Solona Ranst laat zege ontglippen

Ook de vierde thuiswedstrijd werd niet verloren waardoor de kanaries ongeslagen blijven thuis. Solona en Club 80 – De Link hielden elkaar met 4-4 in evenwicht.

Meeusen en  Jansen ontbraken vanwege lichte blessures. De Bie, Lumbeeck en Janssens waren wel beschikbaar voor Trainer Sebrechts.  

De supporters van Solona waren in hun nopjes toen ze de naam van doelman Janssens op het wedstrijdblad zagen staan. Enkele vrouwen moesten zelfs met een appelflauwte verzorgd worden door de medische staf. Echter behield trainer Sebrechts het vertrouwen in Goris en startte Janssens gewoon op de bank. De kanaries begonnen te zwak aan de partij. Er was geen animo en teveel slordige passes, met balverlies als gevolg. Trainer Sebrechts moest meermaals zijn troepen wakker schudden en maakte volop gebruik van zijn wisselspelers. Dit bracht geen soelaas. Solona mocht doelman Goris bedanken want deze hield de bezoekers meermaals van een doelpunt. Het ene afstandsschot na het andere werd gepareerd. Maar zijn beste redding was toen de spits oog in oog met de thuisdoelman kwam. Deze laatste bleef echter kalm en grabbelde de bal uit de voeten van de twijfelende bezoeker.

Claes rechtte de rug en eiste de ballen op. Hij verstuurde verscheidene splijtende passes, maar ploegmaats werden er wonderwel niet bereikt. De supporters voelden dat Solona beter in de wedstrijd kwam en moedigden hun ploeg aan. Baert versterkte dit gevoel nog wat toen hij met een fameuze pegel de dwarsligger liet trillen. Vijf minuten voor rust was het dan toch prijs. De bal ging mooi van voet tot voet. Via Claes en Baert belandde de bal bij Knaepkens. Deze had de bal maar binnen te tikken, 1-0. Net zoals de voorbij weken zakte de concentratie. De wedstrijd was nog maar net hervat of de gelijkmaker stond al op het bord, 1-1. Trainer Sebrechts zat met de handen in het haar. Kansen kwamen er nadien niet meer zodat ook de gelijke stand met de rust op het bord stond.

Het moet gestoven hebben in de kleedkamer tijdens de rust. Solona startte furieus aan de tweede helft. Baert ontfrutselde de bal van de verdediger, schakelde er een tweede uit en knalde in de korte hoek binnen, 2-1. De Kanaries bleven een hoog tempo ontwikkelen en drukten de  bezoekers achteruit. Schoten van Lumbeeck, Raes en De Bie werden gekeerd door de doelman. Na een zeldzame counter van Club 80 stonden de bordjes terug in evenwicht toen de bezoekende spits een voorzet in doel verlengde, 2-2. De thuisploeg bleef echter niet bij de pakken zitten. Baert bediende De Beuckeleer op de linkerflank. Met een verassend schot in de korte hoek schoot hij Solona terug op voorsprong, 3-2.  Baert kende even later pech toen zijn schot voor een tweede maal het doelhout trof. De Bie verdubbelde, op aangeven van Knaepkens, met een grondscherend schot de voorsprong, 4-2. Wedstrijd gespeeld denkt men dan. Maar net zoals in de eerste helft, scoorde Club 80 meteen na de spelhervatting. Na een domme fout, mochten de bezoekers een vrije trap nemen. Deze knalde de bal staalhard in het doel, 4-3. De Link nam het commando over. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. De paal en doelman Goris verhinderde de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor tijd was het dan toch raak. Doelman Goris stopte het eerste schot, maar in de herneming mocht een vrijstaande bezoekende speler toch de gelijkmaker binnenprikken, 4-4. Solona herstelde het evenwicht met veel middenveldspel tot gevolg. Hierdoor kabbelde de wedstrijd rustig naar zijn einde. In de absolute slotfase verhinderde doelman Goris nog met een snoekduik dat de bezoekers met de volle pot naar huis zouden gaan.  Het gelijkspel bleef op het bord. Een uitslag waar Solona tevreden mee mocht zijn.

Doelpunten/assists:

21’          1-0 Knaepkens (Baert)
22’          1-1 —

26’          2-1 Baert (-)

32’          2-2 —

35’          3-2 De Beuckeleer (Baert)

39’          4-2 De Bie (Knaepkens)

40’          4-3 —

45’          4-4 —

Interviews:

  • Jan Janssens: “Het doet deugd om terug te zijn. Ik begrijp de keuze van de coach vandaag. Ik zal hard werken om mijn plaats in doel terug te veroveren! ”
  • Matthias Baert: “Wat een rotmatch. We speelden te zwak en daar bovenop tref ik nog twee maal het doelhout.  Een match om snel te vergeten.”
  • Rudi Knaepkens: “Dat de rust zo lang geduurd heeft? Ik wist dat Sebrechts niet tevreden was, dus hield ik de scheidsrechter aan de praat. Op deze manier konden de tactische richtlijnen duidelijk gemaakt worden aan onze jongens. Ook ik ken de kneepjes van het vak hoor.”

In de rand:

  • De vrouwen die behandeld werden, moesten een nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Naar verluidt zou doelman Janssens hen een bezoekje gebracht hebben wat ten zeerste geapprecieerd werd.