Solona zonder franjes maar met 2 punten uit Vilvoorde

Solona omzeilt een lastige klip. Vilvoorde United werd, na een minder prestatie, geklopt met 5-9.

Sebrechts selecteerde de volgende namen: Janssens, Meeusen, Knaepkens,  Jansen, Cuyt, Claes en Baert. Lumbeeck (vakantie) en De Bie (werk) gaven verstek.

Solona kende een moeilijk begin tegen Vilvoorde United.  Het probeerde wel maar verder dan enkele afstandsschoten kwam het niet. Vilvoorde daarentegen zette een stevige organisatie neer en loerde op de counter. Solona kwam goed weg toen de thuisspits oog in oog met doelman Jansen naast knalde. Bij de volgende mogelijkheid was het dan toch prijs. Solona werd uit verband gespeeld en aan de tweede paal kon eenvoudig de 1-0 op het bord gezet worden. Sebrechts kon het niet meer aanzien en bracht Claes in voor meer stabiliteit. Een gouden wissel zo bleek. Baert en Jansen kregen hierdoor meer vrijheid waardoor ze zich aanvallend konden uitleven. Dit loonde meteen. Baert schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde de 1-1 in het dak van het doel. Solona bleef doordrukken en dat loonde meteen. Claes speelde de bal naar Jansen, die eenvoudig de 1-2 tegen de netten schoof. Niet veel later loste de thuisdoelman een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal. Claes was er als de kippen bij om de 1-3 binnen te prikken. De kanaries domineerden nu de wedstrijd, al was het wel opletten op de vlijmscherpe counters van de thuisploeg. Al een geluk keepte doelman Janssens alweer een dijk van een wedstrijd. Vlak voor rust kon Solona nogmaals dreigen. Wederom loste de doelman een afstandsschot en wederom was Claes attent om de rebound binnen te tikken, 1-4. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van het eerste bedrijf.

Na de koffie nam Vilvoorde meer risico, ging het met vliegende keeper spelen en liet veel ruimte in de rug liggen. Een kolfje naar de hand van Jansen bleek later. Eerst kende Baert nog pech toen hij de bal veroverde en de bal van op eigen helft net naast de lege kooi legde. Bij een volgende fase kende Jansen meer geluk. Knaepkens speelde de bal naar Jansen en vanop de eigen helft zette hij de 1-5 op het bord. Nauwelijks twee minuten later was Jansen daar weer met een identiek doelpunt. Nu veroverde hij zelf de bal en schoot de 1-6 in doel. Een hattrick! En niet zijn laatste. Vilvoorde drukte en Solona counterde. Cuyt veroverde de bal en stuurde Jansen diep. Met een pegel die via de binnenkant van de paal in doel belandde scoorde hij de 1-7. Het was al Jansen dat de klok sloeg in de tweede helft. Tien minuten voor tijd scoorde Jansen, op aangeven van Baert, de 1-8. Tussendoor scoorde Vilvoorde nog de 2-8. Maar Jansen stelde meteen orde op zaken door zijn tweede hattrick van de avond compleet te maken. Baert speelde Jansen in. Deze laatste nam de bal aan, draaide en knalde zonder twijfelen de 2-9 in de benedenhoek. Meteen hierna werd Jansen, tot zijn eigen verbazing, naar de kant gehaald. Een staande ovatie van zowel het thuis- als uitpubliek was zijn deel. Vilvoorde wilde de achterstand verkleinen en de spits dook alleen op voor doelman Janssens. Met een prachtige snoekduik haalde hij de bal uit de voeten. Bij deze fase kwam hij serieus in botsing met deze speler, een bloedneus was zijn deel. Zowel Janssens als zijn ploegmaats waren van slag en niet helemaal meer bij de les. Hierdoor kon de thuisploeg in het slot van de wedstrijd de stand nog terugbrengen tot 5-9.

Doelpunten/assists:

10’          1-0 —
13’          1-1 Baert (-)

16’          1-2 Jansen (Claes)

18’          1-3 Claes (-)

24’          1-4 Claes (-)

31’          1-5 Jansen (Knaepkens)

33’          1-6 Jansen (-)

36’          1-7 Jansen (Cuyt)

40’          1-8 Jansen (Baert)

41’          2-8 —

43’          2-9 Jansen (Baert)

45’          3-9 —

47’          4-9 —

49’          5-9 —

Interviews:

  • Jan Janssens: “Ik was even van slag toen ik die trap in mijn gezicht had gekregen. Ik was daarna niet meer 100% bij de les, vandaar ook die gemakkelijke tegendoelpunten op het eind.”
  • Johan Borremans: “Het was niet onze beste partij, maar we winnen, dat is het belangrijkste!”
  • Wesley Jansen: “Ik was niet blij met men wissel nee! Ik wou voor het eerst eens hetzelfde aantal doelpunten maken als mijn rugnummer…”

In de rand:

  • Raar zicht na de wedstrijd. Het gerstenat dat normaal gezien o zo rijkelijk vloeit werd door vele Solonezen ingewisseld door water, koffie of thee. Naar verluidt zijn er enkelingen aan het vasten na de stevige eindejaarsfeestjes!
  • Voor de tweede maal leverde Jansen een dubbele hattrick af. De vorige keer was tegen Duvel Breendonk B. Hij werd prompt omgedoopt tot ‘Zesly’.
  • Achteraf werd er nog stevig nagekaart in clublokaal de Solsleutel.