Solona kaapt 3 punten in Genk

Nipte overwinning houdt ZVC Solona in de top van het klassement. Futsal United Boxberg Genk werd in extremis verslagen met 4-5.

Spaepen had af te rekenen met een hele rits afwezigen: Baert (Privé redenen), Knaepkens (Privé redenen), Stockman (Pols), J. Janssens (Privé redenen) en De Bie (Lies) moesten afhaken. Hij selecteerde M. Janssens, Meeusen, Claes, Jansen, Uytterhoeven, Cuyt en Celis.

De thuisploeg eiste de bal op maar kwam amper tot kansen. In de hele eerste helft moest doelman Janssens slechts tweemaal tussenbeide komen. Het blok van onze kanaries stond dan ook scherp te verdedigen. Zelf creëerde Solona enkele kansen op de counter, maar deze werden te onzorgvuldig uitgespeeld om echt gevaarlijk te worden. De beste kansen waren nog voor Jansen en Meeusen, maar de paal en de doelman zorgden voor redding. Toen vlak voor rust een thuisspeler met rood naar de kant moest, mochten de kanaries twee minuten met een man meer spelen. Solona kreeg een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de thuisdoelman wist raad op pogingen van opnieuw Jansen en Meeusen. Scoren werd er niet meer gedaan, waardoor we met een brilscore gingen rusten.

In de tweede helft leek hetzelfde spelbeeld zich te onttrekken. Echter deed een onoplettendheid in de bezoekende verdediging hier anders over beslissen. Na wat geharrewar voor doel, kon Darrag vanop de achterlijn, de bal toch nog in doel werken, 1-0. Solona probeerde dit meteen recht te zetten, maar schoten van Celis en Claes misten het kader. De bezoekers schoven iets meer naar voor waardoor er meer ruimte in de rug lag. Hier profiteerde Boxberg optimaal van. Na een vlijmscherpe counter was M. Kerrouach sneller op de bal dan M. Janssens en tikt de bal in doel, 2-0. Tijd dat Jansen van zich liet horen. Met enkele slangenbewegingen ging hij zijn rechtstreekse tegenstander voorbij en knalde de bal heerlijk in doel, 2-1. Zoals zo vaak na een doelpunt is de concentratie even wat minder en ook nu was het weer prijs. Enkele tellen later was de dubbele voorsprong een feit. R. Kerrouach maakte er 3-1 van. De kanaries reageerden als door een wesp gestoken. Uytterhoeven en Cuyt testten eerst nog de vuisten van de thuisdoelman. Celis kende meer geluk, op aangeven van Jansen schoot hij de 3-2 hard in het dak van het doel. Even later was Jansen daar opnieuw. Met de ‘Wes-beweging’ schakelde hij zijn rechtstreekse tegenstander uit en knalde in het dak van het doel, 3-3. De bezoekende supporters gingen uit hun dak. Net zoals enkele minuten geleden had Solona zijn lesje niet geleerd. De concentratie was niet op punt en Darrag kon van uit een schuine hoek 4-3 van maken. Met nog enkele minuten op de klok koos trainer Spaepen ervoor om met Uytterhoeven als vliegende keeper te spelen. De bal ging vlot van voet tot voet. Celis speelde de bal, via een hand van de thuisspeler, terug tot Uytterhoeven, die de bal overhoeks binnen knalde. De supporters gingen uit hun dak. Consternatie toen bleek dat de scheidsrechter reeds gefloten had en een penalty gaf. Een klus voor Jansen die het niet aan zijn hart liet komen. Enig mooi knalde hij de bal in de kruising. De kanaries bewaarden nu wel de rust en zette hun organisatie op poten. Met nog een halve minuut op de klok veroverde Celis de bal, die Jansen lanceerde, deze laatste bediende Meeusen die aan de tweede paal de bevrijdende 4-5 kon netten. Wat een explosie van vreugde bij de bezoekers en meegereisde supporters. Kansen werden er niet meer weggegeven waardoor dit meteen ook de eindstand was.

Doelpunten/assists:
22’​1-0 Darrag
26’​2-0 H. Kerrouach​
29’​2-1 Jansen (-)
30’​3-1 R. Kerrouach
32’​3-2 Celis (Jansen)
34’​3-3 Jansen (-)
35’​4-3 Darrag
38’​4-4 Jansen (-)
39’​4-5 Meeusen (Jansen)

Interviews:
– Yaël Meeusen: “Dit was een vintage Meeusen doelpunt. Ik stond op mijn plaats! ”

– Steven Cuyt: “Ik kwam nog een keer depanneren en heb mijn duit in het zakje gedaan denk ik. Organisatorisch was de eerste helft top. Als we daar betere counteren was de wedstrijd met de rust reeds gespeeld. Ik sta klaar wanneer ze mij nodig hebben.”

– Johan Borremans: “Er was even een klein opstootje op en naast het veld, maar dat was snel bemiddeld. In het heetst van de strijd kan een discussie al eens voorvallen, maar we hebben het als grote mensen opgelost.”

In de rand:
– Een tiental supporters maakten de verplaatsing naar Genk. Wij willen hen dan ook bedanken voor hun steun!
– Voorzitter Borremans was snel weg na de wedstrijd. Misschien zat zijn trouwfeest hier voor iets tussen. Vanwege de gehele ZVC Solona familie wensen wij Johan en Isabel het allerbeste toe.
– Na het wegvallen van Charleroi is de kalender gewijzigd. Hiervan zal snel een update volgen op onze website.