Solona Ranst onderuit in eigen huis

Inspiratieloos Solona verliest voor de eerste keer in eigen huis. ZVK Bozzjeng Tr. Maasmechelen won met 1-5.

Trainer Spaepen selecteerde: Meeusen, Janssens, Goris, Cuyt, Claes, Lumbeeck, Stockman , Knaepkens en Jansen. Baert (pubalgie) en De Bie (vakantie) moesten verstek geven. Raes deed ritme op bij de beloften.

Na enkele weken rust was de sporthal aardig volgelopen voor deze affiche. Het beloofde een tactisch steekspel te worden. Zowel Solona als de Bozzjeng zette een stevige organisatie neer en speculeerde op een foutje van de tegenpartij. Toch waren het de bezoekers die iets rustiger aan de bal waren en meer op de helft van Solona aan het kamperen was. De eerste echte poging resulteerde meteen ook in een doelpunt. Machon probeerde het van ver en de bal belandde, door een bos van benen, in doel, 0-1. Solona probeerde de bakens te verzetten maar nam hierdoor meer risico. Hierdoor kwam er ruimte op de tegenaanval. Na een vlijmscherpe counter kwam kapitein Schuermans alleen voor doelman Janssens en knalde de 0-2 hoog in doel. Solona probeerde wel, maar vaak was de laatste pas te slecht of stond het vizier niet goed afgesteld. Meeusen kwam het dichtste bij de aansluitingstreffer maar zijn poging ging via een bezoekend been tegen de paal. Aan de andere kant keerde doelman Janssens een verre poging van de bezoekers. Op slag van rust kwam Solona dan toch terug in de wedstrijd. Cuyt probeerde het van ver en zijn bal ging via een tegenstander in doel , 1-2. Hierdoor gingen we rusten met een kleine achterstand.

Na de rust probeerden de kanaries de wedstrijd naar zich toe te trekken en kregen enkele uitstekende mogelijkheden. Knaepkens was tot drie keer toe betrokken bij een gevaarlijke aanval. Eerst kon hij net niet bij een voorzet van Meeusen. Vervolgens kwam een snelle vrije trap bij Knaepkens die Cuyt bediende, maar een bezoekende verdediger blokkeerde in extremis de poging.  Tot slot stierf een schot van diezelfde Knaepkens onder de doelman op de doellijn. Uit één van deze mogelijkheden had altijd een doelpunt moeten volgen. Een ongeschreven wet in het voetbal zegt ‘wie de kansen mist, krijgt het deksel op zijn neus.’ Dit was nu ook het geval. Maes wurmde zich tussen twee kanaries en schoof de bal onder doelman Janssens in doel, 1-3. Solona probeerde wel maar kwam niet verder dan enkele afstandsschoten van Lumbeeck, Jansen en Stockman waar de bezoekende doelman wel raad mee wist. Toen Schuermans er met een subtiel hakje 1-4 en Panis er nauwelijks enkele tellen later 1-5 van maakten was de veer helemaal gebroken bij de thuisploeg. Solona probeerde nog even met vliegende keeper te spelen maar de beste kans kwam nog voor de bezoekers.  Bozzjeng onderschepte de bal en trapte naar het lege doel, maar de poging belandde op de paal. Hierna waren er geen noemenswaardige pogingen meer waardoor Solona met lege handen achterbleef.

Doelpunten/assists:

08’          0-1 Machon

13’          0-2 Schuermans

20’          1-2 Owngoal (Cuyt)

25’          1-3 Maes

34’          1-4 Schuermans

35’          1-5 Panis

 

 

Interviews:

  • Yaël Meeusen: “Dit was niet onze beste partij. We hebben wel geprobeerd maar het was niet onze dag. We misten wat ‘Dash’ in ons spel.”
  • Levi Lumbeeck: “Hard werken deze week en de volgende wedstrijd terug laten zien wie Solona is. We gaan dit rechtzetten.”
  • Dirk Spaepen: “Ik ben ontgoocheld. Als het voetballend niet lukt, dan moeten we het maar op karakter doen en dat laatste heb ik zeker niet gezien vandaag. Ik verwacht volgende week een reactie.”

In de rand:

  • Onze gloednieuwe sjaals zijn toegekomen. Voor de wedstrijd gingen ze dan ook vlot over de toonbank bij de thuisaanhang.
  • Zwarte avond voor de Solona familie. Ook de beloften verloren hun partij met 3-4 tegen de ploeg van  ex-speler Michaël Janssens.
  • Kapitein van de beloften, Tom De Beuckeleer, is nonkel geworden van Arthur. Een dikke proficiat vanwege de hele Solonafamilie.