Solona wint zonder glans

Solona speelt zakelijk en wint ruim. ZVK ’t Siebelke Hoeselt werd geklopt met 7-1.

Trainer Spaepen kon terug rekenen op Stockman, De Bie was nog steeds out met een blessure. De kern bestond uit: Meeusen, M. Janssens, J. Janssens, Baert, Jansen, Celis, Uytterhoeven, Stockman, Claes en Knaepkens.

Solona begon geconcentreerd aan de wedstrijd en kreeg meteen enkele kansen. Na een lange één-twee tussen Knaepkens en Meeusen kon die eerste net niet genoeg bij de voorzet om de bal in doel te werken. Even later was het Baert die het van afstand probeerde, maar ook zijn schot miste het kader. Ook Meeusen kreeg nog een mooie kans op aangeven van Baert, maar de bezoekende doelman pakte uit met een knappe redding. Bij de eerste echte tegenprik was het meteen raak. Na slap verdedigen kon Snyders de 0-1 in het dak van het doel schieten. Lang konden de bezoekers niet genieten van deze voorsprong. Baert schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde overhoeks binnen, 1-1.  Nadat Claes goed druk zette, onderschepte Jansen de bal. De topschutter twijfelde niet en vuurde een kruisraket af dat via de paal in doel belandde, 2-1. Hoeselt probeerde snel te reageren. Verder dan een schot uit de draai, dat goed gepareerd werd door doelman Janssens, kwam het niet. De beste kansen voor rust waren nog voor Solona. Knaepkens kwam na een mooie combinatie oog in oog met de doelman, maar legde de bal naast. Tot slot kreeg Meeusen een gelijkaardige kans, maar zijn schot stierf op de paal waardoor de stand ongewijzigd bleef.

Solona wilde de wedstrijd snel te beslissen en kwam gretig uit de kleedkamer. Baert testte meteen de vuisten van de bezoekende doelman. Toen Jansen de bal aan de zijlijn (voor de spionkop) kreeg, voelde hij zijn moment gekomen. Met de ‘Wesbeweging’ schakelde hij zijn man uit en schoot de 3-1 staalhard in de korte hoek. Nauwelijks een minuut later was het weer prijs. Knaepkens draaide zich weg van zijn bewaker en kon de bal, in twee tijden, in doel punteren, 4-1. Jansen probeerde het nog eens, maar de hoek was te scherp om af te kunnen werken. Doelman Janssens kwam nog eens in beeld door gepast uit te komen om een counter te neutraliseren. Na een snelle spelhervatting van diezelfde doelman Janssens kon Jansen alleen op doel afgaan. Hij bleef ijzig kalm en schoof zijn derde van de avond in doel, 5-1. De kanaries wilden meer en bleven het bezoekende doel bestoken. Schoten van Baert, Stockman en Jansen werden knap gered, Celis trof de paal, en Jansen miste zijn tienmeter. De 6-1 kwam dan toch op het bord toen Knaepkens zijn tienmeter wel binnen trapte. Hoeselt had nog pech toen een poging op de lat belandde. Maar in de slotfase waren er nog voldoende mogelijkheden om de score verder uit te diepen. Jansen, Meeusen, Knaepkens, Baert en Celis vonden allemaal de bezoekende doelman op hun weg. In de allerlaatste seconde Tekende Celis nog voor de 7-1 eindstand.

Doelpunten/assists:

7’            0-1 Snyders

9’            1-1 Baert (-)

13’          2-1 Jansen (-)

23’          3-1 Jansen (Knaepkens)

24’          4-1 Knaepkens (-)

28’          5-1 Jansen (Janssens)

35’          6-1 Knaepkens (-)

40’          7-1 Celis (-)

Interviews:

  • Simon Stockman: “Ik ben blij dat ik me terug voetballer kan noemen. Geef me nog enkele weken en ik ben terug op niveau!”
  • Dirk Spaepen: “Dit was geen hoogstaande partij. We kwamen uit het niets op achterstand maar hebben uitstekend gereageerd. We hebben bijna niets weggegeven en voldoende kansen gecreëerd om nog meer te scoren. ”
  • Michael Janssens: “Vandaag had ik niet veel werk. Daarom ben ik blij dat ik toch een assist heb kunnen geven. Zo heb ik ook bijgedragen aan het resultaat hé! “

In de rand:

  • Weer een grote opkomst in het Loo. DJ Danny zorgde voor de nodige muzikale ondersteuning. Bedankt iedereen voor jullie steun!
  • De overwinningen (want ook Solona de Ridder won met 3-1) werden stevig gevierd. Zowel het Loo, de Lindeboom als den Tablo werden afgesloten.