Solona De Ridder haalt leider onderuit in non-match

De vijfde speeldag kondigde zich aan als een onvervalste topper, op bezoek bij Utd67 Schoten. Beide ploegen waren, als enige, nog ongeslagen voor deze match. Schmook en Raes ondervonden nog te veel hinder en moesten afhaken. Ceulemans had professionele verplichtingen en zo trok Borremans zowaar zijn outfit nog eens aan. Zo kon hij, indien nodig, het verschil maken. Goris, De Beuckeleer, De Bie, Mahieu, De Ridder en Van Kiel zouden hem hierbij helpen.

Verbazing toen bleek dat de leider met een numerieke minderheid begonnen. Het vroege aanvangsuur had hier ongetwijfeld zijn deel in. Snel spelen en een voorsprong uitbouwen was dus de bedoeling. Al ging dit niet zonder slag of stoot. De eerste minuten waren veel te slordig en het tempo was tergend traag. Na enkele pogingen brachten De Bie en Mahieu SDR dan toch op een dubbele voorsprong. Onbegrijpelijk dat dan toch die tegengoal valt, al viel Goris weinig te verwijten. Van Kiel werkte een counter mooi af en bracht de stand op 1-3.

 

Vanaf dan was de 4e kompaan gearriveerd en was de thuisploeg voltallig. Dit leek hen echter geen windeieren te leggen want vreemd genoeg ging het vanaf dan vlotter voor SDR. Telkens werd er met korte combinaties voor doelgevaar gezorgd. Al moet wel gezegd worden dat de thuisploeg gevat counterde, mede door de nonchalance die vooral De Beuckeleer in zijn spel legde. Wat zou volgen was een doelpuntenkermis, met alle gevolgen van dien voor de lijder. Mahieu, De Beuckeleer en De Bie zouden elks nog éénmaal scoren en ook Goris moest zich nog tweemaal omdraaien. Rusten deden we met 3-6.

 

Na de pauze ging SDR door op hetzelfde elan. Mahieu en De Bie vonden elkaar blindelings en zorgden voor de nodige goals. Dit zorgde voor veel frustraties bij de tegenstander en na verschillende provocaties aan het adres van vooral De Bie, werd een bestraft met geel. Terug een numerieke minderheid en wedstrijd gespeeld bij een 3-8 stand en nog een kwartier te spelen. Borremans hield het voor bekeken en besloot om zich niet nodeloos te vermoeien. Zijn kunstjes zou hij bewaren voor het verdere verloop van de competitie. Op het veld was het aftellen naar het eindsignaal. Tussendoor waren De Ridder en Van Kiel nog trefzeker en ook Goris moest zich jammer genoeg nog omdraaien. Eindstand 5-12.

 


Matchverloop:
6’            0-1 De Bie (Van Kiel)
7’           0-2 Mahieu (De Bie)
9’           1-2
14’         1-3 Van Kiel (De Beuckeleer)
16’         1-4 Mahieu (Van Kiel)
18’         1-5 De Beuckeleer (Van Kiel)
20’         2-5
22’         3-5
25’         3-6 De Bie (De Ridder)
28’         3-7 Mahieu ( De Beuckeleer)
31’         3-8 De Bie (Mahieu)
36’         3-9 Mahieu (De Bie)
39’         3-10 De Bie (De Beuckeleer)
40’         4-10
42’         4-11 De Ridder (Van Kiel)
44’         4-12  
46’         5-12 Van Kiel (Mahieu)

 

Interviews:

 

  • Johan Borremans: “Ik had inderdaad een spannender scoreverloop verwacht, maar ik ben zeer tevreden met de uitslag. Het zou 2,5 jaar geleden zijn dat ik nog eens zou spelen. Maar als het zoals vandaag niet nodig is, laat ik het liever over aan de jeugd. ”
  • Niels De Bie: “ Leuk om er weer 4 binnen te prikken. De verstandhouding met Mahieu loopt prima! Dat ik vandaag uitblonk? Ik krijg iets meer vrijheid van de coach en dat bevalt me wel!”
  • Tom De Beuckeleer: “Niet bepaald mijn beste match vandaag.. Maar kom, vooraf had ik getekend voor deze uitslag.”

 

In de rand:

 

  • Het leek of de honger van Mahieu en Goris nog niet gestild was, want nadien stelden ze de plaatselijke keuken op proef.
  • De Bie besloot om zijn prestatie uitgebreid te vieren in het Lierse nachtleven. Hopelijk is hij voldoende gerecupereerd voor de volgende thuismatch.
  • Bij aankomst in café De Solsleutel werden er vreemde taferelen geconstateerd, dit te danken aan Lierse-Antwerp. De leider liet verrassend twee punten liggen tegen staartploeg Lierse. De kans is groot dat deze verloren punten Antwerp de titel zal kosten op het einde van het seizoen, tot groot jolijt van enkele Solonaspelers.

 

Afspraak volgende match is vrijdag 6 november tegen rode lantaarn A Milli.