Solona Ranst sterkste in derby

De eerste uitoverwinning van het seizoen is een feit. Solona trok, in een intense derby tegen Arowa, aan het langste eind met een 4-10 overwinning .

Ook deze week een hele resem afwezigen bij de kanaries:  Janssens (Professionele voorbereiding), De Bie (Professionele verplichting), Jansen(Enkelproblemen), Lumbeeck (Professionele verplichtingen) en Mahieu (Privéredenen)  moesten verstek geven. Gelukkig konden de kanaries rekenen op Baert, die voldoende hersteld was van zijn liesblessure, en De Beuckeleer, aanvoerder van Solona DRM.

Arowa, dat wilde teren op een goede organisatie en snelle omschakeling,  liet Solona in het begin van de wedstrijd komen. Dit hadden ze beter niet gedaan. De kanaries speelden heel sterk en lieten de bal goed van voet tot voet gaan. Baert stuurde na enkele minuten Meeusen in het straatje. Deze drukte af, maar trof zowel de keeper als de paal op zijn weg, in de herneming zette hij toch verdiend de 0-1 op het bord.  Baert en Meeusen bleven de gehele eerste helft een gesel voor de thuisverdediging. Na een snelle counter speelde Baert de bal diep richting Claes, deze was niet egoïstisch en bood Meeusen zijn 2e van de avond aan, 0-2.

 

Solona bleef het spel dicteren. Claes, De Beuckeleer en Knaepkes konden hun schoten niet kadreren. Even later veerde de bezoekende bank weer recht want Meeusen had de netten voor een derde keer doen trillen. Tot zijn, en die van de hele sporthal, grote verbazing oordeelde de man in het zwart dat de bal niet volledig over de lijn was geweest. Nogmaals een oproep om doellijntechnologie in te voeren in het hedendaagse zaalvoetbal. Baert liet het niet aan zijn hart komen en bleef de ene na de andere splijtende pas geven, enkel lieten de spitsen het na om de derde goal te maken. ‘Het manneke’ liet dan maar even zien hoe het wel moest. Hij zette druk op een verdediger van de thuisploeg en ontfrutselde hem de bal, oog in oog met de doelman twijfelde hij niet en nette de 0-3. Vlak voor rust zette Baert een lang uitgesponnen één-twee met Knaepkes en schoof de 0-4 onder de keeper in doel. Goris bleef, op een sporadisch afstandsschot na, werkloos gedurende de eerste helft.

 

Dezelfde acteurs mochten ook na de koffie de wedstrijd hervatten.  In de beginfase kroop Solona achteruit, waardoor Arowa beter in de wedstrijd kwam. Eerst pakte Goris nog uit met een geweldige redding op een afstandsschot. Even later kon de bonkige spits te gemakkelijk wegdraaien van zijn rechtstreekse tegenstander en scoorde hij de aansluitingstreffer, 1-4. De kanaries hadden hier niet uit geleerd. Nauwelijks 2 minuten later scoorde de spits op identiek dezelfde wijze, 2-4. Baert vond dit het signaal om even door te drukken en nam de ploeg terug op sleeptouw. Na een individuele actie ontdeed hij zich van zijn verdediger en knalde hoog in het dak van het doel de 2-5 binnen, zijn tweede hattrick deze week. Het spel ging goed op en neer waardoor de counters elkaar opvolgden. 2 snelle counters later zorgden voor een definitieve kloof met de bezoekers. Op aangeven van Baert en Knaepkes scoorde Claes de 2-6 en 2-7. Arowa kon nog milderen tot 3-7. Een vrije trap ging zomaar door de benen van Goris. De reservedoelman van Solona heeft er al beter uitgezien. Met nog 10 minuten op de klok werd er gedacht aan het publiek en voerde trainer Sebrechts een publiekswissel door. Uitblinker Baert mocht gaan rusten en Raes kwam in de plaats. Raes ontpopte zich meteen tot tovenaar van dienst. Overstapjes en schaarbewegingen vlogen in het rond. Arowa kreeg geen grip op de kleine dribbelaar. Een van de verdedigers maakte een stevige fout op Raes en mocht beschikken. Raes liet het niet aan zijn hart komen. Nadat hij de bal van Claes had gekregen zette hij met een geniale beweging 2 verdedigers in de wind en knalde overhoeks binnen, 3-8. Raes was nog aan het nagenieten van zijn doelpunt, want na een hoekschop liet hij zijn man lopen. Deze knalde de 4-8 op het bord. Trainer Sebrechts maakte zich terecht kwaad en Raes begreep de boodschap meteen. Hij verdedigde mee, liep de gaten dicht voor zijn ploegmaats en verzorgde de show voor het publiek. Daarbovenop maakte ook hij zijn hattrick compleet door de 4-9 en 4-10 na snedige counters op eenvoudige wijze af te ronden. Een totaalprestatie van de kleine spelmaker na zijn invalbeurt. Een staande ovatie van de  hele sporthal was zijn deel. De scheidsrechter besloot dat het genoeg was geweest en floot voor het einde van de wedstrijd.

 

Doelpunten/assists:

 

0-1 Meeusen (-), 0-2  Meeusen (Claes), 0-3 Baert (-), 0-4 Baert (Knaepkes), 1-4 —,  2-4 — , 2-5 Baert (-), 2-6 Claes (Baert), 2-7 Claes (Knaepkes), 3-7 —, 3-8 Raes (Claes),  4-8 —,  4-9 Raes (Meeusen), 4-10 Raes (Knaepkes)

 

Interviews:

 

  • Tom De Beuckeleer: “Het is leuk om zien dat ik ook een niveau hoger aankan. Ik ben een echte teamspeler en als Sebrechts mij nodig heeft kan hij altijd op mij rekenen!”
  • Stijn Raes: “Dat ik het publiek heb verwend vandaag? Dat is mijn job! Ik probeer altijd alles te geven, ook al is het voor maar 5 minuten.”
  • Jari Knaepkes: “Het is een eer om week na week samen te spelen met monumenten als Claes en Meeusen. Ik hoop ooit in hun voetsporen te treden. Ik kan nog veel van hen leren!”

 

In de rand:

 

  • Janssens heeft succesvol de marathon van ‘het stadspark’ afgelegd in 3u 43’ 45”. Proficiat Jan, die het zelf ‘a walk in the park’ noemde.
  • Na de wedstrijd was iedereen het er over eens dat dit een topprestatie was van de kanaries. Baert werd dan ook terecht verkozen tot Man van de Wedstrijd. Raes kreeg de prijs van het publiek.
  • Afsluiten werd er gedaan in café ‘de Solsleutel’ waar voormalig doelpuntenmachine Dieter ‘Bits’ Geluykens de Solonezen voorzag van voldoende gerstenat.