Solona Ranst pas in slotminuten voorbij ZVC Gommeren

Kanaries pakken in extremis de 2 punten mee naar huis. Na een dol slot eindigde Gommeren ZVC – Solona Ranst op 4-6.

De Bie en Claes (familiale verplichtingen), Janssens (proffesionele verplichtingen) en  Jansen (lichte blessure) waren er niet bij. Goris, De Beuckeleer en Mahieu werden wederom opgeroepen voor het grotere werk. Door de grote blessuregolf moesten Mahieu en De Beuckeleer eerst een wedstrijd in Broechem, met Solona De Ridder, afwerken om nadien Solona Ranst te ondersteunen. Dankzij een politie-escorte geraakten beide spelers tegen de rust in de sporthal te Essen.

De supporters zullen raar opgekeken hebben toen ze arriveerden. Ze zagen zowel de uit- als de thuisuitrusting van Gommeren. Door miscommunicatie had Solona geen tenues ter beschikking, maar dankzij een mooie geste van de thuisploeg kon de wedstrijd toch aangevat worden.  Het was toch wat zoeken voor de kanaries in de beginfase, andere truitjes, slechts 5 beschikbare spelers,… Maar na een korte studieronde was daar toch een eerste kans. Knaepkens draaide eenvoudig weg van zijn bewaker, maar legde de bal aan de verkeerde kant van de paal. De eerste kans voor de thuisploeg was meteen een grote. Na een vlotte combinatie kreeg de flankspeler iets te veel ruimte om af te drukken, maar Goris reageerde gepast en dook de bal uit de bovenhoek. Baert pikte de afgeweerde bal op en lanceerde meteen een tegenaanval. Na een lange één-twee met Knaepkens kon hij Solona op een snel doelpunt trakteren, 0-1. Gommeren was niet aangeslagen en ontwikkelde meer druk naar voren. De flankspeler zag een gaatje in de defensie en stak de bal tussendoor naar de spits. Deze kon in twee tijden afwerken en de stand terug gelijk brengen, 1-1. Het spel bleef op en neer gaan en aanvoerder Meeusen kon na een mooie actie door het centrum Solona terug op voorsprong schieten, 1-2. Maar het antwoord van Gommeren liet niet lang op zich wachten want 5 minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht, 2-2. Beide ploegen hielden elkaar voor de rest in evenwicht. De doelmannen deden nog enkele kleine reddingen, maar de score veranderde niet meer.

De kanaries probeerden na de rust wat meer druk naar voren te zetten. Maar de thuisdoelman speelde misschien wel de beste 10 minuten uit zijn carrière. Schoten van Lumbeeck, Baert en De Beuckeleer werden met beenvegen gekeerd. Knaepkens en Meeusen faalden alleen voor doel. Toen de doelman even later toch geklopt leek, stond het doelhout in de weg.  Iedereen kent de leuze: ‘Wie de kansen niet afmaakt,…’ en zo geschiedde. Meeusen redde nog een bal van de lijn maar even later was het toch prijs, 3-2. Gommeren drukte even door en Solona kreunde en kraakte. Via een mooi afstandschot in de bovenhoek verdubbelde de thuisploeg de score, 4-2. Even later had de voorsprong zelfs nog groter kunnen zijn, ware het niet dat Goris wederom de meubelen redde. Dit was een kantelpunt in de wedstrijd en het beginsignaal voor een dolle laatste 6 minuten. Knaepkens werkte als een bezetene voor de ploeg. Met zijn laatste krachten kon hij een voorzet van Lumbeeck in doel verlengen, 4-3. Echter kreeg hij te kampen met krampen en nam Mahieu zijn plaats in. En wat een wissel was dit van trainer Sebrechts. Mahieu zaaide constant paniek bij de thuisverdediging met zijn loopacties, de ene na de andere opening werd gecreëerd. Baert zag Meeusen vrijstaan en deze maakte eenvoudig gelijk, 4-4. Even later kreeg Baert een vrije doorgang (alweer dankzij Mahieu) en knalde de 4-5 in het dak van het doel. Euforie alom op de tribune en de bank van Solona. Tot slot mocht uitblinker Mahieu nog de kers op de taart zetten door, een (mislukt) schot van Baert, enig mooi in doel te werken, 4-6. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Doelpunten/assists:

06’          0-1 Baert (Knaepkens)
10’          1-1 —

14’          1-2 Meeusen (Knaepkens)

20’          2-2 —

40’          3-2 —

42’          4-2 —

44’          4-3 Knaepkens (Lumbeeck)

46’          4-4 Meeusen (Baert)

48’          4-5 Baert (-)

50’          4-6 Mahieu (Baert)

Interviews:

  • Michiel Mahieu: “Kort maar krachtig, zo kan je mijn invalbeurt wel noemen ja! 5 of 50 minuten, ik probeer altijd alles te geven.  ”
  • Wouter Goris: “Iedereen spreekt achteraf altijd over de veldspelers, maar naar mijn bescheiden mening waren beide doelmannen vandaag de uitblinkers”
  • Yaël Meeusen: “Het doet deugd om terug doelpunten te kunnen scoren. Maar het collectief blijft het belangrijkste. Als je ziet dat jongens als De Beuckeleer en Mahieu deze prestatie kunnen leveren nadat ze reeds een wedstrijd hebben gespeeld. Dan kan ik enkel maar zeggen: Bravo!”

In de rand:

  • Lumbeeck was de gebeten hond na de wedstrijd. Echter werd met een lach en een zwans gereageerd op het hele voorval. De tenues zijn ondertussen terecht!
  • Mahieu en Baert vonden elkaar later dat weekend nogmaals in de 1-0 overwinning van Ranst tegen Lint. Naar verluidt was deze goal van even mooie makelij als de laatste van deze partij.
  • Voorzitter Borremans en Kapitein Meeusen hielden nog een kleine vergadering in clublokaal de Solsleutel. Wat zou daar besproken zijn geweest…???