Solona Ranst ongeslagen in eigen huis

Perfect thuisrapport voor de kanaries. Ook na de derde thuiswedstrijd blijkt ‘het Loo’ een oninneembare vesting. Deze keer ging JFS Hoboken met 8-4 voor de bijl.

In tegenstelling tot vorige week ontbraken Janssens (Professionele voorbereiding), De Bie (Professionele verplichting) en Baert (Liesproblemen) in de selectie. Daartegenover stonden Mahieu en Raes wel op het wedstrijdblad waardoor er toch voldoende aanvallend geweld in de selectie zat.

‘Het Loo’ zat tot de nok gevuld voor de derde thuiswedstrijd van het seizoen. De vurige fans vuurden de kanaries vanaf de eerste minuut aan en dit was te zien in de openingsfase van de wedstrijd. De eerste minuten van de partij kleurden geel en blauw. Afstandsschoten van Lumbeeck en Jansen werden vakkundig gestopt door de doelman. Toen Meeusen in de 5e minuut alleen voor doel verscheen, leek de verdiende voorsprong er eindelijk te komen. Maar tot tweemaal toe verzuimde hij deze kans af te maken. In het hedendaagse voetbal zijn stilstaande fases zeer belangrijk geworden, ook nu weer. Knaepkes knalde, na een zware flater van de doelman, de 1-0 op het bord. Niet veel later zette Mahieu zich door en bood spitsbroeder Jansen de 2-0 aan. Jansen deed wat hij hij het beste kan en verdubbelde de voorsprong. In plaats van door te drukken liet Solona de tegenstander beter in de wedstrijd komen. Goris pakte uit met enkele panterreflexen maar kon niet verhinderen dat de bezoekers in de 17e minuut de aansluitingstreffer konden scoren, 2-1. Het was nu alle hens aan dek bij de kanaries.

 

De aanvalsgolven van Hoboken volgden elkaar op, maar telkens zat er een been of een uitstekend keepende Goris tussen. Vlak voor de pauze had Solona het geluk aan zijn zijde. De bezoekers knalden vanop afstand op de paal. De bal bleef in het spel en Knaepkens lanceerde Claes. Deze heeft zijn scorend vermogen teruggevonden en schoof de bal naast de keeper in doel, 3-1. Dit was meteen ook de ruststand.

Het tweede bedrijf werd aangevat als het eerste. Solona kwam, als een wesp gestoken, uit de kleedkamer en zette hoog druk. Jansen ontfrutselde de bal van zijn rechtstreekse tegenstander en knalde zonder twijfelen de 4-1 op het bord. De druk bleef aanhouden en Solona controleerde de partij. Mahieu was een ware gesel voor de thuisverdediging. Hij dweilde een zoveelste keer zijn flank af en bediende Meeusen die de bal maar had binnen te tikken, 5-1. Nadien verwaterde het spel wat, met veel onzuiverheden en middenveldspel. Coach Sebrechts, ‘the married one’, wou meer creativiteit tussen de lijnen en haalde Lumbeeck naar de kant, Raes kwam in zijn plaats. En of het een impact had. Deze wissel zou het startschot zijn voor een dolle 6 minuten. Overstapjes, steekpassen, dribbels, … niets was teveel gevraagd voor de kleine showman. Het publiek genoot met volle teugen. Maar liefst 5 doelpunten werden gescoord in deze periode. Hoboken en Solona wisselden elkaar keurig af om een doelpunt te maken. 5-2, 6-2, 6-3, 7-3, 7-4 was het scoreverloop. Bij de kanaries vonden spitsbroeders Mahieu en Jansen elkaar vlot, ze waren elks goed voor een doelpunt en een assist. Sebrechts vond dat het publiek genoeg had genoten en bracht met Lumbeeck zekerheid in de ploeg. De organisatie werd hersteld en het spel werd goed geneutraliseerd. Meer dan enkele afstandsschoten kwam Hoboken niet meer, dat meer en meer risico begon te nemen met de vliegende keeper. Na een slechte inspeelpas kon Jansen de bal veroveren en in het lege doel schuiven, 8-4. Tot slot kregen Meeusen en Jansen nog kansen om de voorsprong verder uit te diepen, maar gescoord werd er niet meer. Solona kon zo zijn derde thuismatch op een rij met winst afsluiten en vond terug aansluiting met de top.

Doelpunten/assists:

1-0 Knaepkes (-), 2-0 Jansen (Mahieu), 2-1 — , 3-1 Claes (Knaepkes), 4-1  Jansen (-), 5-1 Meeusen (Mahieu), 5-2 —, 6-2  Jansen (Mahieu), 6-3  —, 7-3 Mahieu (Jansen), 7-4 —, 8-4 Jansen (-)

Interviews:

  • Michiel Mahieu: “Doelpunten en assists, daar leeft een spits van. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn statistieken heb opgekrikt en de ploeg geholpen heb met deze overwinning.”
  • Stijn Raes: “De supporters hebben wederom kunnen genieten van een aangename pot voetbal. Strijd, overgave en vele doelpunten, wat wil een mens nog meer? ”
  • Wouter Goris: “Ik zal me keer op keer moeten bewijzen om een monument als Janssens uit het doel te spelen, maar ik doe alvast mijn stinkende best. Ik hoop dat ik vaker met Solona mag meespelen.”

In de rand:

  • Janssens bereidt zich momenteel voor op de marathon. Later op het jaar gaat hij er ook één lopen met een vrouw. Claes bood zijn eega aan als sparringspartner. We zijn benieuwd wat dat gaat geven…
  • Ceulemans werd deze week trotse papa van Emile. Is er een nieuwe topspits geboren voor de kanaries? Maar er zijn kapers op de kust, volgens geruchten zou Ciné Rex de pasgeborene willen vastleggen… Wordt vervolgd!