Solona onderuit in slotseconde tegen Tongeren (12/1/2018)

Solona verliest  in de slotfase. ZVC Onbetong UKM Tongeren  won nipt met 4-5.

Een hele rits afwezigen bij de thuisploeg. De Bie (buitenland), Cuyt (familiale redenen) en Jansen (Lies) moesten verstek geven. Trainer Spaepen selecteerde: Meeusen, Janssens, Goris, Baert, Stockman , Knaepkens, Lumbeeck, Uytterhoeven, Raes en Claes.

Solona wilde zich herpakken na de nederlaag van vorige week en nam meteen het heft in handen. Het drukte Tongeren terug op de eigen helft en kreeg enkele mooie kansen. Schoten van Lumbeeck en Baert gingen rakelings naast en Stockman kon net niet bij een voorzet van Knaepkens. Aan de andere kant was het wel raak. Na wat geharrewar voor doel werd doelman Janssens  geklopt, 0-1. Even later kregen de bezoekers een nieuwe kans, maar deze keer pakte Janssens uit met een knappe redding. Het duurde even voordat Solona de wedstrijd terug in handen nam. Op het kwartier kwam daar dan toch de gelijkmaker. Knaepkens bediende Claes, die razendsnel draaide en de 1-1 binnen knalde. Zoals zo vaak na een doelpunt is de concentratie wat minder en nauwelijks veertig seconden later stonden de goddelijke kanaries al terug op achterstand. Balendonck kon via een afgeweken bal de 1-2 scoren. Vlak voor rust nog één keer Solona. Na een mooie actie kwam de bal bij Stockman. Zijn voorzet/schot werd door Meeusen in doel gewerkt, 2-2. Meteen hierna werd gefloten voor de rust.

Na de pauze wilde Solona het heft meteen in handen nemen maar in de eerste minuut liep het al mis. Na slecht inspelen kwam Boumediene alleen voor doel en plaatste ijzig kalm de 2-3 op het bord. Solona probeerde het enkele keren van op afstand, maar de schoten misten kracht of richting om de doelman echt te bedreigen. Toen Tongeren nog eens kwam piepen was het metten terug prijs. Het schot van Balendonck verdween via de Janssens tegen de paal, terug tegen Janssens en in doel, 2-4. Wat een pech. Maar Solona gaf niet op. Na een corner dolde Baert met zijn tegenstander en belandde de bal via Meeusen bij Knaepkens die eenvoudig de 3-4 kon binnentikken. De wedstrijd werd wat bitsiger met enkele overtredingen waardoor er maar liefst vier gele kaarten vielen. Solona bleef het proberen, maar telkens zat er nog een been tussen of kwam de doelman gepast tussenbeide. De beste kans was nog voor Claes. Hij kreeg een kans voor een leeg doel, maar raakte de bal onvoldoende om hem binnen te werken. Met nog vijf minuten op de klok ging Solona wat meer risico nemen en met vliegende doelman spelen. Dit rendeerde vrijwel meteen. Uytterhoeven bracht voor en Meeusen tikte de gelijkmaker binnen, 4-4. De kanaries gingen nu vol voor de winst. Meeusen bracht hard voor, maar Uytterhoeven kon net niet bij de bal. Even later werd een schot van Knaepkens gekeerd van de doellijn. In de laatste 20 seconden nog één aanval. Meeusen bracht de bal voor, maar zowel Knaepkens als Uytterhoeven konden niet bij de bal. Boumediene kon de bal onderscheppen en trapte van op zijn eigen helft de 4-5 in doel. Wat een mokerslag. Nadien was er onvoldoende tijd om nog een aanval op te zetten waardoor Solona met lege handen achter bleef.

Doelpunten/assists:

05’          0-1 Meers

14’          1-1 Claes (Knaepkens)

15’          1-2 Balendonck

19’          2-2 Meeusen (Stockman)

20’          2-3 Boumediene

27’          2-4 Balendonck

28’          3-4 Knaepkens (Meeusen)

37’          4-4 Meeusen (Uytterhoeven)

40’          4-5 Boumediene

Interviews:

  • Tibo Uytterhoeven: “We hebben voldoende kansen gehad, maar het niet weten af te maken. Onze efficiëntie moet terug omhoog. ”
  • Stijn Raes: “Ik ben blij dat ik nog eens heb kunnen meespelen. Ik mis nog wat matchritme, maar geef me enkele weken en ik zal er staan.”
  • Dirk Spaepen: “Ik wilde vol voor de winst gaan, vandaar bleef ik met de vliegende doelman spelen. We hebben nog voldoende kansen gehad om het af te maken, maar het dubbeltje viel spijtig genoeg op de verkeerde kant.”

In de rand:

  • De Solona familie is weer wat groter geworden. Steven Cuyt en zijn vriendin Sophie hebben een dochtertje gekregen, Félin. Proficiat!
  • Iedereen was op tijd naar huis want de volgende dag was het de Solonaquiz die alweer een groot succes was.
  • Voorzitter Borremans werkt achter de schermen al aan volgend jaar. Zowel Jansen als Meeusen hebben hun contract al verlengd.