Solona De Ridder met de billen bloot in Brecht

Waar het vorige week nog krabben was voor selecteerbare spelers, werd de job vandaag nog moeilijker voor Borremans om de verplaatsing naar Transport Joosen te maken. Hij selecteerde Ceulemans, Goris, De Beuckeleer, De Ridder, Van Kiel en zichzelf. Mahieu, Schmook en De Bie gaven verstek wegens privéredenen. Janssen had dan weer professionele verplichtingen en Raes zit in de laatste rechte lijn van zijn herstel.

Vrolijke gezichten bij aankomst want er werd gespeeld in het complex waar een half jaar geleden de kampioenenbeker in de lucht werd gestoken. Jammer genoeg zou dit de enigste positieve herinnering blijven vandaag. Van bij de aftrap had SDR wel het meeste balbezit en enkele kansjes via De Beuckeleer en Ceulemans, maar het was duidelijk dat Transport Joosen een oerdegelijke organisatie had neergezet.Ook Van Kiel testte de vuisten van de doelman, maar deze pareerde goed. Aan de overkant redde Goris 2x de meubelen maar na dom balverlies kon ook hij de openingstreffer niet vermijden, 1-0. Vijf minuten later stond de 2-0 op het bord na een goed uitgespeelde counter, dit was meteen ook de ruststand.


Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Solona kreeg de bal, Transport Joosen de goals. Keer op keer werden we koud gepakt op dezelfde wijze en werd de achterstand alsmaar meer onoverbrugbaar na de 3-0 en 4-0. Echt veel weerwerk werd er niet geboden, hetzij dan door technisch voetbalwonder Filip Ceulemans. Hij was veruit de beste Solonees vandaag maar ook hij kon zelfs geen eerredder maken. Dankzij de nog meer aanvallende intenties van de bezoekers werd de score nog verder uitgediept tot 7-0. Dit was tevens de eindstand en betekende het grootste verlies in de laatste 3 seizoenen van Solona De Ridder. Een gitzwarte speeldag dus.

Matchverloop:
17’          1-0
23’         2-0
31’         3-0
34’         4-0
40’         5-0
44’         6-0
48’         7-0

Interviews:

Borremans legde na deze collectieve wanprestatie een spreekverbod op voor alle spelers, zowel de af-als aanwezigen. Hij deed dit om de spelers tegen zichzelf te beschermen en in de hoop de rangen te kunnen sluiten voor de topper volgende week in eigen huis.

In de rand:

Over deze wedstrijd was er weinig na te kaarten, dus werd er duchtig gediscussieerd tijdens de match België – Italië. Voor deze gelegenheid had voetbalanalist Jan Janssens de verplaatsing gemaakt en hij vermaakte de aanwezigen met zijn rijke voetbalkennis, vergezeld van enkele pintjes.