Solona De Ridder maakt alweer achterstand ongedaan

Zoals al eerder aangehaald was onze vierde match een herhaling van onze tweede competitiematch, maar dan op de vertrouwde thuisbasis. Buiten de vertrouwde namen zoals Goris, Raes, De Beuckeleer, Schmook, Mahieu en De Ridder, waren vandaag ook Van Kiel en kersverse papa Ceulemans van de partij. Bedoeling was om hun ervaring te gebruiken om zo de punten thuis te houden tegen ZVC Forfait. Borremans nam samen met Geysels de honneurs waar.

“Die eerste tegengoal zo lang mogelijk vermijden, want onze goaltjes zullen wel vallen”. Het leek wel in dovemansoren gevallen te zijn want na wat ons slechtste kwartier van het seizoen was, stond SDR al 0-2 in het krijt. Mààr 0-2, want Goris was de enigste kanier op niveau in het openingskwartier. Individuele acties lukten niet, inspeelpasses werden verstuurd naar de tribunes en de bal was ook niet de beste vriend. Het inbrengen van Van Kiel was een goeie zet van Borremans, zo bleek. Na inspelen van De Beuckeleer draaide hij enig mooi weg van zijn naaste bewaker en schoof de bal voorbij de bezoekende doelman. Deze aansluitingstreffer bracht hoop bij de thuisploeg en Mahieu en Van Kiel versierden nog kleine kansjes. De bezoekers counterden wanneer ze konden en bij één van deze counters werd Raes schandalig van het veld getrapt. Meteen het laatste wapenfeit van de kleine balvirtuoos. Schmook kwam hem vervangen en ook Ceulemans was ondertussen de wei ingestapt. Ondanks de technische bagage van deze beide heren voetballers, konden ook zij het tempo niet opkrikken en werd er te zwak verdedigd.

 

Na een mooi uitgespeelde counter was ook Goris kansloos en werd het 1-3 vlak voor rusten.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Balbezit voor de thuisploeg, counters voor de bezoekers. Al moet wel gezegd worden dat deze counters steeds meer gevaar inhielden, gezien het risico waarmee gevoetbald werd. Dit risico loonde toen Mahieu een combinatie met De Beuckeleer keurig afwerkte en de stand op 2-3 bracht. Aan de overkant een zeer betwistbare fase waar doelman Goris de bal buiten zijn doelgebied al dan niet beroerde met zijn hand? De bezoekers waren buiten zinnen en schreeuwden om een gele kaart. Niet nodig achtte de man in het zwart en hij liet gewoon verderspelen. Het spel ging nu snel op en neer met kansen voor beide ploegen. Een time-out werd voor de eerste keer dit seizoen aangevraagd door Borremans in de hoop zo het vuur nogmaals aan te wakkeren bij zijn spelers. Met nog 7 minuten te spelen restte er nog maar één doel, en dat was het maken van de gelijkmaker. Wanneer de hele sporthal zich al min of meer had neergelegd bij een eerste nederlaag, deed Van Kiel alweer wat van hem verwacht wordt. Hij kreeg de bal ingespeeld van Ceulemans, schakelde zijn rechtstreekse opponent uit en kon nog net afdrukken. Met wat hulp van de bezoekende doelman dwarrelde de bal in doel. Het publiek ontplofte en bordjes stonden weer gelijk, 3-3. Een laatste actie van Mahieu kon niet zorgen voor de overwinning en zo bleef SDR steken op een billijk gelijkspel.

Matchverloop:
8’            0-1
14’         0-2
19’         1-2 Van Kiel (De Beuckeleer)
22’         1-3
33’         2-3 Mahieu (De Beuckeleer)
47’         3-3 Van Kiel (Ceulemans)

 

Interviews:

 

  • Filip Ceulemans: “Leuk om terug bij de groep te horen. Het leek alsof de coach me niet meer nodig heeft, maar ik ga er alles aan doen zodat hij niet meer rond mij kan”
  • Stijn Raes: “Elke keer hetzelfde liedje. Soms vraag ik me af of het geen nadeel is dat ik zo snel ben.. ”
  • David Van Kiel: “Gelukstreffer? Een spits wordt afgerekend op zijn doelpunten. Vandaag maak ik er twee dus er valt me weinig te verwijten, denk ik.”

 

In de rand:

 

  • Achteraf speelde grote broer Solona ook gelijk en zo werd er bij een drankje en vele hapjes nagekaart over de al dan niet verloren/gewonnen punten.
  • Mahieu werd gemist bij de tactische nabespreking wegens andere verplichtingen. Meer wou de mysterieuze spits hier niet over kwijt.
  • Borremans was zichtbaar vroeger weg en zag zich ongetwijfeld al genoodzaakt om zich voor te bereiden voor de topper die een week later zou volgen, tegen de leider.