Solona Ranst maat te groot voor Breendonk

Jansen en co halen nu ook uit op verplaatsing. Duvel Breendonk B werd in eigen huis verslagen met 2-12.

Sebrechts kon niet rekenen op de geblesseerde De Bie en Baert en selecteerde de volgende namen: Janssens, Meeusen, Knaepkens,  Jansen, Lumbeeck, Claes en Cuyt.  Solona begon sterk aan de partij met Jansen die de plaats in nam van de geblesseerde Baert. De kleine generaal beschaamde het vertrouwen van de coach niet in wat een heuse ‘Wesley-time’ zou worden. Nauwelijks twintig seconden op de klok en Jansen had reeds een doelpoging ondernomen.  Spijtig genoeg knalde deze de bal staalhard op de buitenkant van de paal. Even later had hij meer geluk, vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek trapte hij de bal, nu via de binnenkant van de paal, in doel, 0-1. Even later bediende Jansen Meeusen, maar zijn schot werd gepareerd door de thuisdoelman. Na mistasten van diezelfde Meeusen kwam de bezoekende spits oog in oog met doelman Janssens. Met een uitstekende reflex en wat hulp van het doelhout werd de tegengoal vermeden. Meeusen zette daarna zijn foutje recht door de bal van Cuyt in doel te verlengen, 0-2. Op de tiende minuut kwamen de bezoekers terug in de partij. Janssens was kansloos tegen het lage schot in de hoek, 1-2. Breendonk bleef even doordrukken en dit resulteerde in één grote kans. De bezoekende spits dook alleen op voor doelman Janssens, maar met een ‘Franck Boeckx-duik’ kon hij de bal uit de voeten van de spits halen. Wat een redding. Vanaf dan nam Solona het heft terug in handen. Afstandsschoten van Jansen, Knaepkens en Claes werden  vakkundig gestopt door de doelman. In de slotfase van het eerste bedrijf vond Jansen het welletjes en begon hij aan zijn show. Op zes minuten scoorde hij, telkens op aangeven van Knaepkens, drie doelpunten waardoor de stand op 1-5 kwam. Een zuivere hattrick. Dit was dan ook meteen de ruststand.

Na de koffie zagen we hetzelfde spelbeeld. Solona was meteen dreigend. Het schot van Lumbeeck ging rakelings naast en Cuyt stuitte op de vuisten van de thuisdoelman. Knaepkens kende meer succes. Op aangeven van Meeusen zette hij eenvoudig de 1-6 op het bord. Niet veel later was het opnieuw prijs. Meeusen bediende deze keer Claes en deze knalde de 1-7 tegen de touwen. Dat de 2-7 uit een onmogelijke hoek toch in doel belandde was niet meer dan een voetnoot. Solona liet de bal goed van voet tot voet gaan en controleerde de partij. Met een afgeweken schot maakt Lumbeeck er 2-8 van. Nauwelijks enkele minuten later bediende diezelfde Lumbeeck Knaepkens, deze laatste kon niet meer missen en nette de 2-9. De supporters begonnen te dromen van dubbele cijfers. Coach Sebrechts gaf gehoor en liet topschutter Jansen zich klaarmaken. Op dat moment legt Meeusen achteruit op Lumbeeck die met een harde knal de 2-10 op het bord zette. Tien! Tien! Tien! Weergalmde door de sporthal. De doelpuntenmaker werd naar de kant gehaald en Jansen betrad opnieuw het veld. Hij wou natuurlijk nog zijn visitekaartje afgeven. Jansen veroverde de bal en kwam, samen met Cuyt, in een twee tegen één situatie. Jansen dacht maar aan één ding, scoren. En zo geschiedde, met een lage schuiver maakte hij er 2-11 van. Ook het laatste wapenfeit kwam op naam van Jansen. Breendonk kreeg een intrap op de helft van de kanaries, maar speelde deze slecht in. Jansen onderschepte de bal en enkele seconden later hing deze aan de overkant tegen de netten, 2-12. Meteen hierna werd dan ook afgefloten.

Doelpunten/assists:

05’          0-1 Jansen (Meeusen)
08’          0-2 Meeusen (Cuyt)

10’          1-2 —

19’          1-3 Jansen (Knaepkens)

23’          1-4 Jansen (Knaepkens)

25’          1-5 Jansen (Knaepkens)

29’          1-6 Knaepkens (Meeusen)

33’          1-7 Claes (Meeusen)

35’          2-7 —

39’          2-8 Lumbeeck (-)

43’          2-9 Knaepkens (Lumbeeck)

45’          2-10 Lumbeeck (Meeusen)

48’          2-11 Jansen(-)

49’          2-12 Jansen (-)

Interviews:

  • Levi Lumbeeck: “Eindelijk mijn eerste doelpunten; ik hoop dat er nog meer volgen.”
  • Sven Sebrechts: “We hadden het wat moeilijk de eerste helft tot Jansen de ban brak. De tweede hebben we heel goed en volwassen uitgespeeld. De score had nog hoger kunnen oplopen.”
  • Wesley Jansen: “Vond de trainer de eerste helft minder? Ik vond dat toch de beste helft hoor!”

In de rand:

  • Sporthal ‘de vrijhals’  is een welgekende zaal voor de kanaries. In april verzekerde Solona zich nog van de titel in eerste provinciale. Deze keer was er iets minder volk mee afgezakt om de partij bij te wonen.
  • Jansen leverde een dubbele hattrick af. De stabiliteit doet hem blijkbaar deugd.
  • Achteraf werd er nog stevig nagekaart in clublokaal de Solsleutel.