SOLONA KAMPIOEN IN REGIO CENTRAAL!!!

 Sebrechts kon nog steeds niet rekenen op Meeusen die sukkelt  met pubalgie. De rest tekende wel present: Janssens,  Knaepkens, Baert, Claes, Lumbeeck, De Bie, Cuyt en Jansen.

 Het beloofde een interessante wedstrijd te worden tussen de  nummer één en twee van het klassement. Tijd voor een  studieronde was er niet. Vanaf de eerste minuut werd het  duidelijk dat dit een zeer intensieve wedstrijd ging worden. Het  spel ging vlot op en neer waardoor dit een leuk schouwspel werd  voor de talrijk opgekomen fans. De eerste kans was voor de  thuisploeg. Baert dolde met zijn rechtstreekse tegenstander en  haalde de trekker over, maar zijn schot stierf in het zijnet. Ook Katelijne kreeg een uitstekende mogelijkheid om de score te openen, maar de bezoekende spits kreeg zijn voet net niet voldoende tegen de bal. Cuyt probeerde het enkele malen van op afstand en bij zijn derde poging kende hij succes. Op aangeven van Baert knalde hij de 1-0 hoog in het dak van het doel.  De kanaries bleven het heft in handen nemen en drukten de bezoekers achteruit. Knaepkens en Claes verzuimden om de kansen  af te maken. Dit was het signaal voor Sebrechts om Jansen in te brengen, een wissel die meteen loonde. Hij stond nauwelijks op het veld of veroverde de bal en ging recht op doel af. Met een hard grondscherend schot zette hij de 2-0 op het bord. Niet veel later verstuurde Baert een lange bal die in één tijd door Jansen op de slof werd genomen. De keeper pakt uit met een wereldredding. Applaus van het gele publiek was op zijn plaats. Vlak voor rust weer zo’n lange bal van Baert op Jansen, die alleen op doel kon afgaan en de bal naast de keeper in doel werkte, 3-0. Dit was meteen ook de ruststand.

Na de rust een heel ander spelbeeld. Solona speelde uit organisatie en de bezoekers namen het commando over. Janssens kon eerst nog redding brengen op een hard schot, maar in de herneming was hij kansloos, 3-1. De kanaries bleven zenuwachtig spelen en speelden enkele counters slecht uit waardoor Katelijne in de wedstrijd bleef. Janssens keepte, zoals hij al een heel seizoen bezig was, op een hoog niveau en hield de voorsprong staande. Benen, voeten, zijn hoofd,… alles legde hij in de weg. Tien minuten voor tijd werd hij dan toch geklopt. Na geharrewar voor doel kon de bezoekende spits de 3-2 op het bord zetten. Ei zo na werd de gelijkmaker gescoord, maar doelman Janssens pakte uit met een ongeziene voetreflex. Sebrechts bracht De Bie in de ploeg en dat zorgde voor meer aanvallende dreiging. Na een perfect uitgespeelde counter bediende Baert De Bie, deze laatste legde eenvoudig het leer in het lege doel, 4-2. Enkele minuten voor tijd zorgde diezelfde De Bie ervoor dat de wedstrijd in een definitieve plooi werd gelegd. De Bie kapte zijn man uit en trapte op doel, via de paal en een tegenstrever belandde de bal in de goal, 5-2. De banken ontploften en het feestje kon beginnen. De 5-3 in het slot was niet meer dan een voetnoot. Vlak hierna werd er afgefloten. De Solona aanhang ging uit zijn dak. De rest is geschiedenis…

Doelpunten/assists:

7’            1-0 Cuyt (Baert)

18’          2-0 Jansen (-)

24’          3-0 Jansen (Baert)

33’          3-1 —

40’          3-2 —

42’          4-2 De Bie (Baert)

47’          5-2 Owngoal (De Bie)

48’          5-3 —

Interviews:

 • Yaël Meeusen: “Dit is onze tweede kampioenschap op rij. Ik had het al eens meegemaakt in mijn beginjaren, maar dan op een lager niveau. Dit is toch iets unieks. Ik hoop dat ik snel weer fit ben en mijn steentje kan bijdragen. ”
 • Sven Sebrechts: “Mijn tactische ingeving? Ik had Jansen hiervoor klaargestoomd. Je moet altijd iets doen wat de tegenstander niet verwacht! Bij deze kondig ik ook mijn afscheid aan. Ik heb succesvolle jaren gekend maar heb nood aan tijd met mijn gezin. Dat is namelijk nog altijd het belangrijkste wat er is.”
 • Johan Borremans & David Van Kiel: “Of we tevreden zijn? Natuurlijk! We willen met deze club nog veel bereiken. Nu is het tijd om te genieten! Vanaf volgende week werken we aan volgend seizoen.” 
 • Levi Lumbeeck: “Ik ben wel wat emotioneel ja. Volgend seizoen doe ik een stapje terug. Daarom ben ik blij dat ik afscheid heb kunnen nemen met een titel.”
 • Jan Janssens: “Ik ben heel tevreden over mijn seizoen. Ik ben eigenlijk als een goede wijn, ik word beter met de jaren. Vanavond ga ik me eens goed laten gaan.”
 • Luis De Bie: “Belangrijke goal op een belangrijk moment. Ik ben blij dat ik op het scorebord sta!”
 • Rudi Knaepkens: “Ik heb genoten van de samenwerking met Sebrechts, ik wens hem alle geluk voor in de toekomst. Maar eerst gaan we dit vieren!!!”
 • Stef Claes: “Ik ben lang geblesseerd geweest maar was net op tijd terug op niveau. Wat een ervaring!”
 • Jari Knaepkens: “Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik heb nog een lange carrière voor de boeg maar mijn prijzenkast mag al gezien worden.”
 • Wesley Jansen: “Jansen is een garantie op doelpunten, hiervoor ben ik geboren.”
 • Matthias Baert: “Ik ben het manneke van de assists. Laat de rest maar bewegen, ik doe wat ik het beste kan: verdeel en heers!”

In de rand:

 • De tribunes zaten afgeladen vol. Een jonge telg telde maar liefst 124 supporters in de zaal. Muziek, toeters en bellen waren aanwezig. Kortom het was een avond om nooit te vergeten. Bij deze willen wij alle supporters nog eens bedanken!
 • Domper op de feestvreugde was de zware blessure van Baert, die afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis. Zijn seizoen zit er op. Spoedig herstel gewenst
 • Na de wedstrijd werd eerst sporthal ‘het Loo’ en nadien Café De solsleutel onveilig gemaakt met gezangen en enkele drankjes. Het werd nog een lange nacht!