Solona De Ridder blij met punt in topper

Voor deze eerste speeldag kregen we enkele opvallende gezichten bij Solona De Ridder. Verloren zoon Jansen kreeg een lucratieve jobaanbieding en wenste daardoor terug dichter bij huis te voetballen. Een echt nieuwe naam mochten we verwelkomen onder de persoon Michiel Mahieu, ook al enkele seizoenen te bewonderen bij KFC Ranst. Zij moesten samen met Goris, De Beuckeleer, Raes, Schmook, De Bie N en De Ridder de punten thuis houden tegen 100gr Perdje.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Het leek wel of de vakantiemodus nog aanstond. De bezoekers waren agressiever en technisch beter. Enkel dankzij doelman Goris kon men een grotere achterstand verhinderen. Rusten met 0-2.

Tijdens de rust werd bijgestuurd door coach Borremans, die mogelijkheden zag om terug in de match te komen. Blijkbaar had niet iedereen die opgevangen want de aftrap was nog maar net gegeven of De Beuckeleer gaf een te korte terugspeelbal op Raes. Counter en 0-3. Wat daarop volgde waren 5 dolle minuten van de thuisploeg. De Bie werkte een knappe combinatie af op aangeven van Raes en enkele minuten later lukte De Beuckeleer de aansluitingstreffer na een vrije trap van Jansen, 2-3 met nog 11 minuten te spelen. Ondertussen werd Borremans op kinderachtige wijze de les gelezen door de man in het zwart. Johan liet zich echter niet van de wijs brengen en vuurde zijn troepen aan. Het jeugdig enthousiasme keek echter weer tegen een counter aan en dus een 2-4 achterstand.

 

Tijd voor een time-out om nog het maximum haalbare uit de brand te slepen. Onder constante druk naar voren kon Jansen voor de 3-4 zorgen en even later zelfs voor de 4-4, tot grote ergernis van de bezoekers. Goris keerde in de laatste minuut nog op magistrale wijze het laatste wapenfeit en zo bleef de gelijke stand dus op de bordjes. Puur op mentaliteit een verdiend punt voor onze jongens, die Goris terecht tot man van de match kroonden.

Matchverloop:
7’           0-1
18’         0-2
27’         0-3
31’         1-3 De Bie (Raes)
36’         2-3 De Beuckeleer (Jansen)
40’         2-4
43’         3-4 Jansen
47’         4-4 Jansen

Na de match een opvallend tafereel: Jansen had zowaar een icetea vast. “Ik wil me volledig focussen op mijn nieuwe job” was hij karig met zijn commentaar. Hij dook dus dit keer in zijn bed, in plaats van in het nachtleven.