Solona wint openingsmatch

Slordig Solona wint openingspartij. ZVC Geleeg Leopoldsburg werd verslagen met 3-5 .
Spaepen selecteerde de volgende namen: M. Janssens, J. Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, Celis, Jansen, Stockman en Uytterhoeven. Claes (privé activiteit) en De Bie (blessure)moesten last minut verstek geven.

Dit is het tweede seizoen voor Solona in de nationale reeksen met heel wat onbekende ploegen. Leopoldsburg was gedegradeerd uit tweede nationale waardoor er meteen een serieuze test op het programma stond. Beide ploegen gingen uit van een goede organisatie en loerden op de snelle omschakeling. In het begin was er daardoor enkel wat dreiging met afstandsschoten waar beide doelmannen wel raad mee wisten. Bij de eerste grote kans was het meteen prijs. Knaepkens snoepte de bal af en stuurde Celis in het straatje. Deze bleef ijzig kalm en opende de rekening voor zijn nieuwe ploeg, 0-1. Even later een bijna identieke fase. Celis omspeelde de doelman, maar moest iets te ver uitwijken waardoor zijn poging op de paal belandde. De thuisploeg begon meer druk naar voor te zetten en kreeg halverwege de eerste helft een penalty na een fout van Meeusen. Deze werd koelbloedig omgezet door Gilis, 1-1. Even later een snelle uitbraak waardoor twee thuisspelers alleen voor M. Janssens kwamen, maar met een ultieme tackle kon hij het gevaar keren.   Even later was het dan toch prijs. Een harde vrije trap van Castellana week af op Jansen en belandde ongelukkig in doel, 2-1. Jansen kreeg van Spaepen nog een minuutje om zijn foutje recht te zetten. Jansen zette zijn foutje recht en hoe. Doelman M. Janssens gooide de bal diep, Jansen liet hem één keer stuiteren en knalde de bal vanuit een schuine hoek, overhoeks binnen, 2-2. Wat een doelpunt! Solona had bloed geroken en drukte door. Stockman en Uytterhoeven schoten enkele malen vanop afstand maar telkens pakte de thuisdoelman uit met een geweldige redding. Vlak voor rust schakelde Baert zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde op doel. Celis zette er zijn hak nog tegen waardoor de bal in doel belandde, 2-3. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft

Solona probeerde meteen na de rust de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen, maar waren niet efficiënt genoeg. Na een lang uitgesponnen één-twee tussen Celis en Meeusen kon deze laatste net niet genoeg bij de bal om te scoren. De thuisploeg kwam wat beter in de wedstrijd en zette de kanaries hoog vast. Vele slordigheden en onnodige fouten zorgden ervoor dat de angst in het spel van Solona kwam. Net als in de eerste helft kwamen twee thuisspelers, na een snelle uitbraak, alleen voor doelman Janssens en alweer kwam deze laatste als winnaar uit de bus. Met een fantastische tackle neutraliseerde hij het gevaar. Halverwege de tweede helft nog eens een mooie combinatie van de kanaries waardoor Knaepkens alleen voor doel verscheen, maar oog in oog met de doelman faalde hij in de afwerking. Na de zesde fout van de bezoekers kreeg Leopoldsburg een uitgelezen mogelijkheid vanop tienmeter. Gilis bleef alweer ijzig kalm en knalde de bal naast M. Janssens in doel, 3-3.

Alles te herdoen. Nauwelijks een minuut later alweer een fout van Solona, waardoor er een nieuwe tienmeter werd gegeven. Dit keer zette Castellana zich achter de bal, maar deze knalde op de binnenkant van de paal. Jansen vond dat het genoeg was geweest en het roofdier in hem kwam naar boven. Na een foutje in de thuisverdediging kon hij alleen op doel afgaan. Hij behield het overzicht en schoof de bal onder de doelman binnen, 3-4. Nauwelijks een minuut later lanceerde doelman M. Janssens diezelfde Jansen, deze twijfelde opnieuw niet om zijn hattrick te vervolledigen, 3-5. De meegereisde supporters en de bezoekende bank sprongen recht en begonnen te vieren. Bijna werd het nog spannend, maar Solona kon alweer rekenen op doelman M. Janssens. Met een ultieme reflex hield hij de dubbele voorsprong op het bord. De oerkreet die volgde na de redding zorgde terug voor geloof bij de kanaries die de wedstrijd daarna rustig uitspeelden.

Doelpunten/assists:
08’ 0-1 Celis (Jari)
13’ 1-1 Gilis
15’ 2-1 Castellana
16’ 2-2 Jansen (M. Janssens)
18’ 2-3 Celis (Baert)
32’ 3-3 Gilis
35’ 3-4 Jansen (-)
36’ 3-5 Jansen (M. Janssens)

Interviews:
Dirk Spaepen: “We speelden niet onze beste wedstrijd, maar winnen toch. Dat stemt me toch hoopvol. Het kan enkel maar beter gaan.”
Jeroen Celis: “Mijn eerste wedstrijd voor mijn nieuwe club en direct tweemaal scoren is een droom. Ik hoop dat er nog vele doelpunten zullen volgen.”
Michael Janssens: “Dit is terug thuiskomen hé. Wat heb ik deze club toch gemist. Ik ben blij dat ik terug ben en heb laten zien dat ik dit niveau nog steeds aan kan!”

In de rand:
– Supportersclub Jong Solona kon er spijtig genoeg niet bijzijn wegens privéredenen. De spelers hopen hen snel terug te zien bij de volgende thuismatch.
– Na de wedstrijd werd, onder leiding van Uytterhoeven, ‘Het Hamburgerhuisje’ nog bezocht.
– Nog een kleine bedanking voor ‘het Gildenhuis’ te Ranst, die ons heeft gedepanneerd omdat supporterslokaal ‘de Sol’ op jaarlijks verlof was.