Solona Ranst stuit 2016 af als leider

Een overwinning met dubbele cijfers om het kalenderjaar af te sluiten voor Solona. Steenokkerzeel verloor met 10-3.

Sebrechts moest puzzelen. De Bie, Claes, Lumbeeck en Cuyt haakten af. Raes werd bij de kern gevoed. De Selectie bestond uit: Janssens, Meeusen, Jansen, Baert, Knaepkens en Raes.

De kanaries wilden het jaar afsluiten met een overwinning en namen meteen het heft in handen. De eerste kans werden nog gered door de thuisdoelman met een puike redding. Tegen het atoomschot van Jansen had hij echter geen verhaal. Op aangeven van Baert maakte hij er 1-0 van. Even later was Jansen daar weer. Na een ingestudeerde corner maakte hij de 2-0 na terugleggen van Knaepkens. Wat een beauty! Toen Baert er na een individuele actie 3-0 van maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Ondanks de drie tegendoelpunten speelde de bezoekende doelman een ‘berematch’. Zo hield hij met enkele knappe reddingen Meeusen, Baert en Knaepkens van een doelpunt. Dit inspireerde zowaar de rest van Steenokkerzeel. De bezoekende spits werd even uit het oog verloren waardoor deze eenvoudig de 3-1 kon netten. Niet veel later  werd de Solonaverdediging uit verband gespeeld waardoor de 3-2 gescoord kon worden. Sebrechts maakte zich kwaad en de kanaries drukte nog even door. Jansen en Baert kenden pech toen hun schoten het doelhout troffen. Vlak voor rust was het dan toch raak. Baert veroverde de bal en kon alleen op doel afgaan. Hij bleef ijzig kalm en trapte de 4-2 op het bord. Dit was meteen ook de laatste actie van het eerste bedrijf.

Na de rust duurde het niet lang vooraleer topschutter Jansen weeral van zich liet horen. Op aangeven van Knaepkens legde hij de 5-2 binnen. Solona kreeg nog enkele kansen om de voorsprong terug te vergroten maar het doelhout (tot driemaal toe) en de bezoekende doelman beslisten hier anders over. Een kwartier voor tijd kwam Steenokkerzeel nog eens opzetten. Via een afgeweken schot werd doelman Janssens gevloerd, 5-3. Bij Solona werkte dit verlammend waardoor er veel afval in het spel kwam. Enkel doelman Janssens bleef de rust bewaren en haalde uit met enkele schitterende reflexen.  Toen hij even later toch verslagen leek, hadden de kanaries geluk dat de bezoekende spits de bal , voor een leeg doel, onbegrijpelijk tegen de lat trapte. Op de razendsnelle counter die hierop volgde speelde Baert Knaepkens vrij, die de 6-3 eenvoudig kon scoren. Toen even later Knaepkens op aangeven van Meeusen met een identiek doelpunt, de 7-3 maakte, was de wedstrijd gespeeld. De laatste vijf minuten mocht ‘verloren zoon’ Stijn ‘Pado’ Raes zijn kunstjes nog tonen. Overstapjes, dribbels,… hij haalde zijn hele repertoire boven. Toen hij even later de 8-3 na goed voorbereidend werk van Meeusen, ging het publiek helemaal uit zijn dak. Raes bleef de bal opeisen en na een lange één-twee met Jansen buffelde hij de 9-3 binnen. Bij de Allerlaatste actie van de partij waren dezelfde acteurs betrokken, maar in een andere rol. Dit keer was Raes de aangever en Jansen de afwerker om de 10-3 eindstand op het bord te zetten.

Doelpunten/assists:

05’          1-0 Jansen (Baert)
09’          2-0 Jansen (Knaepkens)

14’          3-0 Baert (-)

18’          3-1 —

22’          3-2 —

24’          4-2 Baert (-)

27’          5-2 Jansen (Knaepkens)

35’          5-3 —

40’          6-3 Knaepkens (Baert)

42’          7-3 Knaepkens (Meeusen)

45’          8-3 Raes (Meeusen)

47’          9-3 Raes (Jansen)

49’          10-3 Jansen (Raes)

Interviews:

  • Yaël Meeusen: “Het kantelmoment van de partij? De fase waarin wij de 6-3 scoren. Daar komen we goed weg. Als die bal van de bezoekers binnen ging, werd het nog  een heel zwaar slot. ”
  • Stijn Raes: “Ik ben blij dat ik nog eens met de grote jongens heb mogen meespelen. De coach het zo moeilijk mogelijk maken? Ik denk wel dat ik mijn visitekaartje heb afgegeven ja. ”
  • Jari Knaepkens: “Week na week maak ik progressie. Ik leer veel van mijn ervaren ploegmaats. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van deze fantastische ploeg!”

In de rand:

  • Even werd de wedstrijd ontsierd door enkele gemene overtredingen en gekibbel van beide partijen. Hopelijk was dit een eenmalige uitschuiver.
  • Solona verloor in het kalenderjaar 2016 maar één partij. Sterke reeks van onze Goddelijke Kanaries!
  • Na de wedstrijd werd een heus oud/nieuwjaarsfeestje georganiseerd in de kantine van Satelietclub KFC Ranst. De deuren werden pas in de late uurtjes gesloten.