Solona De Ridder in spelktakelmatch voorbij ZVC Maiwand

1 punt. Éen schamel puntje en 15 tegengoals op de voorbije twee wedstrijden. Met zo’n cijfers kan je niet bovenin blijven meedoen, dus beterschap was nodig. Positief was dat dit tegen Maiwand FC kon worden ingezet. Borremans deed wat hij kon en zorgde ervoor dat alle neuzen weer in dezelfde richting stonden. Hij haalde Schmook en De Bie terug bij de kern. Ook Goris, Van Kiel, De Beuckeleer en De Ridder waren van de partij. Ceulemans, Mahieu en Raes gaven verstek.

Al van bij de aftrap was het duidelijk dat het technisch sterke Maiwand de lakens wilde uitdelen. Solona zou afwachten en loeren op de counter. Na een verkenningsfase waren de eerste kansen voor de bezoekers, maar Goris stond paraat, net als zijn verdediging. Echt uitgespeelde kansen kwamen er niet, afstandsschoten des te meer. Doelman Goris stond in zijn schietkraam en had er nog zin in ook. Keer op keer ranselde hij de kanonskogels uit zijn doel. Na zeldzaam balverlies kon De Beuckeleer alleen op de keeper. Met een gelukje omspeelde hij deze en werkte beheerst af. Tegen de gang van het spel in kwam de stand zo op 1-0. Maiwand liet het hier niet bij en ging (nog) een tempo hoger spelen. Wat volgde was een ware belegering voor het doel van Goris. Links, rechts, hoog of laag, hij wilde van geen wijken weten tot grote frustatie bij de bezoekende spelers. Een ongeschreven voetbalwet zegt dan iets over een deksel en een neus.. Na een schermutseling in het middenveld ging De Beuckeleer met de bal aan de haal en bediende Van Kiel, die maar had binnen te tikken en de stand op 2-0 bracht vlak voor het rustsignaal. Goris bracht nog tweemaal redding op een fenomenale manier.

De rustpauze was nog niet voorbij of de aansluitingstreffer was een feit. Alweer een afstandsschot, hoe kan het ook anders, verdween tussen een bos van benen naast Goris in doel. Nog geen minuut later liet Schmook zich net iets te gemakkelijk ringeloren bij een stilstaande fase en 2-2. Dit zorgde uiteraard voor een mentale boost bij de bezoekers en ze gingen voluit op zoek naar een derde treffer. Mede dankzij het doelkader kwam deze er nog niet. Al was het slechts uitstel van executie want enkele minuten later werd een mooi uitgespeelde aanval keurig afgewerkt en had Maiwand de achterstand omgebogen in een voorsprong. Solona kon niet anders dan aanvallender te gaan spelen en dit loonde ook met enkele kleine kansjes. Het tempo lag nu verschrikkelijk hoog met kansen langs beide kanten. Een nieuwe counter leek in de maak voor de thuisploeg maar na een misverstand tussen Schmook en De Bie was er balverlies. De Beuckeleer ‘moest’ het foutje maken en deed dit ook. Tot ieders verbazing werd dit bestraft met een al dan niet terechte gele kaart. De Solonese kapitein verliet gelaten het terrein. Met een 2-3 achterstand, geen wisselspelers en nog 14 minuten op de klok, leek het een gemaakte zaak. Leek, want onder leiding van een zeer sterk spelende De Bie veerde Solona terug recht. Duels werden gespeeld op het scherpst van de snee. Van Kiel zorgde voor een uitstekende organisatie achterin, Schmook liep voor élke morzel grond en De Ridder was een meer dan betrouwbaar rustpunt voorin. De inzet die de thuisploeg leverde was ongelooflijk en dit leidde tot de gelijkmaker van Schmook. Hij werkte een individuele actie van De Bie keurig af, 3-3. Met nog 6 minuten spelen achtte Borremans de tijd rijp voor een time-out. Bedoeling was om het puntje thuis te houden tegen het technisch superieure Maiwand. De spanning was te snijden en ook het publiek volgde met argusogen het spelverloop. Van Kiel zorgde met een afstandsschot bijna voor dé verrassing maar zijn knal spatte uiteen op de lat. Wat iedereen hoopte gebeurde dan toch. De Bie was een constante gesel voor de defensie en ook nu weer lag hij aan de basis. Hij bediende De Ridder die afwerkte en de stand op 4-3 bracht! Het Loo daverde op zijn grondvesten en ook Borremans wist met zijn geluk geen blijf. Aan de overkant was Goris vastberaden dat er geen tegengoal meer zou vallen. Het sluitstuk speelde een wereldpartij en mag de overwinning dan ook volledig op zijn naam schrijven. Het vele balbezit en techniek van de bezoekers was niet genoeg om te kunnen winnen van het karakter en de efficiëntie Solona De Ridder!


Matchverloop:
14’          1-0 De Beuckeleer
22’         2-0 Van Kiel (De Beuckeleer)
26’         2-1
27’         2-2
33’         2-3
36’           De Beuckeleer
42’         3-3 Schmook (De Bie)
49’         4-3 De Ridder (De Bie)

Interviews:

  • Wouter Goris: “Ik zeg het niet snel, maar vandaag was ik de patron van de ploeg! ”
  • Niels De Bie: “ Wat een wedstrijd! Ik heb alles gegeven voor de ploeg en ben enorm blij dat dit een tweepunter oplevert!”
  • Wim De Ridder: “De winning goal? Tja, ervaring zeker? Ik sta altijd op de juiste plaats en als de ballen dan komen, zal ik ze wel afwerken.”

In de rand:

  • Het spreekverbod opgelegd door coach Borremans was een schot in de roos. De spelers gaven schitterend antwoord op de collectieve wanprestatie van vorige week.
  • De Beuckeleer ging nog verhaal halen bij de scheidsrechter in verband met zijn gele kaart. Laatstgenoemde gaf toe dat zijn beslissing misschien nét iets te streng was. De reviewcommissie besloot dat uitsluiting voldoende was en legde dus geen extra schorsing op.
  • De Ridder en Schmook moesten heel wat bakens verzetten om hun auto te kunnen bemachtigen. Na de overwinning werd dit echter met de mantel der liefde bedekt.
  • Door deze schitterende zege blijft Solona De Ridder bovenin meedraaien. De spelers krijgen dan ook vrij tot de volgende speeldag, de altijd geladen derby tegen De Gildenboys op 4 december.