Solona wint topper tegen buren uit Wommelgem

Sebrechts selecteerde Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, Claes, Lumbeeck en Jansen. De Bie had professionele verplichtingen.  Beide ploegen keken aanvankelijk de kat uit de boom. Buiten enkele bescheiden afstandsschoten was er nauwelijks opwinding te beleven. Geen van beide doelmannen moest zich onderscheiden waardoor we konden spreken van een lange studieronde. Na een flits  van oudgedienden Lumbeeck en Meeusen kwam Solona toch op voorsprong. Met een lang uitgesponnen één-twee zette Meeusen Lumbeeck alleen voor doel en deze legde de 1-0 in het lege doel. Arowa was even van slag en verloor na de aftrap meteen de bal aan Baert, zijn schot werd afgeblokt maar belandde bij kapitein Meeusen. Via Baert kwam de bal opnieuw bij Meeusen die simpel de 2-0 op het bord kon zetten. De thuissupporters waren door het dolle heen. Arowa begon meer in zijn kansen te geloven en ging er vol voor. Na een ingestudeerde corner scoorde de bezoekers de aansluitingstreffer, 2-1. Het bleef ongelooflijk snel gaan. De supporters hadden geen tijd om met hun ogen te knipperen. Jansen speelde Baert in, deze schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde de 3-1 in het dak van het doel. De kanaries zaten nog in feestmodus want nauwelijks een minuut later werd een speler uit het oog verloren, deze schoot de 3-2 binnen. Solona was helemaal het spoor bijster. Met een harde vrije trap brachten de bezoekers de bordjes gelijk, 3-3. ‘Oudjes’ Lumbeeck en Meeusen namen de ploeg opnieuw op sleeptouw. Lumbeeck ontfutselde de bal van zijn tegenstander en met een afgeweken schot zette hij de Kanaries opnieuw op voorsprong, 4-3. Vlak voor rust kwam Meeusen aan de bal en met een splijtende pas speelde hij Knaepkens vrij. Deze schoof de 5-3 op het bord. Wat een apotheose van een onderhoudende eerste helft.

 Arowa begon meer risico te nemen en betrok zijn doelman meer en meer in het spel. Solona begon te speculeren op de counter, maar kwam er nog zelden uit. Gelukkig konden ze rekenen op een uitstekende doelman Janssens. Met een voetveeg en uitstekende parade hield hij de dubbele voorsprong op het bord. Niet veel later kwam hij oog in oog met de bezoekende spits, maar hij dook goed in de voeten om het gevaar te neutraliseren. De redding van de dag moest nog komen. Na een afgeweken schot leek de bal in doel te rollen, maar zoals elke grote doelman keek Janssens, al vallend in de netten, de bal uit de goal. Een staande ovatie van spelers en supporters was zijn deel. Solona raakte hier door geïnspireerd. Eerst werden nog schoten van Jansen en Knaepkens gepareerd. Maar een kwartier voor tijd zette Claes, op aangeven van Lumbeeck, de 6-3 op het bord. Arowa bleef drukken maar het duurde tot de tien minuten voor tijd dat ze konden scoren. De bezoekende spits draaide eenvoudig weg van zijn man en kon gemakkelijk de 6-4 op het bord zetten. Daarna was er veel druk van Arowa, maar de kanaries verdedigden hun voorsprong met hand en tand. De beste kans was nog voor Solona. Claes knalde na een lang uitgesponnen aanval nog vol op de deklat. Deze actie verdiende zeker een doelpunt. Scoren werd er niet meer gedaan waardoor de wedstrijd eindigde op 6-4.

Doelpunten/assists:

12’          1-0 Lumbeeck (Meeusen)

13’          2-0 Meeusen (Baert)

16’          2-1 —

18’          3-1 Baert (Jansen)

19’          3-2  

21’          3-3 —

22’          4-3 Lumbeeck (-)

23’          5-3 Knaepkens (Meeusen)

35’          6-3 Claes (Lumbeeck)

40’          6-4  —

Interviews:

  • Jan Janssens: “Ik deed gewoon mijn job maar had inderdaad vandaag mijn dagje. Zelfs bij Baert kon er een glimlach af na mijn wereldreddingen. Voor een lach van een kind doe je het toch! ”
  • Wesley Jansen: “Ik was nog speciaal naar de kapper geweest voor deze wedstrijd. Ik wist dat we gingen winnen en dat ik de pers te woord moest staan. Voor mij een Rougeke en gij? ”
  • Sven Sebrechts: “Knappe eerste helft en een moeilijke tweede. Het zat hem vandaag in de details. Ik wil mijn groep feliciteren. Nu krijgen ze van mij enkele dagen rust om zich op te laden voor de laatste rechte lijn van de compititie!”

In de rand:

  • De verjaardag van voorzitter Borremans werd uitbundig gevierd in Sporthal ‘het Loo’. Proficiat Johan met je euh 30e verjaardag!
  • Baert en Claes namen het na de wedstrijd op tegen Ceulemans en Meeusen in een partijtje tafelvoetbal. Baert en Claes werden genadeloos afgemaakt en dropen teleurgesteld af. Ze kunnen nog wat leren van de anciens!
  • Lumbeeck werd verkozen tot speler van de maand februari. Met 6 goals en 1 assist was hij de meest beslissende speler! Proficiat!