Solona verrassend onderuit tegen GS Hoboken B

Solona verliest voor het eerst in meer dan een jaar in eigen huis. GS Hoboken B won nipt met 3-4.

Trainer Sebrechts selecteerde: Meeusen, Janssens, Baert, Cuyt, De Bie , Knaepkens en Jansen. Lumbeeck (kraakbeenletsel) en Claes (vakantie) moesten verstek geven.

De sporthal was aardig volgelopen voor deze affiche. GS Hoboken B hield namelijk Solona op een gelijkspel in de heenmatch en net zoals de vorige keer beloofde het weer een nagelbijtende wedstrijd te worden. Solona eiste de bal op in de beginfase en liet deze vlot van voet tot voet gaan. Echter tot grote kansen kwam het niet want de bezoekers hadden een ijzeren organisatie op poten gezet. De eerste kansjes kwamen er voor Meeusen en Knaepkens, maar beiden kwamen een teenlengte tekort om de bal in doel te deviëren. Op het kwartier kwamen de kanaries goed weg toen de bezoekende spits alleen voor doelman Janssens kwam. Deze bleef echter kalm en kon het gevaar onschadelijk maken. Even later ontbond Baert zijn duivels. Hij veroverde de bal van zijn tegenstander en met een gekruist schot zette hij de 1-0 op het bord. Op de counter kreeg Solona de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de inspeelpas van Meeusen op Knaepkens was te onzuiver. Vlak voor rust werd er niet goed opgelet en konden de bezoekers eenvoudig de 1-1 scoren. Alles te herdoen. Ei zo na scoorde Hoboken nog een keer maar doelman Janssens had een uitstekende reflex in huis en voorkwam erger. Hierdoor gingen we rusten met een gelijke stand.

Na de rust probeerden de kanaries de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het waren de bezoekers die het best uit de kleedkamer kwamen. Via een afgeweken schot kwamen ze op voorsprong, 1-2. Opnieuw was het Baert die voor het verschil zorgde. Hij onderschepte een doorsteekpas van Hoboken, omspeelde zijn rechtstreekse tegenstander en knalde de bal in het dak van het doel, 2-2. Solona drukte door en kende even later pech toen Jansen het doelkader trof. Ook de Bie en Cuyt probeerden het maar telkens lag de doelman in de weg. Als je zoveel kansen mist, krijg je het deksel op de neus. Toen Janssens een snelle counter wilde lanceren werd de bal door een bezoeker onderschept. Deze aarzelde niet en trapte de 2-3 op het bord. Niet veel later kwam een bezoeker weer alleen voor doel en liet Janssens geen schijn van een kans, 2-4. Dit was het signaal om met vliegende keeper te spelen. Cuyt kon al snel, op aangeven van Jansen, de 3-4 tegen de netten knallen. Wat toen volgde was een belegering van het bezoekende doel. Schoten van Baert, Meeusen en De Bie werden afgeblokt, Jansen en Knaepkens kenden pech dat hun poging het doelhout trof en Cuyt vond een uitstekende doelman op zijn weg. De bal wilde er niet meer in waardoor deze partij dan ook verloren werd. De kanaries bleven verweesd achter.

Doelpunten/assists:

17’          1-0 Baert (-)
21’          1-1 —

27’          1-2 —

29’          2-2 Baert (-)

35’          2-3 —

37’          2-4 —

39’          3-4 Cuyt (Jansen)

Interviews:

  • Wesley Jansen: “De bal wou er gewoon niet in. We hebben voldoende kansen afgedwongen om de partij in ons voordeel te beslechten.”
  • Jan Janssens: “Het is spijtig dat we hier verliezen. Het was misschien niet ons beste match maar we verdienen toch een puntje op basis van de kansen die we hebben gehad. Ook de derde tegentreffer was te vermijden en neem ik grotendeels op mij.”
  • Johan Borremans: “Ik ben zwaar ontgoocheld. Dit is een zuur en onnodig verlies. Ik verwacht volgende week een reactie.”

In de rand:

  • GS Hoboken B is het zwarte beest van Solona. Het pakte slechts één op vier tegen deze tegenstrever en ook Solona De Ridder ging onderuit in de bekerpartij tegen deze tegenstander.
  • Jansen liep een barstje op in zijn voet en zal enkele weken onbeschikbaar zijn.
  • Voorzitters Borremans en Van Kiel waren ziedend. Niet alleen de wedstrijd werd verloren, maar ook de truitjes waren zoek waardoor Solona met de truitjes van De Ridder moest spelen. Bij vondst mogen ze altijd teruggebracht worden naar sporthal ‘het Loo’.