Swingend Solona De Ridders voorbij Coeura 1

Een drietal weken geen competitievoetbal én op maandagavond spelen. Redenen genoeg voor Borremans om zijn selectie vervroegd te laten verzamelen. Deze bestond uit Goris, Raes, De Beuckeleer, De Ridder, Schmook, De Bie, Mahieu en Baert. Laatstgenoemde zou er niets meer inzitten om zijn kunstjes te tonen, zo bleek achteraf.

Tegenstander van vandaag was het Antwerpse Coeura 1, die 2 overwinningen wisten te behalen uit evenveel matchen. Beide ploegen hadden kennelijk geen probleem met een verkenningsronde want meer dan enkele afstandsschoten viel er niet te noteren. De eerste individuele actie was meteen prijs na 10 minuten spelen. Mahieu poortte enig mooi zijn tegenstander en stuurde De Beuckeleer in het straatje, die de bal voorbij de doelman in het mandje legde en de stand op 0-1 bracht. De reactie van de thuisploeg bleef niet uit en begon eerst met steriele druk, gevolgd door een ware belegering van het bezoekende doel. Goris waande zich even in een schietkraam en toonde zich superieur met 2 fe-no-me-na-le reddingen. Derde keer goede keer, dacht men in’t stad en de stand kwam op 1-1. Het spel ging goed op en neer en zowel Raes als De Bie voelden zich in hun nopjes. Niet toevallig werd De Bie foutief afgestopt en trapte Baert de 1-2 binnen en verraste even later met een afstandsschot, op aangeven van De Ridder, 1-3. Dit was tevens ook de ruststand.

 

Tijdens de pauze vond de scheidsrechter van dienst het nodig om een babbeltje te slaan met Borremans. Zo lang zelfs dat het tot ergernis leidde bij de thuisploeg. Dit zou hen zuur opbreken wanneer Mahieu kon profiteren van een misverstand in de verdediging en 1-4. Al moet gezegd worden dat er een splijtende pass van de Bie aan voorafging. Wat volgde waren 10 mindere minuten van de Solonezen, met kleine en soms grote kansen tot gevolg. Enkel op de counter waren er nog mogelijkheden. Met nog een goeie 5 minuten te spelen maakte De Beuckeleer een te vermijden fout, al dan niet binnen de backlijn. Penalty en 2-4. Het geloof groeide terug en na een opstootje met de scheidsrechter bleef de thuisploeg vol voor de aansluitingstreffer gaan, maar Goris stond wederom pal. Met nog een paar minuten te spelen werd Baert kort na elkaar tweemaal foutief afgestopt, hoewel niet gefloten. “Geen probleem” dacht het manneke, en dirigeerde met een zoveelste rush zijn ploeg naar de 3-5 overwinning want de laatste tegengoal was enkel maar voor de statistieken.

Deze winst bracht ons op een knappe derde plaats met 5/6.

Matchverloop:
11’          0-1 De Beuckeleer ( Mahieu)
16’         1-1
19’         1-2 Baert
21’         1-3 Baert (De Ridder)
26’         1-4 Mahieu (De Bie)
39’         2-4
47’         2-5 Baert
49’         3-5

Interviews:

 

  • Matthias Baert: “Zie je nu waarom ze mij ‘het manneke’ noemen? Ik kan het niet verdragen dat ze me enkel foutief kunnen afstoppen. Als ik dan zoals vandaag een hattrick kan maken, smaakt dit eens zo zoet.”
  • Nathan Schmook: “Ik kan er niet bij wie het verzint om op maandagavond om 22u te spelen? Maar de overwinning is binnen en dat is het belangrijkste? ”
  • Wouter Goris: “Dat ik vandaag sterk speelde? Misschien levert het mij ook wel een transfer naar Hongarije op, zoals onze vriend in het zwart.”

In de rand:

  • De Bie en Raes waren door het dolle heen en hadden enorm veel zin om de bloemetjes buiten te zetten, aangezien ze respectievelijk een dag verlof hadden en met de late stonden daags nadien. Jammer voor hen was er zelfs niet de mogelijkheid om in de plaatselijke kantine een biertje te nuttigen. Volgende keer beter jongens!
  • Borremans liet Ceulemans bewust naast de selectie om zijn kersverse vaderschap te vieren, maar dit werd hem niet in dank afgenomen door de nummer 9, die even duidelijk liet blijken volgende keer opnieuw selecteerbaar te zijn. Dreigen er positieve selectieproblemen?
  • Raar maar waar spelen we op vrijdag 23 oktober onze 4e match, maar wel tegen de tegenstander waar op speeldag 2 van gewonnen werd.. “Only in Belgium” was de algemene teneur bij de Solona-aanhang.