Solona Ranst blikt AAB in

Solona heeft zijn start niet gemist. In de eerste wedstrijd in Nationale won het verdiend met 2-5 van AAB.
Voor de eerste match van het seizoen selecteerde Sebrechts  de volgende namen: Goris, Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, Jansen, De Bie en  Claes. Lumbeeck en Cuyt moesten last minute verstek geven.


Voor de eerste wedstrijd in nationale had een handvol supporters de verplaatsing gemaakt. Zij zagen een aangenaam matchbegin met kansen aan beide kanten. De Bie en Knaepkens probeerde het vanop afstand, maar hun schot mistte richting. Aan de overkant werden de vuisten van Goris een eerste keer getest. Solona eiste meer en meer de bal op en trok naar voor waardoor er meer ruimte in de rug kwam. AAB loerde op de counter. Toen het er eens snel uitkwam, was het ook meteen prijs. De thuisspits dribbelde zijn rechtstreekse tegenstrever en knalde vol in de kruising, 1-0. Solona reageerde als een wesp gestoken en begon het doel van AAB te bestoken. Baert speelde een bal mooi tussendoor en Meeusen moest maar binnentikken, 1-1. Nog geen minuut later een identieke actie met dezelfde auteurs maar Meeusen miste onbegrijpelijk. Jansen liet zich dan eens opmerken met één van zijn typische slangenbewegingen en knalde vol op de lat. AAB bleef kwam vijf minuten voor rust dan toch nog eens aan het venster en het was meteen gevaarlijk. Na een vlotte actie over verschillende stations knalde de spits, via de vingertoppen van Goris, op de lat. Wat een reflex! Baert vond dat het genoeg was geweest. Hij begon aan een ware solo van op zijn eigen helft, dribbelde een paar tegenstrevers en knalde de bal heerlijk in de kruising, 1-2. Ook het laatste wapenfeit voor rust was voor Solona. Jansen slalomde langs enkele verdedigers en gaf de bal strak naar de tweede paal waar alweer Meeusen maar moest binnentikken, 1-3. Vlak hierna werd gefloten voor de rust.


De kanaries kwamen geconcentreerd uit de kleedkamer en liet de bal vlot rondgaan. Het eerste echte gevaar in de tweede helft kwam er na een mooi ingestudeerde corner, maar Knaepkens miste zijn schot. Na een betwistbare fase riep een bankzitter van de thuisploeg iets naar de scheidsrechter. Deze laatste toonde dan ook het gele karton waardoor de thuisspeler kon gaan douchen. Een kwartier voor tijd kon Meeusen nog eens mooi wegdraaien van zijn verdediger waardoor hij oog in oog met de doelman kwam, maar zijn schot ging naast. Toen Baert werd gehaakt door de laatste verdediger en deze een terechte gele kaart kreeg, had AAB geen wisselspelers meer. Solona duwde het gaspedaal nog even in. De kanaries kwamen in een drie tegen één situatie terecht en speelde dit heel rustig uit. De bal ging vlot van Meeusen naar Jansen met De Bie als afwerker, 1-4. Ook Jansen pikte nog zijn doelpuntje mee. Hij veroverde de bal van zijn rechtstreekse tegenstander en faalde oog in oog met de doelman niet, 1-5. Solona liet toen de teugels vieren waardoor de thuisploeg wat terug in de wedstrijd kwam. Eerst werden de kanaries nog gered door het doelhout, maar bij de volgende poging was Goris kansloos, 2-5. Daarna bloedde de wedstrijd dood waardoor dit ook meteen de eindstand werd.

Doelpunten/assists:
12’    1-0 —
14’    1-1 Meeusen (Baert)
22’    1-2 Baert (-)
25’    1-3 Meeusen (Jansen)
40’    1-4 De Bie (Jansen)
44’    1-5 Jansen (-)
45’    2-5 —


Interviews:
–    Sven Sebrechts: “Dit is een mooie start van het nieuwe seizoen. Hier kunnen we op verder bouwen! Bovendien misten we onze defensieve sterkhouders nog!”
–    Wouter Goris: “Spijtig van het concentratieverlies bij die laatste tegengoal maar in het algemeen hebben wij weinig weggegeven. Ik kan enkel maar tevreden zijn!”
–    Wesley Jansen: “Of ik mijn leven op de rails heb? Ik heb nu een eigen appartementje, een vriendin en twee schatten van kinderen. Wat kan ik meer wensen? Ik draag dan ook mijn doelpunt en assists op aan deze mensen.”

In de rand:
–    Bij AAB veel bekende gezichten. Na de match werd duidelijk dat het ging om de spelers van ACS (vorig jaar vice-kampioen in 1e provinciale) en Michael Janssens (ex-speler Solona).
–    De nieuwe regels waren verrassend voor beide partijen. Vooral de vijf-seconden-regel zal nog voor geanimeerde discussies leiden. Deze regels werden vakkundig uitgelegd door Scheidsrechter De Neef waardoor onze jongens alvast meteen op de hoogte zijn!
–    Enkele spelers gingen de overwinning vieren en werden achteraf nog gesignaleerd in plaatselijke discotheken.