Solona danst de samba in Kap-o/d-Bos

Sterk Solona haalt uit op maandag. Op bezoek bij Kapelle Op Den Bos won het verdiend met 1-8.

Lumbeeck, Baert en Claes waren voldoende hersteld en haalden de selectie. Daarnaast selecteerde Sebrechts: Janssens, Meeusen, Knaepkens,  en Cuyt. Jansen (barstje in de voet) en De Bie (werk) haakten af.

Solona begon verschroeiend aan de wedstrijd. Na nauwelijks een minuut bediende Meeusen Knaepkens die de 0-1 op het bord zette. Niet veel later omspeelde Meeusen zijn rechtstreekse tegenstander en schoot op doel, maar de doelman kon de bal nog net naast doel tikken. Wat volgde was een ingestudeerde hoekschop die door Baert in doel verwerkt werd, 0-2. In de zevende minuut kon Meeusen er na een individuele actie 0-3 van maken leek de wedstrijd reeds gespeeld. Het bleef kansen regenen voor de kanaries maar schoten van Meeusen, Lumbeeck en Cuyt werden vakkundig gestopt door de thuisdoelman. De grootste kans kwam er nog voor Claes, maar deze schoof de bal onbegrijpelijk naast het lege doel. Kapelle op den Bos kwam iets over het kwartier dan toch terug in de wedstrijd. Na slecht wegwerken belandde de bal voor de spits zijn voeten, deze aarzelde niet en tipt de 1-3 op het bord. De thuisploeg geloofde er terug in en was enkele keren gevaarlijk van op afstand. Doelman Janssens keepte een uitstekende partij en kwam als winnaar uit de strijd waardoor er niet meer gescoord werd in de eerste helft

Ook de tweede helft startte Solona furieus. Na alweer een ingestudeerde corner kon Cuyt de 1-4 scoren. Na een fout op Knaepkens kreeg Baert de uitgelezen kans om te scoren op penalty. Zijn schot belandde echter via de onderkant van de lat terug in het veld.De thuisploeg nam vanaf dan wat meer risico waardoor het een zeer open wedstrijd werd. De kanaries kwamen goed weg wanneer de bezoekende spits oog in oog kwam met doelman Janssens. Met een uitmuntende voetreflex redde hij de poging. Niet veel later leek hij dan toch geklopt na een grondscherend schot, maar een thuisspeler belette onbewust dat de bal in doel ging. Als je zo’n kansen mist weet je dat het kan verkeren. Baert stuurde Cuyt in het straatje die de thuisdoelman fusilleerde van op 15 meter, 1-5. Toen Claes, op aangeven van Knaepkens de 1-6 op het bord kon zetten was de veer gebroken bij de thuisploeg. Echte kansen kreeg het niet meer waardoor doelman Janssens een rustig einde van de partij kende. Het was echter Solona dat nog enkele keren gevaarlijk was. Baert speelde Meeusen in, deze liet de bal lopen en een thuisspeler verlengde de bal in eigen doel, 1-7. Helemaal op het einde speelde de kanaries een counter goed uit waardoor Cuyt, op aangeven van Meeusen, eenvoudig de 1-8 einduitslag op het bord kon zetten. Meteen ook zijn eerste hattrick in het truitje van Solona.

Doelpunten/assists:

01’          0-1 Knaepkens (Meeusen)
05’          0-2 Baert (Knaepkens)

07’          0-3 Meeusen (-)

17’          1-3 —

27’          1-4 Cuyt (Meeusen)

35’          1-5 Cuyt (Baert)

37’          1-6 Claes (Knaepkens)

44’          1-7 Owngoal (Baert)

48’          1-8 Cuyt (Meeusen)

Interviews:

  • Steven Cuyt: “Wie de doelpunten maakt is niet belangrijk, zolang de ploeg maar wint ben ik tevreden. Al kan ik niet ontkennen dat ik blij ben met mijn eerste hattrick.”
  • Stef Claes: “Ik ben blij dat ik eindelijk pijnvrij heb kunnen spelen. Het worden belangrijke weken en we zullen iedereen kunnen gebruiken!”
  • Rudi Knaepkens: “Dit was geen gemakkelijke verplaatsing, maar grepen de tegenstander direct bij de keel. Iedereen kan een doelpunt maken, dat werd vandaag nog maar eens bewezen!”

In de rand:

  • Toen de Solona-spelers voor een gesloten sporthal stonden, panikeerden enkelen over het correcte adres. Na een tiental minuten kwam de zaalwachter dan toch ter plaatsen en kon de opwarming beginnen.
  • Even later bleek ook dat de scheidsrechter niet kwam opdagen. Daarom floot de delegue van de thuisploeg het begin van de partij totdat de scheidsrechter van de volgende match aanwezig was om over te nemen.
  • Voorzitter Borremans en hoofdsponsor Geysels zagen een goede generale repetitie op de match tegen FT Bornem Puurs die op 10/03/2017 in het Loo gespeeld zal worden. Kom onze kanaries dus massaal aanmoedigen die avond!