Solona met opgeheven hoofd uit de beker

ZVC Solona Ranst kan niet stunten in de Beker van België tegen Halle-Gooik.  De Pajotters waren te sterk en wonnen de wedstrijd met 3-7.  Op Jansen en Raes na, kon coach Spaepen op een volledige kern rekenen.  Debutant Stockman kreeg meteen zijn vuurdoop terwijl Goris veldverplichtingen had en zijn plaats op de bank werd warm gehouden door Uytterhoeven. 

In een volgepakte sporthal Het Loo zagen 320 toeschouwers een moedig Solona opdraven.  Van een studieronde was geen sprake. De Brazilianen van Halle-Gooik wisten waarvoor ze gekomen waren en  probeerden het  klusje in sneltempo te klaren.   Dit was  echter buiten  doelman Jan Janssens en het sterke verdedigende blok van de thuisploeg gerekend.   De doelpogingen die Halle-Gooik in het begin  van de wedstrijd kreeg werden  door Janssens uit het doel geranseld en de enkele keren dat hij er niet aankon, bracht het doelhout redding.  Cuyt was dicht bij de openingstreffer nadat hij een corner in één tijd naar de kruising knalde waar doelman Zaramello alle moeite van de wereld had om het schot te weren.  Na 14 minuten was het dan toch raak.  Balverlies van Ranst werd koelbloedig afgestraft door Galan Carsi: 0-1.  Lang konden de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong.  Nadat Baert de bal onderschepte op eigen helft en op geniale wijze Knaepkens op weg naar doel zette, twijfelde de jongeling niet en schoof in twee tijden de bal onder de bezoekende doelman tegen de netten: 1-1 en alles te herdoen. Er was nog even commotie toen de scheidrechter handspel van Carpes De Bail niet floot en zo Ranst een 10-meter trap ontnam, maar bijna de rest van de eerste helft bleef doorgaan op hetzelfde elan:  FP Halle-Gooik zette druk en bestormde het doel van Janssens zonder resultaat. Bijna…want met nog anderhalve minuut te spelen schakelden de bezoekers niet 1 maar 3 versnellingen hoger en wisten ze Solona tot drie maal uit verband te spelen.  Gomes Leitao (2) en D’Angelo zorgden voor een 1-4 ruststand.

De rust deed de kanaries blijkbaar deugd.  Na 4 minuten in de 2e helft bediende Baert de snelle De Bie die met een steekbal Zaramello voor de 2e keer die avond verschalkte: 2-4 en Halle-Gooik weer even wakker geschud.  Het blok dat Spaepen had uitgedacht bleef door jongens als Claes en Stockman staan als een huis, maar aan de koelbloedige bezoekers was geen houden aan.  Met nog 10 minuten op de klok legde Galan Carsi zijn tweede in het mandje en 3 minuten later zorgde De Bail voor de 2-6.  Doelman Jan Janssens kreeg een applausvervanging waardoor Uytterhoeven nog 5 dolle minuten mocht opdraven.  Nadat coach Fuentes zijn doelman mee naar voor stuurde om de Ranstenaren helemaal monddood te maken, onderschepte Lumbeeck in twee tijden de bal van D’Angelo.  De bal kwam bij Meeusen die niet twijfelde en vanop de middenlijn de bal enig mooi tegen de netten schoot: 3-6.  De 3-7 van Bissoni Tietz was slechts een voetnoot in een voor iedereen aangename wedstrijd.  ZVC Solona Ranst verlaat met opgeheven hoofd en veel complimenten de Beker van België Futsal.

Doelpunten/assists:

14’          0-1 Galan Carsi

14’          1-1 Knaepkens (Baert)

19’          1-2 Gomes Leitao

19’          1-3 Gomes Leitao

20’          1-4 D’Angelo

24’          2-4 De Bie (Baert)

30’          2-5 Galan Carsi

33’          2-6 Carpes De Bail

35’          3-6 Meeusen (Lumbeeck)  

Interviews:

Captain Yaël Meeusen: “wat-een-wedstrijd!! 320 supporters in de zaal die zorgen voor een ongelooflijke sfeer.  Als je dan merkt dat onze tactiek aanslaat begin je er zelfs wat vertrouwen in te krijgen.  Maar goed, tegen dit Halle-Gooik mogen wij nog 3 dagen spelen, we kunnen hier nooit tegen winnen.  We hebben het ze wel heel moeilijk gemaakt en dat doet deugd.”

Doelman en Man v/d Match Jan Janssens: “de match van mijn leven? Ik denk het wel! Ik geef toe dat er af en toe wat geluk mee gemoeid is, maar geluk dwing je af.  Voor de wedstrijd zouden we met z’n allen tekenen voor deze uitslag. We zien wel waar het schip naartoe vaart”

Voorzitter Johan Borremans: “dit is een fantastische avond! We hebben er lang een wedstrijd van gemaakt, maar de profs van Halle-Gooik zijn gewoon te sterk voor een kleine dorpsclub en dat is geen schande.  Chapeau voor onze spelers en technische staf.  We hebben reclame gemaakt voor het Ranstse zaalvoetbal."

In de rand:

  • 1600! Zoveel pilsjes zijn er dinsdag over de toog gegaan in Sportcafé Het Loo.
  • Complimenten langs alle kanten voor ZVC Solona Ranst.  Zowel voor het geleverde spel als voor de organisatie en de supporters.
  • Niet enkel in Sportcafé Het Loo vloeide het bier rijkelijk.  Ook enkele lokale café’s konden later op de avond mee genieten van de topaffiche. Enkele spelers werden in de vroege uurtjes nog gesignaleerd in het Lierse discotheek wezen.
  • Luis De Bie speelde waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen voor de kanaries. Luis vertrekt voor 6 maanden naar Azië met zijn partner.  Veel plezier Luis en Julie!!
  • De volgende wedstrijd is op 10 november om 20u in Genk.  De supportersbus vertrekt om 18u in café De Solsleutel.