Solona kan de 0 houden in eigen huis

Jeugdig Kras ten onder tegen ervaren Solona. Kras Antwerpen ging met de billen bloot, het werd 7-0 voor ZVC Solona.

Trainer Sebrechts kon beschikken over nagenoeg volledig fitte kern: Meeusen, Janssens, Baert, Lumbeeck, De Bie, Claes, Knaepkens en Jansen.  Cuyt ontbrak wegens professionele verplichtingen.

In de beginfase was het wat aftasten voor beide ploegen. De goede organisatie van beide ploegen zorgde er voor dat er niet echt doelkansen te noteren vielen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Solona toch iets meer opzetten. Baert en Lumbeeck probeerden het van op afstand maar  hun schoten misten de goede richting. Even later was het toch prijs toen de bezoekers een voorzet/schot van Baert in eigen doel werkten, 1-0. De kanaries lieten Kras komen en prikten ten gepaste tijden tegen.  Baert speelde Meeusen vrij aan de linkerkant, deze bleef rustig en schoof de bal onder de doelman binnen, 2-0. Niet veel later was het alweer prijs. Na een perfect uitgespeelde counter bediende De Bie Meeusen die eenvoudig de 3-0 op het bord kon zetten. Nog voor het kwartier leek de wedstrijd gespeeld. Kras begon toch iets beter in het spel te komen. Met enkele afstandsschoten zorgden ze voor dreiging maar doelman Janssens pareerde elke poging. Wanneer hij dan toch geklopt leek, stond de paal de aansluitingstreffer in de weg. Vlak voor rust kreeg Jansen nog een ultieme kans om de voorsprong uit te breiden, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Meteen na deze kans werd er gefloten voor de rust.

Solona wilde de wedstrijd snel in een definitieve plooi leggen en overpowerde de tegenstander in het begin van het tweede bedrijf. Knaepkens zag Meeusen vrij staan aan de tweede paal. De kapitein kon niet meer missen en maakte zijn hattrick compleet, 4-0. De kanaries bleven het bezoekende doel bestoken. Knaepkens legde achteruit op Lumbeeck die met een weergaloze knal de 5-0 tegen de touwen jaste.  De thuisploeg nam wat gas terug en Kras kwam wat beter in de partij. In het veldspel moesten ze zeker niet onderdoen, maar in de zone van de waarheid stokte het soms voor de bezoekers. Toen ze toch eens oog in oog met doelman Janssens kwamen had deze een uitstekende voetreflex in huis om een tegendoelpunt te vermijderen. Ondertussen liet Kras veel ruimte in de rug. Een kolfje naar de hand van Jansen. Baert met de lange bal die perfect werd gecontroleerd door de kleine generaal. Deze twijfelde niet en legde de bal in het hoekje, 6-0. Claes en De Bie waren nog dichtbij een doelpunt, maar vonden de bezoekende doelman op hun weg. Ook Janssens moest nog één keer zijn kunnen tonen op een lage schuiver. Vlak voor tijd nog een kopie van de zesde goal met dezelfde acteurs. Het manneke die perfect Jansen lanceerde. De topschutter deed zijn naam alle eer aan en legde de 7-0 eindstand vast. Hierna kabbelde de wedstrijd naar het einde.

Doelpunten/assists:

7’            1-0 Owngoal
11’          2-0 Meeusen (Baert)

13’          3-0 Meeusen (De Bie)

27’          4-0 Meeusen (Knaepkens)

30’          5-0 Lumbeeck (Knaepkens)

38’          6-0 Jansen (Baert)

46’          7-0 Jansen (Baert)

Interviews:

  • Yaël Meeusen: “Of ik blij ben met mijn hattrick? Het belangrijkste is dat ik de ploeg heb kunnen helpen en dat we de twee punten thuis houden. Al kan ik niet ontkennen dat ik verheugd ben dat ik na enkele droge weken (op het parket) weer op het scorebord sta.”
  • Jan Janssens: “Voor de tweede keer dit seizoen de nul houden is leuk. Ik moet een pluim geven aan mijn verdediging. Zij hebben zich vandaag dubbel geplooid!”
  • Luis De Bie: “Weken heb ik moeten missen door blessures en professionele verplichtingen. Eindelijk kon ik nog eens genieten van het spelletje dat ik o zo graag speel!”

In de rand:

  • Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was Kras toch geen te onderschatten ploeg. Mits enkele jaren ervaring zullen deze jonge knapen zeker betere resultaten kunnen voorleggen.
  • Heugelijk nieuws was er ook te melden. Zowel Topschutter Jansen als voorzitter Van Kiel kondigden hun trouwplannen aan
  • Rustige vrijdagavond voor de spelers en staf van Solona. Bij velen was ‘Dry Januari’ een goed voornemen waardoor de ‘Chateau Minerale’ vaker besteld werd dan andere dranken.