Solona maakt brandhout van Duvel Breendonk B

Duvel Breendonk B moet kelk tot op de bodem ledigen tegen sterk Solona. Na een overtuigende prestatie werden de bezoekers huiswaarts gestuurd met een 8-1 pandoering.

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen moest Solona Ranst tegen het, voor hen, onbekende Duvel Breendonk B aantreden. Nog voor de wedstrijd van start ging, stond sporthal Het Loo reeds in vuur en vlam. Op de tonen van Dotan (We’re coming home now) werden de smaakmakers van vorig seizoen, Matthias ‘het manneke’ Baert en Wesley ‘de kleine generaal’ Jansen, warm onthaald door het thuispubliek.

Van een studieronde was geen sprake. De kanaries grepen DBB meteen bij de keel. Bij de eerste aanval was het meteen prijs. Baert ontdeed zich van zijn rechtstreekse tegenstander en zette met een splijtende pas Meeusen alleen voor doel. Deze had de bal maar binnen te leggen, 1-0. Solona bleef aan een hoog tempo spelen waar de bezoekers geen raad mee wisten.

Na een individuele fout veroverde Meeusen de bal en nette hij de 2-0. Nog was de honger niet gestild. Geel-Blauw creëerde kans na kans, maar zowel Knaepkens (3x), Meeusen (2x) en Lumbeeck lieten de wenkende mogelijkheden liggen. Vlak voor de koffie ontbond Baert nogmaals zijn du(i)vels, waarna Knaepkens mooi afrondde. 3-0! Een zeer indrukwekkende eerste helft van een jong Solona.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld als het begin van de eerste helft. Na het zoeken van tal van openingen bediende Baert Meeusen. De kapitein maakte zijn hattrick compleet, 4-0. De bezoekers zakten als een pudding in elkaar en de galleryplay werd tentoongesteld. ‘Het manneke’ deed zijn naam alle eer aan en verzorgde de show voor het thuispubliek. Met een AKA a la Ronaldinho passeerde hij een bezoeker en schotelde Knaepkens  de 5-0 voor. Nog was het liedje van Baert niet uitgezongen. Na een nieuwe fout van de bezoekers legde hij de 6-0 in het mandje. Het publiek wist met hun vreugde geen blijf en ging helemaal uit de bol toen ‘de kleine generaal’ zijn opwachting maakte. T-shirts en Bh’s vlogen in het rond, maar Jansen bleef stoïcijns. Bij zijn eerste actie opende hij zijn doelpuntenrekening van het huidige seizoen na alweer een assist van Baert, 7-0! Nadien begonnen de kanaries slordiger te spelen, niet toevallig wanneer controleur Lumbeeck en dirigent Baert op de bank zaten. Doelman Janssens hield in eerste instantie met enkele uitstekende reflexen de 0 op het bord, maar moest zich even later na slordig uitverdedigen toch gewonnen geven, 7-1. In de laatste 5 minuten kwamen er nog een resem kansen voor de thuisploeg, maar slechts 1 daarvan werd verzilverd. Na een lang uitgesponnen aanval maakte Knaepkens op aangeven van Meeusen eveneens zijn hattrick, 8-1. Vlak hierna floot een sterk leidende De Neef de wedstrijd af.

Doelpunten/assists:

1-0 Meeusen (Baert), 2-0 Meeusen, 3-0 Knaepkens (Baert),  4-0 Meeusen (Baert), 5-0 Knaepkens (Baert), 6-0 Baert, 7-0 Jansen (Baert), 7-1 —, 8-1 Knaepkens (Meeusen)

Interviews:

  • Jan Janssens: “We hebben, op 10 minuten na, een heel sterke wedstrijd gespeeld. Ik had graag de 0 gehouden vandaag. Dat is een werkpuntje dat we moeten meenemen naar de volgende wedstrijd.”
  • Levi Lumbeeck: “Als ouwe rot in het vak hoop ik mijn ervaring te delen met de jeugd, net zoals Peter ‘Bolle’ Helsen voor mij heeft gedaan. Dat ik niet scoor is geen probleem, ik ben er om de organisatie te behouden en mijn favoriete spelletje verdeel en heers te spelen!”
  • Matthias Baert: “Het liep lekker vandaag. Dat de tegengoal valt als ik op de bank zit, dat is geen toeval he! Of ik tevreden ben met mijn 5 assists? Ik wil er dit seizoen 50 geven!”

In de rand:

  • Wesley Jansen en Matthias Baert keren terug naar het vertrouwde nest. Na de wedstrijd namen ze uitgebreid de tijd om de supporters te voorzien van handtekeningen en foto’s.
  • Trainer Sven Sebrechts en First Lady Lindsey Theys genieten momenteel van hun huwelijksreis. Toch stond Sebrechts in rechtstreeks contact met ploegafgevaardigde Rudi Knaepkens. Hierdoor konden de tactische richtlijnen doorgegeven worden.
  • Een unicum in het bestaan van Solona. Wesley Jansen vertrok als eerste na de partij. Hij had namelijk de dag daarna nog andere professionele verplichtingen. Zien we daar de eerste tekenen van volwassenheid…???