Solona Ranst te sterk voor Piranha’s B

De wederoptredende Claes zorgt ervoor dat Solona ongeslagen blijft thuis. Na een gelijkopgaande wedstrijd moest een moegestreden Antwerp Piranha’s B het onderspit delven in het slot.

Solona begon met een dubbel gevoel aan de tweede thuispartij van het seizoen. Claes keerde terug uit ziekte, De Bie was net op tijd terug van zijn professionele verplichtingen en trainer Sebrechts was terug paraat na zijn huwelijksreis. Reden om te feesten dus. Echter moest doelman Janssens in laatste instantie afhaken. Het was afwachten of reservedoelman Goris deze zware erfenis op zich kon nemen…

Vanaf het begin werd duidelijk dat het een gelijkopgaande wedstrijd ging worden. Er werden vele kansen gecreëerd langs beide kanten, maar doelpunten zaten er voorlopig nog niet in. Lumbeeck knalde vanop afstand, maar de bezoekende doelman stond pal. Bij de daaropvolgende counter pakte Goris uit met een wereldreflex. Van  stress was er duidelijk geen sprake bij de reservedoelman van Solona. De volgende vijf minuten was het alle hens aan dek. De Piranha’s bleven het doel bestoken, maar Goris keepte uitstekend en hield zijn netten schoon.

Jansen rechtte de rug en begon aan zijn welgekende ‘Wesleyshow’. Het werd een dol laatste kwartier van de eerste helft. De Bie schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en gaf de bal strak voor, Jansen had maar binnen te tikken en opende de score, 1-0. Meteen na de aftrap stond het al terug gelijk. Piranhas strafte het concentratieverlies meteen af, 1-1. Sebrechts was niet te spreken over de gelijkmaker en haalde prompt kapitein Meeusen naar de kant voor de wederoptredende Claes. Deze wissel bleek meteen van goudwaarde. Slangenmens Wesley baande zich een weg tussen drie tegenstanders, legde achteruit op Claes en deze zette de voorsprong terug op het bord, 2-1. Solona probeerde de voorsprong verder uit te diepen, maar verder dan enkele afstandsschoten kwam het niet. Erger nog, na verkeerd uitstappen van Jansen verschenen 2 bezoekers alleen voor Goris. Deze was eraan voor de moeite en het stond terug gelijk, 2-2. Nog was het niet gedaan want vlak voor rust zette Jansen zijn foutje recht. Hij veroverde de bal en knalde zonder te aarzelen de bal via de lat in doel, 3-2. Dit was meteen ook de ruststand.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Nu was het echter Piranhas dat als eerste kon scoren met een lage schuiver in de hoek, 3-3. Solona Trachtte terug het heft in handen te nemen, maar de bezoekers bleken goed weerwerk te bieden. Schoten van Claes, Lumbeeck en De Bie werden vakkundig gered door de bezoekende doelman.  Maar ook Goris moest zich enkele malen onderscheiden. Het spel bleef op en neer gaan. Baert en Meeusen zetten samen een actie op, waarna Baert overhoeks binnenknalde, 4-3. De bezoekers lieten het niet aan hun hart komen en begonnen vrank en vrij te voetballen. Na een dekkingsfout kwam de bezoekende spits oog in oog met Goris en maakte voor de vierde keer gelijk, 4-4. De Piranha’s hadden bloed geroken en bleven doordrukken, maar net op dat moment zijn de kanaries op hun best. Solona werd weggedrukt maar is toch o zo gevaarlijk op de counter. Neefjes De Bie en Claes schakelden pijlsnel om en brachten Solona alweer op voorsprong, 5-4. De veer van de moegestreden bezoekers, die geen wisselspelers op de bank hadden zitten, was gebroken en lieten ze veel ruimte liggen. In het slot maakte De Bie nog 2 doelpunten, één op aangeven van Lumbeeck en de andere na een individuele actie, waardoor Solona alsnog met een ruim verschil de twee punten thuis hield, 7-4.

Doelpunten/assists:

1-0 Jansen (Luis), 1-1 — , 2-1 Claes (Jansen) 2-2 — , 3-2 Jansen (-), 3-3 —,  4-3 Baert (Meeusen), 4-4  —, 5-4 Claes (De Bie),  6-4 De Bie (Lumbeeck), 7-4 De Bie (-)

Interviews:

  • Stef Claes: “Ik ben blij met mijn eerste doelpunten van het seizoen, maar nog meer met de overwinning. Mijn ziekte is volledig achter de rug en ook in mijn privé leven is alles op zijn plooi gevallen. Ik voel dat ik dicht bij mijn beste vorm zit!”
  • Sven Sebrechts: “2 thuismatchen, 2 overwinningen, ik kan enkel maar blij zijn. ”
  • Levi Lumbeeck: “Mijn schoten raakten vandaag alles behalve tussen het kader, ik ga thuis tegen een mureke shotten om nog wat te oefenen ;-).”

In de rand:

  • Solona denkt erover na om mee te doen aan het BK ‘mureke klop’ in Nijlen. Vele Solonezen blijken behendig te zijn in deze sport.
  • Ook de vechtkunsten van ‘het manneke’ werden uitvoerig besproken met een frisse pint.
  • De Bie scoorde later op de avond en op zondag nog vele doelpunten in de zaal- en het veldvoetbal. Hopelijk blijft hij de weg naar het doel nog lang vinden!