Solona Ranst haalt zwaar uit tegen ZVK Leest

Solona wint overtuigend met dubbele cijfers. ZVK Leest werd naar huis gestuurd met een 12-2 pandoering. 

De Bie, Cuyt en Lumbeeck moesten verstek geven met kleine blessures. Sebrechts selecteerde Janssens, Meeusen, Claes, Jansen, Baert en Knaepkens.  Solona begon sterk aan de partij en domineerde een dolle beginfase. Bij de eerste kans was het al meteen prijs. Meeusen bediende Knaepkens, deze laatste had de bal maar binnen te leggen, 1-0. Nauwelijks twee minuten later verdubbelde Baert na een individuele actie de score, 2-0. Leest wist van geen hout pijlen te maken maar toen Janssens een afstandschot verkeerd inschatte netten de bezoekers de aansluitingstreffer, 2-1. Dit was dan ook de enige keer dat de thuisdoelman in actie moest komen in de hele eerste helft. Baert stelde meteen daarna orde op zaken door, na alweer een individuele actie, de 3-1 op het bord te zetten. Alles lukte voor de kanaries. Het mooiste bewijs hiervan kwam op het kwartier. Met een technisch hoogstandje zette Claes zijn rechtstreekse tegenstander in de wind en knalde de 4-1 tegen de touwen. Hierna zakte het tempo een beetje. Verder dan enkele afstandsschoten kwam de thuisploeg niet meer. Tot enkele minuten voor rust Jansen in de ploeg kwam. Deze liet zich meteen opmerken met enkele fluxe bewegingen en was ongrijpbaar voor de bezoekers. Hij zette Claes alleen voor doel. Deze was niet zelfzuchtig en speelde opzij naar Knaepkens die zijn tweede van de avond in doel schoof, 5-1. Het laatste wapenfeit kwam ook nog van de kleine generaal. Knaepkens bediende Jansen, met de ‘Wes-beweging’ maakte hij ruimte voor zichzelf en knalde de 6-1 onhoudbaar binnen. Dit was meteen ook de ruststand

De kanaries begonnen iets slordiger aan de tweede helft waardoor Leest beter in de wedstrijd kwam. Janssens was nu wel bij de pinken en pakte uit met enkele uitstekende reflexen. Na een studieronde van een tiental minuutjes kon Baert na een ingestudeerde hoekschop er 7-1 van maken. De veer bij de bezoekers was toen helemaal gebroken en de ‘galleryplay’ kon beginnen. Jansen stond natuurlijk op de eerste rij. De 8-1 en 9-1 kwamen tot stand na het betere slalomwerk van de kleine generaal. Hiermee maakt hij zijn hattrick compleet. Meeusen had de eer om, na een defensieve blunder, de 10-1 op het bord te zetten. Het publiek genoot met volle teugen van de vertoning. De Mexican wave ging door de zaal, wat een sfeer. Na alweer een gelukte actie van Jansen ging hij zijn rechtstreekse tegenstander voorbij en bediende hij Knaepkens. Deze bleef rustig en ook hij kon zijn derde van de avond maken, 11-1. Leest kwam nog één keer opzetten. Janssens kon de eerste poging nog pareren maar bij de herneming was hij kansloos, 11-2. Solona liet het niet aan hun hart komen en zette nog een laatste aanval op poten. Baert stak de bal perfect binnendoor naar Claes. Oog in oog met de doelman faalde hij niet en zette de 12-2 eindstand op het bord.

Doelpunten/assists:

02’          1-0 Knaepkens (Meeusen)
04’          2-0 Baert (-)

06’          2-1 —

09’          3-1 Baert (-)

16’          4-1 Claes (-)

22’          5-1 Knaepkens (Claes)

25’          6-1 Jansen (Knaepkens)

35’          7-1 Baert (Claes)

38’          8-1 Kansen (-)

41’          9-1 Jansen (-)

45’          10-1 Meeusen (-)

47’          11-1 Jansen (Knaepkens)

48’          11-2 —

50’          12-2 Claes (Baert)

Interviews:

  • Jan Janssens: “Die eerste goal neem ik op mij. Ik heb altijd een paar ballen nodig om in de wedstrijd te komen. Al een geluk was het niet wedstrijdbepalend en hebben we toch een vlotte overwinning geboekt.”
  • Wesley Jansen en Jari Knaepkens: “Hattrickhelden? Haha, zo mag je ons noemen. Even serieus nu. We hangen met de ploeg goed aan elkaar en gunnen elkaar de doelpunten, dat is onze echte sterkte!”
  • Sven Sebrechts: “Vandaag waren we gewoon een klasse of twee sterker als onze tegenstander. Ik hoop dat we nog lang op dit elan kunnen verdergaan.”

In de rand:

  • Rudi Knaepkens was afwezig wegens ‘werkverplichtingen’. Hij werd gespot op de bowlingbaan waar hij, naar verluidt, menig strikes had gesmeten.
  • De Solonezen zijn blijkbaar fan van de Callboys. Tussen pot en pint werden verscheidene quotes bovengehaald tot groot jolijt van de aanwezigen.
  • Volgende week zijn verscheidene spelers afwezig wegens het vrijgezellenweekend van oudgediende Filip Ceulemans.