Solona Ranst op titelkoers

Solona levert forfaitcijfers af. ZVC Katelijne werd verslagen met een droge 0-5 .

Sebrechts  selecteerd de volgende namen: Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, Jansen, Claes, Lumbeeck en Cuyt. De Bie moest last minute verstek geven.  Solona zette hoog druk en hierdoor kwam de thuisploeg meteen in de problemen. Na een verkeerde inspeelpas centraal voor doel nette Knaepkens eenvoudig de 0-1 na amper twee minuten. Wat een start. De kanaries hielden dit goed vol en Katelijne mocht zijn doelman bedanken dat de achterstand niet groter werd. Vlak voor het kwartier kon Jansen zich toch voorbij zijn rechtstreekse tegenstander werken en de bal staalhard in doel trappen, 0-2. Solona nam nu gas terug en de thuisploeg kwam beter in de partij. Verder dan een paar afstandschoten kwamen ze aanvankelijk niet. Het spel verwaterde een beetje met slordig middenveldspel. Vlak voor rust kwam Solona nog eens de neus aan het venster steken. Baert knalde de bal richting doel maar Meeusen devieerde naast. Aan de overkant moest Doelman Janssens alles uit de kast halen om de nul op het bord te houden. De thuisspits kwam alleen voor het doel, maar de Solonadoelman kon met een gepaste snoekduik het gevaar onschadelijk maken. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na de rust kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd, maar de defensie met Cuyt en Lumbeeck stond als een huis. Werden zij dan toch eens gepasseerd was doelman Janssens paraat om de meubelen te redden. Op het half uur de eerste echte tegenprik van de kanaries en meteen was het prijs. Baert dolde met zijn rechtstreekse tegenstander en speelde de vrijstaande Knaepkens aan. Deze faalde niet oog in oog met de doelman, 0-3. Katelijne gaf zich niet gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een zucht ging van de Solonabank toen de thuisspits de bal vol op het doelkader trapte. Niet veel later mocht het doelman Janssens bedanken dat hij een uitstekende voetreflex in huis had op het schot van diezelfde speler. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd dan toch in een definitieve plooi gelegd. Op enkele minuten tijd scoorde Claes twee identieke counterdoelpunten uit het boekje, 0-4 en 0-5. Daarna werd de wedstrijd iets bitsiger met enkele venijnige foutjes tot gevolg. Veel gevoetbald werd er niet meer en de wedstrijd bloedde dood waardoor dit ook meteen de eindstand werd.

Doelpunten/assists:

02’          0-1 Knaepkens (-)

12’          0-2 Jansen (-)

31’          0-3 Knaepkens (Baert)

39’          0-4 Claes (Jansen)

41’          0-5 Claes (Baert)

Interviews:

  • Jan Janssens: “De nul houden is altijd leuk en zeker op dit niveau. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen”
  • Steven Cuyt: “Ook voor de verdedigers is een clean sheet leuk. Als wij goed verdedigen kunnen de aanvallers zich ook optimaal uitleven.”
  • Stef Claes: “Man van de match? Ik deed gewoon wat mij gevraagd werd en voerde het perfect uit. Dat kenmerkt de groten zeker!”

In de rand:

  • Dat Rudi Knaepkens een rechtschapen man is wisten we allemaal. Dat hij ook 73 keer rechts kan uitspreken op 50 minuten weten we nu ook.
  • Na de wedstrijd werd de ontknoping tussen Lierse en Antwerp heel intens beleefd. De Solonaspelers konden uiteindelijk leven met het gelijkspel.
  • Enkele spelers gingen de overwinning vieren en werden achteraf nog gesignaleerd in de plaatselijke discotheek ‘Rio’.