles kwam aan bod waardoor we weer kunnen spreken van een geslaagde 3e helft.