Solona Ranst maat te klein

Jong Solona ging maandag onderuit tegen sterk ACS. De Kanaries kregen een 7-4 nederlaag te verwerken.

Claes was nog altijd niet hersteld van zijn mysterieuze blessure, De Bie en Lumbeeck hadden professionele verplichtingen en Sebrechts was nog altijd aan het genieten van zijn wittebroodsweken. Hierdoor nam Borremans de honneurs waar en had meteen enkele verrassingen in petto. Zowel Raes als nieuwe doelpuntenmachine Mahieu mochten hun opwachting maken bij de grote jongens.

Doordeweekse wedstrijden en Solona zijn nooit een goed huwelijk geweest. Ook nu bleek al snel dat de Kanaries een zware avond tegemoet gingen. ACS monopoliseerde de bal en Solona moest alles in het werk stellen om de 0 op het bord te houden. Echter mislukte dit al na 3 minuten. Een afstandsschot dat ver naast leek te gaan, werd dom door Meeusen in eigen doel gewerkt. 1-0. Niet veel later maakte Amine Senbaty van dichtbij de 2-0. Meteen achtervolgen dus. Solona probeerde aanvallender te voetballen en legde meer risico in het spel. Hierdoor kwam er meer ruimte in de rug van de verdediging en ACS maakte hier dankbaar gebruik van. 2 vlijmscherpe counters later en het stond 4-0. Borremans greep in en Mahieu maakte zijn debuut in 1e provinciale.

Hij stond nog maar net op het veld of devieerde een vrije trap van Jansen knap binnen, 4-1. Solona begon er terug in te geloven maar kreeg meteen het deksel op de neus. Na een nieuwe counter werd het 5-1. Meeusen kreeg vlak voor de rust een uitgelezen kans om Solona dichterbij te brengen. Na een fout op Jansen zette hij zich achter de bal, maar knalde onbegrijpelijk naast. Niet de meest gelukkige avond van de Ranstse kapitein. Meteen hierna werd gefloten voor de rust.

Voorzitter Borremans schudde zijn troepen wakker en verwachtte een duidelijke reactie in de tweede helft. Solona begon met aanvallende intenties, maar was in het zelfde bedje ziek als de eerste helft. Na alweer een counter, stiftte de spits van ACS heerlijk mooi over Janssens in doel, 6-1. Toen achtte Baert zijn moment gekomen en begon hij de bal meer en meer op te eisen. Hij zag Mahieu vrijstaan in het strafschopgebied en probeerde deze met en strakke pas te bereiken. Zo listig als en vos liet de spits de bal door zijn benen rollen, 6-2. Even later probeerde Baert het nogmaals van ver. Met een stevige knal in de benedenhoek zette hij de 6-3 op het bord. Het geloof begon te groeien, maar ook de vermoeidheid begon toe te slaan. ACS counterde er op los. Janssens pakte uit met enkele sterke parades, maar toen 2 spelers alleen voor doel verschenen was hij eraan voor de moeite, 7-3. Mahieu milderde in het slot nog tot 7-4 door een bal van dichtbij tegen de netten te werken.

Doelpunten/assists:

1-0 own Meeusen , 2-0 Amine Senbaty, 3-0 —,  4-0 —, 4-1 Mahieu (Jansen), 5-1 —, 6-1 —, 6-2 Baert (Knaepkens), 6-3 Baert (Meeusen), 7-3 —,  7-4 Mahieu (Baert)

Interviews:

  • Yaël Meeusen: “Ik wil me verontschuldigen voor de owngoal en de gemiste penalty. Maar zo’n zaken kunnen gebeuren. Of ik ook de volgende strafschop zal nemen? Hier zijn duidelijke afspraken over, maar die houd ik intern.”
  • Johan Borremans: “We botsten vandaag op een heel sterke tegenstander. Er waren enkele jongens bij die een niveau hoger zeker aankunnen. Toch heb ik ook positieve punten gezien die we moeten meenemen naar de volgende wedstrijd. ”
  • Michiel Mahieu: “Ik ben blij met mijn 2 eerste goals voor Solona, maar ik had liever de 2 punten gepakt en niet gescoord. Dit smaakt naar meer”

In de rand:

  • De hele ploeg zat in zak en as na de nederlaag. Toch was Jansen weer op het appel om met enkele leuke quotes een glimlach op de gezichten te toveren.
  • Raes komt na een jaar van afwezigheid terug bovendrijven bij de grote jongens. Hopelijk kan de kleine spelmaker schitteren als weleer.
  • De Bie bleek bij sattelietclub MOTA zijn torinstinct niet kwijt gespeeld te zijn. Hij scoorde 3 maal in de 4-2 overwinning.