Solona laat punten liggen in La Louvière

Solona verliest in de slotfase. RAAL La Louvière Futsal A won het spektakelstuk met 6-4.

Spaepen selecteerde de volgende namen: Janssens, Meeusen, Knaepkens,  De Bie, Uytterhoeven, Cuyt, Lumbeeck en Baert. Claes (professionele verplichtingen), Raes(enkel) en Jansen (voet) gaven verstek.

 Solona kende een moeilijke start tegen La Louvière.  Het probeerde wel maar verder dan enkele afstandsschoten kwam het niet. La Louvière daarentegen zette een stevige organisatie neer en loerde op de counter. Solona kwam goed weg toen de thuisspits oog in oog met doelman Janssens naast knalde. Bij de volgende mogelijkheid was het dan toch prijs. Een strakke voorzet week af op Cuyt en hobbelde tergend traag onder doelman Janssens binnen, 1-0. Solona was ogenschijnlijk nog wat vermoeid van de lange busrit, want de eerste tien minuten kwam het amper in het spel voor.  Spaepen kon het niet meer aanzien en bracht Baert in voor meer creativiteit. Een gouden wissel zo bleek. Baert schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde richting doel. De afgeweken bal belandde bij Meeusen die via doelman Infantino de gelijkmaker kon scoren, 1-1.  Nauwelijks een minuut later waren de kanaries daar opnieuw. Na een snelle counter was Cuyt de sterkste in een duel en knalde de 1-2 in het dak van het doel. Zoals zo vaak bij het scoren van een doelpunt, verslapt de concentratie een beetje. La Louvière had nog maar nauwelijks afgetrapt of de gelijkmaker hing al tegen de netten. Kapitein Valdemi schoot vanuit een onmogelijke hoek de 2-2 op het bord. Solona was helemaal van slag. Nauwelijks een minuut later was het op achtervolgen aangewezen toen Doclot de bal in het midden van het doel binnenschoot, 3-2. De wolven roken bloed en op slag van rust was het weer prijs. Doelman Janssens pareerde tot drie maal toe de pogingen van de thuisploeg, maar op de rebound van Ramdani had hij geen verhaal, 4-2. Dit was meteen ook het laatste wapenfeit van het eerste bedrijf.

Na de koffie ging Solona hoger druk zetten. Echter werd de eerste, de beste counter genadeloos afgestraft. Valdemi verscheen alleen voor doelman Janssens en liet deze geen kans, 5-2. De wedstrijd werd wat bitsiger maar Solona kwam wat beter in het spel. Schoten van Uytterhoeven en Lumbeeck gingen rakelings naast. Baert kende meer geluk bij zijn poging vanop afstand. Hij knalde de bal staalhard in de benedenhoek, 5-3. Even later had Baert de rol als aangever. Hij bediende Knaepkens die met een subtiel hakje de 5-4 op het bord zette. De wedstrijd werd heviger en er ontstonden meer discutabele fases die het mooie voetbal belette. Vijf minuten voor tijd kreeg La Louvière een tien meter trap, maar Janssens pareerde de poging. De kanaries gingen vervolgens met vliegende keeper spelen en kregen nog enkele uitstekende mogelijkheden. Meeusen schoot nog eens voorlangs en Baert knalde op de buitenkant van de paal. Solona en de fanatieke meegereisde fans dachten even dat Cuyt de gelijkmaker had genet, maar de scheidsrechter had blijkbaar al gefloten en gaf een vrije trap aan de rand van de baklijn. Deze beslissing werd hevig betwist door alles wat een Solona-hart had, maar de man in het zwart bleef bij zijn beslissing. Solona probeerde nog wel, maar was er aan voor de moeite toen Doclot, vlak voor tijd, de bal kon onderscheppen en de 6-4 eindstand op het bord kon zetten.

 

Doelpunten/assists:

04’          1-0 Owngoal Cuyt
14’          1-1 Owngoal (Meeusen)

15’          1-2 Cuyt (-)

16’          2-2 Valdemi

17’          3-2 Doclot

19’          4-2 Ramdani

22’          5-2 Valdemi

29’          5-3 Baert (-)

31’          5-4 Knaepkens (Baert)

39’          6-4 Doclot

 

 

Interviews:

  • Tibo Uytterhoeven: “Ik ben blij dat ik eindelijk mijn opwachting mocht maken bij de grote jongens. Het gaat wel een stukje sneller dan ik gewoon ben. Ik kan enkel maar bijleren door op dit niveau te spelen.”
  • Steven Cuyt: “De bal was al binnen en toen floot de scheids pas. Het beeldmateriaal spreekt voor zich. Verder geef ik hier geen commentaar op.”
  • Dirk Spaepen: “Je ziet dat deze jongens meer trainen dan de onze. Al bij al doen we het goed en moeten we leren uit dit soort wedstrijden.”

 

In de rand:

  • De eerste ploeg van KSK Oelegem kwam onze jongens mee aanmoedigen, lieten zich van hun beste kant zien en zorgde voor een ongeziene sfeer. Dat ze later dit weekend periodekampioen werden kwam misschien wel door deze teambuilding. Alvast bedankt en een dikke proficiat voor deze titel.
  • La Louvière wist niet wat er gebeurde. Een half uur na de wedstrijd was al het bier op. Plaatselijke handelaars werden gecontacteerd om de kantine uit de nood te helpen.
  • Dit was de laatste competitiewedstrijd van Luïs De Bie die voor zes maanden naar Azië vertrekt. We wensen hem een mooi avontuur toe en verwachten hem volgend seizoen eens zo sterk terug.