Solona Ranst op zucht van titel

Solona levert een uitmuntende prestatie af en blijft op titelkoers. Na een erg sterke wedstrijd eindigde Project Salaam B – Solona Ranst op 1-6.
Sebrechts behield het vertrouwen in de ploeg die vorige week TS Wommelgem versloeg en  selecteerde Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, De Bie, Lumbeeck en Jansen. Claes ontbrak wegens een heupblessure.


De thuisploeg begon het beste aan de partij en drukte Solona terug. Al na enkele minuten had Solona geluk dat de thuisspits zijn voet niet tegen een voorzet/schot  kreeg waardoor de bal naast belandde. Salaam bleef de bal monopoliseren maar de kanaries behielden hun sterke organisatie en loerde op de counter. Op één van deze counters was het bijna raak. Jansen speelde de bal net iets te ver voor Meeusen waardoor hij net niet genoeg kracht kon zetten om de bal in doel te werken. Na tien minuten kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap van Solona ging helemaal mis, waarna de Salaam vlijmscherp counterde en doelman Janssens kansloos was, 1-0. Sebrechts stuurde bij en Baert fungeerde als mandekker op de spelmaker van Salaam. De wedstrijd werd gaandeweg ook bitsiger. Solona kwam hierdoor beter in de partij. Baert schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en bediende Knaepkens die de gelijkmaker op het bord zette, 1-1. Dit was het begin van een dolle vijf minuten. Jansen mistte eerst nog oog in oog met de thuisdoelman maar zette even later zijn misser recht. Via vrije trap scoorde hij de 1-2. Even later een identieke vrije trap, maar deze keer was het Lumbeeck die achter de bal ging staan. Met een harde knal schoot hij via de paal binnen, 1-3. Janssens en Meeusen  voorkwamen de aansluitingstreffer door een bal voor de lijn te keren. Vlak voor rust kwam Baert, na een vlijmscherpe counter, oog in oog met de keeper. De thuisdoelman pakte uit met een wereldreflex waardoor de bal naast belandde. Rusten gingen we dus doen met 1-3.
Solona ging verder op het elan van de eerste helft. Lumbeeck veroverde de bal en bediende De Bie. Deze passeerde zijn man en schoof de 1-4 tussen de benen van de keeper. De vele fouten bleven het tempo uit de wedstrijd halen. Bij een van deze fouten revancheerde een thuisspeler zich, waardoor deze vroegtijdig mocht gaan douchen. Salaam bleef wel proberen en de spelmaker, die nadien nog een wedstrijd moest afwerken met de A-kern, trachtte het te forceren. Baert verdedigde echter alsof zijn leven er van afhing en gaf geen duimbreed toe. Toen hij dan toch eens gepasseerd werd stond doelman Janssens paraat. Twee maal met een uitstekende voetreflex, een weergaloze pantersprong en zelfs zijn hoofd zorgde ervoor dat de voorsprong behouden werd. Toen ook nog een vrije trap werd gestopt zakte de moed in de schoenen van de thuisploeg. Solona bleef tegen prikken. Wederom faalde Jansen oog in oog met de doelman, maar wederom zette hij het even later recht. Op aangeven van Baert knalde hij de 1-5 op het bord. In de slotfase kon Meeusen, op aangeven van Jansen, de eindstand simpel vastleggen, 1-6.
Doelpunten/assists:
10’    1-0 —
16’    1-1 Knaepkens (Baert)
18’    1-2 Jansen (-)
21’    1-3 Lumbeeck (-)
27’    1-4 De Bie (Lumbeeck)
40’    1-5 Jansen (Baert)
45’    1-6 Meeusen (Jansen)


Interviews:
–    Jan Janssens: “Ik blijf rustig onder mijn prestatie. Daar sta ik voor om ballen te stoppen. Ik ben blij dat ik mijn ploeg wederom een stap dichter bij de titel heb gezet.”
–    Rudi Knaepkens: “Wat een prestatie van onze jongens. Ik heb al enkele sterke wedstrijden gezien dit seizoen maar deze was veruit de beste!”
–    Voorzitter Project Salaam: “Vandaag zag je een duidelijk verschil in voetbal. Wij speelden als een hoopje salonvoetballers en jullie waren een collectief. Jullie hebben vandaag verdiend gewonnen en zullen een meer dan waardige kampioen zijn. Proficiat!”

In de rand:
–    De woorden van de voorzitter werden gesmaakt en hartelijk ontvangen. Vanuit het gehele Solona-team willen wij dan ook de voorzitter bedanken en Salaam succes wensen in de titelstrijd in tweede nationale!
–    Wes is back! Met een gepersonaliseerd petje maakte hij indruk op het vrouwelijk schoon. #hangover
–    Zowel spelers als bestuursleden werden gespot in diverse bars en discotheken. Blijkbaar waren velen voor het ochtendgloren nog niet thuis…