Solona telt Real Ardans Okegem uit in 23 minuten

Een gehavend Solona boekt eenvoudige overwinning na blitzstart. Real Ardans Okegem A werd met 4-7 verslagen.

Een hele rits afwezigen: De Bie (lies) Baert (ziek) M. Janssens (werk) en Stockman (stage) haakten af. Spaepen selecteerde de volgende namen: J. Janssens, Uytterhoeven, Meeusen, Claes, Celis, Jansen en Knaepkens.

De kanaries begonnen uitermate sterk aan de partij en grepen de tegenstanders meteen bij de keel. Jansen zoog twee verdedigers naar zich toe en bediende de alleenstaande Knaepkens die de bal maar binnen te tikken had, 0-1. Okegem was van slag en meteen na de aftrap resulteerde dit in duur balverlies. Celis kon alleen op doel af en schoof de 0-2 naast de doelman. Toen Meeusen, na een lang uitgesponnen aanval, aan de tweede paal de 0-3 kon maken leek de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Slechts tweeënhalve minuut hadden de bezoekers nodig om deze tussenstand op het bord te zetten. Solona bleef de wet dicteren en kreeg nog enkele kansen via Jansen maar zonder succes. Halverwege de eerste helft dan toch eens dreiging van de thuisploeg. Tot driemaal toe probeerden ze het vanop afstand, maar even veel keer kwam doelman Janssens tussenbeide. Ook Jansen probeerde het nog eens van ver, maar vond de doelman op zijn weg. De kanaries bleven goed verdedigen en kwamen er met momenten gepast uit. Na een snelle counter speelden ze de man meer situatie perfect uit en kon Jansen de 0-4 scoren op aangeven van Meeusen. Nog was de honger niet gestild voor de rust. Zowel Jansen als Knaepkens kwamen, na een tegenaanval, alleen voor de doelman, maar konden niet afwerken. In de allerlaatste minuut was het dan toch prijs. Celis en Jansen speelde, na opnieuw een counter, de verdediging volledig uit verband en onze topschutter kon de 0-5 ruststand binnen leggen.

Het begin van de tweede helft was een kopie van het einde van de eerste. Een snelle tegenaanval werd goed uitgespeeld en Knaepkens kon scoren op aangeven van Jansen, 0-6. Nauwelijks een minuut later had Jansen zijn hattrick beet. Na een knappe schuiver schoot hij de 0-7 overhoeks binnen. De score had nog verder kunnen uitlopen maar tweemaal Meeusen, Celis en Jansen misten de kansen. De voet werd dan van het gaspedaal gehaald en Okegem kwam beter in de wedstrijd. De eerste kans na rust werd nog door Janssens tegen de buitenkant van de paal getikt. Bij de volgende poging was het wel prijs. Kundi kreeg iets teveel ruimte van Meeusen en kon de aansluitingstreffer scoren, 1-7. Jansen kende even later pech toen zijn bal op de lat belandde en ook Meeusen kon in de herneming niet scoren. Even later probeerde Celis het ook, maar doelman De Raes en vervolgens de paal stonden in zijn weg. Doelman Janssens maakte nog twee pogingen onschadelijk, maar bij de derde was het toch prijs. Dillens kon met een hard schot uit de draai de 2-7 op het bord knallen. Na een heuse scrimmage voor het bezoekende doel konden Janssens en Claes verhinderen dat Okegem dichterbij kwam. Met een ‘Zidanneke’ zette Uytterhoeven zijn rechtstreekse tegenstander in de wind, maar knalde op de buitenkant van de paal. Ook Jansen probeerde het nog eens, maar De Raes stond pal. In het absolute slot speelde Okegem nog met vliegende doelman. En kon het nog tweemaal scoren. De Raes en De Mesmaeker zetten de 4-7 eindstand op het bord.

Doelpunten/assists:

02’          0-1 Knaepkens (Jansen)

03’          0-2 Celis (-)

03’          0-3 Meeusen (Celis)

18’          0-4 Jansen (Meeusen)

20’          0-5 Jansen (Celis)

22’          0-6 Knaepkens (Jansen)

23’          0-7 Jansen (Meeusen)

28’          1-7 Kundi

32’          2-7 Dillens

38’          3-7 De Raes

39’          4-7 De Mesmaeker

Interviews:

  • Jan Janssens: “Ik heb rustig mijn kans afgewacht en deze gegrepen. Ik zal de keuze van de coach zo moeilijk mogelijk maken!”
  • Tibo Uytterhoeven: “Zonde dat mijn actie niet bekroond werd met een doelpunt. Hij wilde er vandaag niet ingaan.”
  • Rudi Knaepkens: “We zijn nog nooit zo scherp aan een wedstrijd begonnen. Hierna zaten we in een zetel en tot halverwege de tweede helft spelen we de perfecte wedstrijd. Dan merk je dat we iets minder scherp zijn en vermijdbare goals slikken. Maar al bij al was dit een knappe prestatie..”

In de rand:

  • Paniek toen we een uur voor de aftrap aan de verkeerde sporthal aankwamen. Uiteindelijk arriveerden we een half uur op voorhand op de juiste plek.
  • Un, Dos, Wes. Het was alweer de vijfde hattrick van Jansen dit jaar. Uitzonderlijke cijfers. Waar gaat dit eindigen?