Solona haalt uit met 10-2

Solona wint overtuigend met dubbele cijfers. Luchtbal 76 werd naar huis gestuurd met een 10-2 pandoering.

Enkele spelers waren nog niet bekomen van het kampioenenfeestje van vorige week. Daarom beschikte Sebrechts over 6 fitte spelers: Janssens, Meeusen, Knaepkens, Baert, Jansen en De Bie

Solona begon sterk aan de partij en domineerde de beginfase. Echter lieten ze een aantal kansen onbenut. Het was dan ook even schrikken toen de bezoekers na een vlijmscherpe counter de 0-1 op het bord zette met een puntertje. De kanaries lieten het niet aan hun hart komen en bleven dominant voetbal op het parket leggen. Toch was het wachten tot de tiende minuut vooraleer Solona kon scoren. Na een individuele actie sneed Baert naar binnen en knalde de bal onhoudbaar in het dak van het doel, 1-1. Toen gin het plots snel en ontbond Jansen zijn duivels. Hij lukte een hattrick binnen een tijdspanne van 4 minuten. Eerst was Baert nog de aangever waarna Jansen de bal maar had binnen te tikken,2-1. De 3-1 en 4-1 kwamen tot stand na het betere slalomwerk van de kleine generaal. Solona kreeg nog kansen, maar scoren lukte niet meer waardoor we ook gingen rusten bij deze stand.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld als in de eerste. Solona eiste de bal op en trok meteen ten aanval. Na een counter zette Baert Meeusen alleen voor doel, hij bleef kalm en schoof de bal tussen de benen van de doelman, 5-1. Even later deed Baert hetzelfde met Jansen, ook hij faalde niet 6-1. Jansen deed de vrouwenharten in de tribune nogmaals harder slaan toen hij, opnieuw na een individuele actie, de 7-1 op het bord knalde. Janssens kwam nauwelijks in het spel voor maar liet zich wel tot twee keer toe opmerken met het betere voetenwerk. Eerst dribbelde hij, na een te korte terugspeelbal, de bezoekende spits. Even later had hij ei zo na een assist op zijn conto nadat Meeusen de bal net niet genoeg kon verlengen. De bezoekende doelman trachtte hetzelfde te bewerkstelligen wat Janssens daarvoor had geprobeerd, maar dit liep verkeerd af. Baert nam het cadeau in dank aan en scoorde met een verre lob vanaf eigen helft de 8-1. Na een mooie loopactie  speelde Knaepkens zich vrij en op aangeven van Meeusen kon hij de 9-1 netten. De supporters begonnen te dromen van een tienklapper en begonnen de thuisspelers eens zo hard aan te moedigen. Er werden nog een resem kansen gemist door de kanaries of gekeerd door de bezoekende doelman. Even dachten de supporters dat het zover was, maar het doelpunt van Meeusen werd afgekeurd voor handspel. Vijf minuten voor tijd was het dan toch genoeg geweest besliste Jansen. Met zijn zesde doelpunt van de avond zette hij de 10-1 op het bord. Het laatste woord was nog voor de bezoekers. Na een vlotte en vlijmscherpe counter over verschillende stations, kon de bezoekende spits de 10-2 eindstand vastleggen.

 

Doelpunten/assists:

05’          0-1 —
10’          1-1 Baert (-)

12’          2-1 Jansen (Baert)

14’          3-1 Jansen (-)

16’          4-1 Jansen (-)

27’          5-1 Meeusen (Baert)

32’          6-1 Jansen (Baert)

35’          7-1 Jansen (-)

38’          8-1 Baert (-)

41’          9-1 Knaepkens (Meeusen)

45’          10-1 Jansen (Meeusen)

47’          10-2 —

 

Interviews:

  • Jan Janssens: “We hebben een hele week getraind op mijn voetenwerk. Dit was dan ook de uitgelezen kans om te kijken of de training zijn vruchten heeft afgeworpen. Ik denk wel dat het publiek genoten heeft van mijn kunstjes.”
  • Wesley Jansen: “Op het veld, naast het veld….Scoren doe ik al heel mijn leven!”
  • Sven Sebrechts: “De tweede helft hebben we een nieuw systeem uitgetest. De jongens hebben dat goed gedaan. Nu hebben we een extra mogelijkheid voor in de toekomst!”

In de rand:

  • Een mooi gebaar van respect vanwege onze vrienden van Luchtbal. Voor de wedstrijd overhandigde de bezoekers twee flessen cava voor de gewonnen titel. Vanwege het hele Solona-team willen wij hen dan ook bedanken voor deze mooie geste.
  • Achteraf werd er nog stevig nagekaart in sporthal ‘het Loo’. Hierbij kwam de bekermatch van volgende week aan te pas. Volgens een niet nader genoemde speler zou het wel match worden, het verschil zal niet meer zijn dan vier, vijf, zes goalen…
  • Verscheidene spelers doken nog het nachtleven in. Van Antwerpen tot Lier werden enkele plaatselijke evenementen onveilig gemaakt!